Hur mycket kostar Lendo?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

10 000 kr
12 mån
5 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Lendo och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Lendo jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Bra Lendo erbjuder en ränta på 4,70 - 33,75 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 175 kr
Antal banker
Toppklass Lendo är en låneförmedlare och ger inte ut några egna lån. Du kan få erbjudanden från över 40 olika banker på samma kreditupplysning när du ansöker om lån genom Lendo.
Beviljandegrad
Toppklass Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare fått sina låneansökningar godkända hos Lendo. Baseras på antalet godkända låneansökningar de senaste 30 dagarna.
Kundomdömen
Toppklass Detta betyg baseras på 7 omdömen från låntagare hos Lendo. Det genomsnittliga betyget är 4,57 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Lendo har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Fördelar

 • Håller kundtjänsten öppen sju dagar i veckan
 • Erbjuder billiga privatlån upp till 600 000 kronor

Nackdelar

 • Inte det bästa alternativet om du har anmärkning(ar).

Om Lendo

Ända sedan starten 2007 har gratistjänsten Lendo förmedlat billiga privatlån. De samarbetar med 41 olika och etablerade långivare, så när du gör en låneansökan via dem kan du få upp till ett tjugotal erbjudanden. Eftersom du skickar in en enda ansökan tas också en enda kreditupplysning på dig, vilket är en stor fördel. Det här är det bästa sättet att se dig om efter ett bra lån och att samtidigt bevara din kreditvärdighet.

Många tycker det är skönt att ta hjälp av låneförmedlare som Lendo. Då slipper de själva förhandla med långivarna, som kan ställa ganska tuffa krav på sina låntagare. De kan även förlita sig på att personer med stor vana gör sitt bästa för att förhandla fram bra lånevillkor.

Lendo har kommit att bli Sveriges största jämförelsesajt för lån och ägs utav Schibsted Tillväxtmedier AB som ingår i Schibsted-koncernen .

Lånevillkor

Genom Lendos banker kan du låna mellan 10 000 och 600 000 kronor och välja en löptid mellan 1 - 15 år. Genom Lendo kan du ansöka om: privatlån, blancolån, samlingslån och bolån. De har även under senare tid också utvecklat sin verksamhet där de nu även erbjuder företagslån.

Något som är anmärkningsvärt om Lendos bolåneprodukt är att deras samarbete är med totalt 9 olika banker som erbjuder bolån.

Är det värt att använda Lendo?

För de flesta kan det vara värt att använda Lendo. Det gäller både dig som som har ett befintligt lån, eller ska ta ett helt nytt. Oavsett vad så gör Lendo alltid sitt yttersta för att du ska få ett så billigt lån som möjligt och då deras tjänst är helt gratis så har du inget att förlora.

Vilken ränta får man på ett lån hos Lendo?

Den ränta du kommer att erbjudas beror på långivaren. Räntan är rörlig och fastställs individuellt och beror på kreditupplysningen samt riskbedömningen som långivarna gör när du ansöker om privatlån. Ju bättre privatekonomi desto lägre ränta får du. Räntespannet är mellan 4,7 och 33,75%.

Ett privatlån på 300 000 kronor på 15 år med en effektiv årsränta om 5,56 procent och 5,42% nominell ränta ge en totalkostnad om 438 891 kronor, vilket innebär en månadskostnad om 2 439 kronor.

Grundkrav

För att kunna beviljas lån hos Lendo behöver du uppfylla vissa grundkrav:

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Du måste vara folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst 1 år tillbaka.
 • Inte ha skulder hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna. 
 • Ha en fast inkomst från arbete eller pension. 

Om du vill låna mer än 30 000 kronor behöver du även:

 • Ha en inkomst på minst 110 000 kronor per år.

Om du vill låna mindre än 30 000 kronor behöver du:

 • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor. 
 • Om du arbetar extra eller har ett vikariat kan du också ansöka om lån på mindre än 30 000 kronor. Du behöver dock ha minst 6 månader kvar av anställningstiden vid en tidsbegränsad sådan. 

Om du har betalningsanmärkning behöver du uppfylla grundkraven men ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor. Du kan också endast ansöka om lån upp till 150 000 kronor om du har en betalningsanmärkning.

Endast en kreditupplysning tas via UC trots att du kan få låneerbjudanden från upp till 41 olika långivare. 

Hur du ansöker

Du börjar med att fylla i och skicka in en låneansökan på Lendo.se på hur mycket pengar du vill låna och hur länge du vill låna dem. Därefter får du svar från upp till 41 olika långivare. Svaret kommer nästan omedelbart. Läs igenom erbjudandena noggrant och bestäm dig för det lån du tycker är bäst. Signera avtalet och få pengarna på kontot inom ett par dagar.

Du kan till exempel signera avtalet online med hjälp av BankID, skriva under avtalet hos den fysiska banken eller få avtalet via post. Om du önskar en snabb utbetalning bör du använda dig av BankID.

Att ansöka är kostnadsfritt och är inte bindande förrän du skrivit under låneavtalet.

Så här ansöker du om ett lån hos Lendo:

Steg 1 - Välj lånesumma och belopp

Välj lånesumma genom att dra i reglage. Välj ett belopp mellan 10 000 - 600 000 kr. Väljer också hur länge du vill betala tillbaka på lånet, upp till 15 år. Ange också om du vill samla befintliga lån eller inte. Sedan klickar du på "Påbörja ansökan".

Lendo låneansökan steg 1

Steg 2: Ange medsökande

I detta steget ska du ange huruvida du ska ansöka om lånet tillsammans med någon eller ej. Därefter klickar ni på "Fortsätt"

Lendo låneansökan steg 2

Steg 3: Fyll i dina uppgifter

I tredje steget ska du ange dina personuppgifter. Det som efterfrågas är:

 • Namn
 • Telefonummer
 • Personummer
 • Civilstatus
 • Om det finns barn i ditt hushåll
Lendo låneansökan steg 3

Steg 4: Boende och inkomst

I de fjärde steget ska du ange vad för typ av boende du har. Har du en bostadsrätt, har du hyresrätt, om du är inneboende eller om du bor i en villa. Du ska även ange hur mycket ditt boende kostar dig idag. Du ska också välja vad du har för anställningsform och hur stor inkomst du har.

Lendo låneansökan steg 4

Steg 5: Om din anställning

I det sista steget så ska du ange hur länge du har varit anställd och vilket företag du jobbar på. Sedan klickar du på "slutför" och därefter kommer din låneansökan skickas till Lendos alla samarbetspartner som kommer ge dig ett erbjudande som du får välja att tacka ja eller nej till. Sedan klickar du på "Slutför" och din ansökan skickas därefter till Lendos samarbetspartner som återkommer med ett låneerbjudande.

Lendo låneansökan steg 5

Hur snabbt betalar Lendo ut sina lån?

Det är inte Lendo som betalar ut lån som tecknas genom dem, Lendo förmedlar bara lån. Lendo ser faktiskt aldrig pengarna/ lånen som tecknas då banken betalar ut lånet direkt till ditt bankkonto.

Men hur snabbt får man då pengarna? - Jo, det beror helt och hållet på vilken bank du väljer. Några utav Lendos samarbetspartner kommer ge dig ett besked direkt om hur mycket de kan låna dig och till vilka villkor medans andra kan ta upp till 24 timmar innan de kommer med ett besked. Sedan vad gäller faktiska utbetalningen så kan du räkna med att ett lån genom Lendo tar upp till 3 dagar innan det hamnar på kontot.

Vilka banker är anslutna till Lendo?

Nedan hittar du de 15 största bankerna som är anslutna till Lendo:

 1. Ikano Bank
 2. SEB
 3. Swedbank
 4. Santander
 5. ICA Banken
 6. Resurs Bank
 7. Wasa Kredit
 8. Collector
 9. Marginalen Bank
 10. Coop MedMera
 11. Bank Norwegian
 12. Ferratum
 13. Brixo
 14. Svea
 15. Avida Finans

Hur tjänar Lendo pengar?

Om en besökare använder sig av Lendos lånejämförelse och väljer att teckna ett av lånen som de presenterar, då får Lendo provision från den bank som lånet tecknades hos. Kort och gott kan man säga att Lendo är en försäljare som jobbar på fast provision från bankerna. Ju mer lån de lyckas förmedla, desto mer tjänar de.

Service & Säkerhet

Kundsupporten på Lendo är öppen under veckans alla dagar. Måndag till torsdag kan de nås mellan klockan 08.00 och 20.00, på fredag mellan klockan 09.00 och 17.00, lördag till söndag mellan klockan 10.00 och 14.00. Kontakta kundtjänstteamet via telefon, mejl eller via kontaktformuläret på Lendo.se. Du kan också logga in på dina sidor för att nå dem via den vägen. 

Lendos samarbetspartners utgörs av marknadens seriösaste långivare, som står under Finansinspektionens tillsyn. Låneförmedlaren tillses själv av Finansinspektionen och Konsumentombudsmannen. Du kan med andra ord känna dig trygg i förvissningen att allt går rätt till när du gör en låneansökan via Lendo.

Finns det någon nackdel med att använda Lendo?

Det finns egentligen ingen nackdel med att använda Lendo. Den enda nackdelen med att söka lån genom Lendo är att du inte får något låneerbjudande från banker som de inte har ett samarbete med. Däremot så får du ett brett erbjudande från ett stort antal banker som du säkerligen inte hade hittat själv utan Lendos hjälp. Vår bedömning på Lånen är att det inte finns några nackdelar eller begränsningar med att söka lån hos Lendo.

Sammanfattning

Lendo erbjuder privatlån på upp till 600 000 kronor där du får låneerbjudanden från upp till 41 långivare. När du ansöker om lån hos förmedlaren får du förslag från flera av dess samarbetspartners men bara en kreditprövning görs. Du kan i lugn och ro läsa igenom låneerbjudandena och välja ett alternativ som passar dig. Räntan är individuell och rörlig. För att kunna beviljas lån via Lendo behöver du uppfylla vissa grundkrav.

Ansökan gör du enkelt på hemsidan och får snabbt svar. Utbetalning sker inom några dagar, beroende på vilket signeringssätt du valt.

Vanliga frågor och svar om Lendo

Vilken ränta har Lendo?

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 20:00
 • Tisdag 08:00 - 20:00
 • Onsdag 08:00 - 20:00
 • Torsdag 08:00 - 20:00
 • Fredag 09:00 - 17:00
 • Lördag 10:00 - 14:00
 • Söndag 10:00 - 14:00

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Lendo AB
 • Org.nummer 5565151627
 • Adress Västra Järnvägsgatan 21
 • Postort 111 64 Stockholm
 • Telefon 0771131310
 • E-post kundservice@lendo.se

Vad tycker våra kunder om Lendo?

 • julia

  varit bättre , senaste gången jag försökte få hjälp fick jag bara dryga svar

  2019-01-22
 • Paul K

  Bättre finns det inte vid snabbt behöv av en bra förhandling av lån

  2018-10-22
 • mohammed

  Bra lån, jag sökte efter pengar till en bil och fick det på kontot fort

  2018-10-02
 • torsken

  galet bra - använt lendo de senaste gångerna och alltid fått tag på bra lån

  2018-09-22
 • Lars-Erik
  Mycket nöjd!

  Jag fick snabbt flera bra erbjudanden. Skönt att slippa krångla, dessutom var personalen i kundtjänsten mycket hjälpsam.

  2018-08-24
 • Ronja

  Bra och hjälpsam kundtjänst, hjälpte mig lösa dåliga lån.

  2018-08-17
 • Jakob
  Bäst låneförmedlare utan tvekan

  Jag provade i fjol Lendo, Freedom Finance och Myloan för att se vart jag kunde få billigast blancolån. Här vann Lendo på alla punkter. Det gick väldigt fort att få bud från banker och du kunde även gå in och se statusen. Rekommenderas!

  2018-08-01

Skriv ett omdöme

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.