Hur mycket kostar Lendo?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

10 000 kr
12 mån
3 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Lendo och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Lendo jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Toppklass Lendo erbjuder en ränta på 2,95 - 29,95 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 738 kr
Antal banker
Toppklass Lendo är en låneförmedlare och ger inte ut några egna lån. Du kan få erbjudanden från över 40 olika banker på samma kreditupplysning när du ansöker om lån genom Lendo.
Beviljandegrad
Toppklass Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare fått sina låneansökningar godkända hos Lendo. Baseras på antalet godkända låneansökningar de senaste 30 dagarna.
Kundomdömen
Toppklass Detta betyg baseras på 7 omdömen från låntagare hos Lendo. Det genomsnittliga betyget är 4,57 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Lendo har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Toppklass Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Fördelar

 • Håller kundtjänsten öppen sju dagar i veckan
 • Erbjuder billiga privatlån upp till 600 000 kronor

Nackdelar

 • Inte det bästa alternativet om du har anmärkning(ar).

Om Lendo

Ända sedan starten 2007 har gratistjänsten Lendo förmedlat billiga privatlån. De samarbetar med 35 olika och etablerade långivare, så när du gör en låneansökan via dem kan du få upp till ett tjugotal erbjudanden. Eftersom du skickar in en enda ansökan tas också en enda kreditupplysning på dig, vilket är en stor fördel. Det här är det bästa sättet att se dig om efter ett bra lån och att samtidigt bevara din viktiga kreditvärdighet.

Många tycker det är skönt att ta hjälp av låneförmedlare som Lendo. Då slipper de själva förhandla med långivarna, som kan ställa ganska tuffa krav på sina låntagare. De kan även förlita sig på att personer med stor vana gör sitt bästa för att förhandla fram bra lånevillkor. Lendo har kommit att bli Sveriges största jämförelsesajt för lån.

Under 2018 lanserade även Lendo en förmedlingstjänst för företagslån.

Lånevillkor

Genom Lendos banker kan du låna mellan 10 000 och 600 000 kronor. Återbetalningstiden är mellan 365 och 5 475 dagar. Lånet är så kallade privatlån, blancolån eller lån utan säkerhet. Du kan också samla dina lån. Du kan givetvis lösa lånet i förtid utan extra kostnad eller göra extra inbetalningar om du så vill.

Den ränta du kommer att erbjudas beror på långivaren. Räntan är rörlig och fastställs individuellt och beror på kreditupplysningen samt riskbedömningen som långivarna gör när du ansöker om privatlån. Ju bättre privatekonomi desto lägre ränta får du. Räntespannet är mellan 2,95 och 26,20 procent.

Ett privatlån på 300 000 kronor på 15 år med en effektiv årsränta om 5,56 procent och 5,42 procent nominell ränta ge en totalkostnad om 438 891 kronor, vilket innebär en månadskostnad om 2 439 kronor.

Grundkrav

För att kunna beviljas lån hos Lendo behöver du uppfylla vissa grundkrav:

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Du måste vara folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst 1 år tillbaka.
 • Inte ha skulder hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna. 
 • Ha en fast inkomst från arbete eller pension. 

Om du vill låna mer än 30 000 kronor behöver du även:

 • Ha en inkomst på minst 110 000 kronor per år.

Om du vill låna mindre än 30 000 kronor behöver du:

 • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor. 
 • Om du arbetar extra eller har ett vikariat kan du också ansöka om lån på mindre än 30 000 kronor. Du behöver dock ha minst 6 månader kvar av anställningstiden vid en tidsbegränsad sådan. 

Om du har betalningsanmärkning behöver du uppfylla grundkraven men ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor. Du kan också endast ansöka om lån upp till 150 000 kronor om du har en betalningsanmärkning.

Endast en kreditupplysning tas via UC trots att du kan få låneerbjudanden från upp till 35 olika långivare. 

Hur du ansöker

Du börjar med att fylla i och skicka in en låneansökan på Lendo.se på hur mycket pengar du vill låna och hur länge du vill låna dem. Därefter får du svar från upp till 35 olika långivare. Svaret kommer nästan omedelbart. Läs igenom erbjudandena noggrant och bestäm dig för det lån du tycker är bäst. Signera avtalet och få pengarna på kontot inom ett par dagar.

Du kan till exempel signera avtalet online med hjälp av BankID, skriva under avtalet hos den fysiska banken eller få avtalet via post. Om du önskar en snabb utbetalning bör du använda dig av BankID.

Att ansöka är kostnadsfritt och är inte bindande förrän du skrivit under låneavtalet.

Service & Säkerhet

Kundsupporten på Lendo är öppen under veckans alla dagar. Måndag till torsdag kan de nås mellan klockan 08.00 och 20.00, på fredag mellan klockan 09.00 och 17.00, lördag till söndag mellan klockan 10.00 och 14.00. Kontakta kundtjänstteamet via telefon, mejl eller via kontaktformuläret på Lendo.se. Du kan också logga in på dina sidor för att nå dem via den vägen. 

Lendos samarbetspartners utgörs av marknadens seriösaste långivare, som står under Finansinspektionens tillsyn. Låneförmedlaren tillses själv av Finansinspektionen och Konsumentombudsmannen. Du kan med andra ord känna dig trygg i förvissningen att allt går rätt till när du gör en låneansökan via Lendo.

Sammanfattning

Lendo erbjuder privatlån på upp till 600 000 kronor där du får låneerbjudanden från upp till 35 olika seriösa långivare. När du ansöker om lån hos förmedlaren får du förslag från flera av dess samarbetspartners men bara en kreditprövning görs. Du kan i lugn och ro läsa igenom låneerbjudandena och välja ett alternativ som passar dig. Räntan är individuell och rörlig. För att kunna beviljas lån via Lendo behöver du uppfylla vissa grundkrav.

Ansökan gör du enkelt på hemsidan och får snabbt svar. Utbetalning sker inom några dagar, beroende på vilket signeringssätt du valt.

Vad tycker våra kunder om Lendo?

 • julia

  varit bättre , senaste gången jag försökte få hjälp fick jag bara dryga svar

  2019-01-22
 • Paul K

  Bättre finns det inte vid snabbt behöv av en bra förhandling av lån

  2018-10-22
 • mohammed

  Bra lån, jag sökte efter pengar till en bil och fick det på kontot fort

  2018-10-02
 • torsken

  galet bra - använt lendo de senaste gångerna och alltid fått tag på bra lån

  2018-09-22
 • Lars-Erik
  Mycket nöjd!

  Jag fick snabbt flera bra erbjudanden. Skönt att slippa krångla, dessutom var personalen i kundtjänsten mycket hjälpsam.

  2018-08-24
 • Ronja

  Bra och hjälpsam kundtjänst, hjälpte mig lösa dåliga lån.

  2018-08-17
 • Jakob
  Bäst låneförmedlare utan tvekan

  Jag provade i fjol Lendo, Freedom Finance och Myloan för att se vart jag kunde få billigast blancolån. Här vann Lendo på alla punkter. Det gick väldigt fort att få bud från banker och du kunde även gå in och se statusen. Rekommenderas!

  2018-08-01

Skriv ett omdöme