Hur mycket kostar Resurs Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

10 000 kr
12 mån
4 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 418,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Resurs Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Resurs Bank jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Resurs Bank erbjuder en ränta på 4,22 - 15,15 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 454 kr
Kundomdömen
Toppklass Detta betyg baseras på 1 omdömen från låntagare hos Resurs Bank. Det genomsnittliga betyget är 5,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Resurs Bank har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
399 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
19 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
0 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
125 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
8,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du har möjlighet att utöka ditt befintliga lån
 • Flera kontaktsätt om du önskar få kontakt med Resurs Banks kundtjänst

Nackdelar

 • Du får inte ha betalningsanmärkningar
 • Du får inte vara exempelvis långtidssjukskriven

Om Resurs Bank

Resurs grundades 1977 och erbjöd då först enkla finansieringslösningar. Resurs Bank kom sedan till 2001 och börsintroducerades 2016. Koncernen återfinns i hela Norden och består av Resurs Bank, yA Bank samt Solid Försäkring. Resurs Bank riktar sig till både privatpersoner och företag. Vill du veta mer om deras värderingar och affärsidé, är det en god idé att besöka deras hemsida.

Lånevillkor

Hos Resurs Bank kan du låna ansöka om ett privatlån på en summa på mellan 10 000 och 400 000 kronor utan säkerhet. Du kan återbetala ditt lån på upp till 5 475 dagar. På hemsidan finner du en enkel lånekalkylator som gör att du själv kan se vilken månadskostnad du får beroende på ansökt summa och återbetalningstid.

Du har möjlighet att göra extra inbetalningar på lånet eller lösa det i förtid utan extra kostnad. Du har också möjlighet till betalningsfri månad och/eller höja ditt lån. 

Resurs Bank tillämpar en individuell räntesättning som du får kännedom om när du erhåller din offert. Räntan är rörlig och varierar mellan 4,21 och 19,14 procent. Om du till exempel ansöker om lån om 100 000 kronor med en återbetalningstid på 8 år med en ränta på 7,98 procent blir den effektiva räntan 8,79 procent. Den totala skulden, inklusive avgifter, blir därmed på 138 929 kronor och en månadskostnad på 1 447 kronor.

Det tillkommer en uppläggningsavgift om 399 kronor samt en administrationsavgift på 19 kronor per månad. Du har möjlighet att teckna en betalförsäkring som ett extra skydd. 

För att få låna pengar behöver du uppfylla vissa krav. Du måste:

 • Vara över 20 år
 • Ha en fast inkomst på minst 100 000 kronor per år. 
 • Du får inte heller vara långtidssjukskriven och/eller ha betalningsanmärkningar. 

Din möjlighet till ett beviljat lån ökar om du även uppger en medsökande på låneansökan. Resurs Bank utför en kreditupplysning via UC när du har skickat in din ansökan.

Hur du ansöker

Hos Resurs Bank kan du ansöka om lån på flera olika sätt: på deras hemsida, via post eller genom att kontakta deras kundtjänst via telefon. Det är givetvis gratis att ansöka om lån hos Resurs Bank och du förbinder dig inte heller till något förrän du har skrivit under låneavtalet, på papper som skickats hem i brevlådan eller via BankID.

En utbetalning tar 1-3 dagar efter att du signerat låneavtalet, snabbast går det att ansöka online och signera med BankID.

Service & Säkerhet

Resurs Bank har inget bankkontor i traditionell bemärkelse, de har dock utmärkta kontaktvägar på andra sätt. Du har möjlighet att skicka frågor via e-post eller ringa kundtjänsten som har öppet på vardagar mellan klockan 09.00 och 17.00. Du finner också svar på vanligt förekommande ställda frågor. 

Hemsidan upplevs seriös, informationsrik och lättnavigerad. Du har möjlighet att logga in på din sida för att hantera konto och se dina avier. Där finner du även lättillgängliga blanketter som du kan ladda ner, med allt från anmälan om autogiro till försäkringsvillkor. Självklart tar Resurs Bank de lagar och regler som gäller på största allvar, och på hemsidan finner du mycket information om allt från GDPR till banksekretess samt tips för dig som handlar på nätet.

Sammanfattning

Resurs Bank erbjuder bland annat privatlån utan säkerhet till privatpersoner där du kan låna upp till 400 000 kronor. Du behöver uppfylla vissa grundkrav och får till exempel inte ha några betalningsanmärkningar.

Banken tillämpar en individuell räntesättning. Ansökningsprocessen görs med fördel på webben och avtalet kan signeras med BankID, vilket leder till en snabbare utbetalning av ditt lån.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 18:00
 • Tisdag 08:00 - 18:00
 • Onsdag 08:00 - 18:00
 • Torsdag 08:00 - 18:00
 • Fredag 08:00 - 18:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Resurs Bank AB
 • Org.nummer 5164010208
 • Adress Box 22209
 • Postort SE-250 24 Helsingborg
 • Telefon 0771112233
 • E-post kundservice@resurs.se

Vad tycker våra kunder om Resurs Bank?

 • Maria

  Kontakten var mycket bra. Snabbt och enkelt med Resurs Bank. Jag ger de högsta betyg ?

  2019-11-11

Skriv ett omdöme

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.