Så här använder du kalkylatorn

  1. Först börjar du med att justera de olika reglagen för lånets kostnad, ränta, löptid och eventuell kontantinsats. Genom att dra i reglagen kan du simulera olika lånealternativ och deras påverkan.
  2. När du gjort dina justeringar kan du enkelt se det totala lånebeloppet samt de månatliga kostnaderna i den blåa rutan. Det ger en översiktlig bild av lånets kostnad.
  3. Vill du ha en mer detaljerad brytning går det även att få en specificerad uträkning månad för månad genom att klicka på rutan "Visa betalnings nedbrytning" som du finner under reglagen. Här får du se exakt hur mycket som avser ränta respektive amortering för varje enskild månad under lånets hela löptid.

Detalj uträkningen ger en djupare förståelse för hur lånet påverkas över tiden. När du känner dig bekväm med kalkylatorn kan du enkelt simulera olika scenarier tills du hittar det alternativ som passar dina behov och ekonomi bäst.

Det är rekommenderat att alltid räkna på ditt billån innan du ansöker om ett lån online eller går till din bank. Genom att kalkylera ditt billån får du en bra överblick över månadskostnaden, hur löptiden påverkar lånets kostnad och hur du behöver budgetera för att faktiskt ha råd med ditt nya billån.

Räkna på ditt billån

Dra i reglagen för att justera kalkylen utefter bilens kostnad, din kontantinsats, räntan samt löptiden.

Ditt lån

kr
%
%
mån

Resultat

Lånebelopp 20 000 kr
Räntekostnad 3 050 kr
Ränteavdrag −915 kr
Total återbetalning 22 135 kr
Månadsbetalning 369 kr
Visa betalnings nedbrytning

Om du är osäker på vilket som är det bästa billånet för dig kan du ta hjälp av vår topplista för billån.

Frågor och svar

Vad krävs för att få ett billån?
Är det bättre att ta ett billån än att teckna ett leasing avtal?
Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.