Räkna på ditt lån

Dra i reglagen för att justera lånebelopp, ränta samt löptid. Genom att räkna på lån innan ansökan ger du dig själv goda förutsättningar att undvika lån du egentligen inte har råd med.

Ditt lån

kr
%
mån

Resultat

Räntekostnad 3 050 kr
Ränteavdrag −915 kr
Total återbetalning 22 135 kr
Månadsbetalning 369 kr
Visa betalnings nedbrytning

Därför är det viktigt att använda en räntekalkylator

Det finns två huvudsakliga anledningar till varför det är viktigt att räkna på ränta med en räntekalkylator innan du ansöker om ett lån.

Tydlig bild över lånets kostnad

Genom att använda vår lånekalkylator får du en tydlig bild av hur mycket ditt lån kommer att kosta dig varje månad beroende på löptid, belopp och räntesats. Det här gör i sin tur att du vet exakt vad för för löptid, belopp och ränta du skall leta efter när du jämför lån.

Mindre risk att ditt lån leder till ekonomiska bekymmer

Genom att på förhand räkna på ränta för olika lånebelopp och löptider så minskar du risken för att ditt lån skall leda till att du får ekonomiska problem. Att på förhand kunna budgetera för lånet och faktiskt få på papper att du har råd med ditt lån gör att du kan undvika den klassiska skuldfällan med dyra lån som kostar mer än vad du faktiskt kan betala varje månad.

Frågor och svar

Vad innebär ränteavdrag?
Vad betyder ränta?
Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.