Hur mycket kostar Enklare?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

5 000 kr
12 mån
5 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 29,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Enklare och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Enklare jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Enklare erbjuder en ränta på 5,07 - 33,46 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 268 kr
Antal banker
Toppklass Enklare är en låneförmedlare och ger inte ut några egna lån. Du kan få erbjudanden från över 39 olika banker på samma kreditupplysning när du ansöker om lån genom Enklare.
Beviljandegrad
Toppklass Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare fått sina låneansökningar godkända hos Enklare. Baseras på antalet godkända låneansökningar de senaste 30 dagarna.
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Enklare. Det genomsnittliga betyget är 4,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Enklare har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Fördelar

 • Du kan få rådgivning innan du tar beslut
 • Transparent jämförelse till förmånliga räntor
 • Lån upp till 600 000 kr

Nackdelar

 • Du måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor

Om Enklare

Enklare är en låneförmedlare som hjälper privatpersoner att hitta lån med bra villkor. Bakom Enklare står företaget Enklare Ekonomi Sverige AB som också är ägare utav låneförmedlaren Enkelfinans.se. Enklares lovord är “Vi hjälper våra kunder att hitta det bästa låneerbjudandet på marknaden”. Med över 500 000 jämförelser av lån och ett snittbetyg på Trustpilot på 4,7 av 5 stjärnor, så vågar vi säga att Enklare är en seriös låneförmedlare som du kan lita på. Förutom lån så förmedlar Enklare också ett mindre antal olika försäkringar.

Enligt utdrag från allabolag.se så ska Enklare "bedriva finansiell rådgivning inklusive låneförmedling till privatpersoner och företag samt bedriva förmedling av försäkring".

Lånevillkor

Enklare erbjuder privatlån utan säkerhet mellan 5 000 och 600 000 kronor. Du kan låna till vad du vill, men också för att samla andra och dyrare lån och krediter. Återbetalningstiden är 365 - 7 300 dagar.

Du kan enkelt använda lånekalkylatorn som finns på deras hemsida för att se vilken ungefärlig månadskostnad du får. Räntan sätts individuellt och är rörlig. 

Endast en kreditupplysning tas. Att ansöka är givetvis gratis och inte bindande förrän du har undertecknat låneavtalet. Du kan också göra extra amorteringar på ditt lån eller lösa det i förtid utan extra kostnad. 

För att beviljas lån via Enklare behöver du:

 • Vara 18 år eller äldre
 • Vara folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst 1 år tillbaka 
 • Ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor per månad 

Om du har en medsökande ökar det chansen att beviljas lån. Du har möjlighet att låna även om du har en betalningsanmärkning eller en skuld till Kronofogden, förutsatt att det är äldre än 6 månader. 

Hur du ansöker

Du ansöker om lån på Enklares hemsida. När du fyllt i olika uppgifter och skickat din ansökan, skickas informationen till olika långivare som får komma med erbjudanden. När det har kommit in några sådana tas en kontakt med dig via mejl eller SMS. Du har också möjlighet att få rådgivning från Enklare innan du tar ditt beslut. Du kan också logga in på hemsidan för att se aktuell ansökan och de bud som har inkommit. Normalt kommer alla låneerbjudanden inom 24 timmar. 

Låna hos Enklare - Steg-för-steg

Steg 1

Det första du kommer till när du besöker Enklare.se är deras ansökningsformulär. Här väljer du hur stort lånebelopp du vill låna, till löptid och vad lånets ska användas till.

Steg 1 Enklare

Steg 2

När du har fyllt i allt från steg 1 och klickar på "GÅ VIDARE" så kommer du komma till nästa steg. Du ska nu uppge information om din boendesituation och ditt civilstånd. När du har gjort detta klickar du på "Fortsätt".

Steg 2 Enklare

Steg 3

I steg 3 ska ange din sysselsättning, vart du jobbar och hur stor inkomst du har.

Steg 3 Enklare

Steg 4

I det fjärde som också är det sista steget så ska du ange dina kontaktuppgifter. Här ska du ange ditt personummer, e-post och mobilnummer.

Du har också här möjligheten att lägga till en medsökande på lånet, det vill säga om ni ska vara två stycken som står på lånet.

Steg 4 Enklare

När du sedan har beslutat vilket lånerbjudande du vill ha, signerar du smidigast med BankID och sedan får du lånet utbetalt till det konto du valt inom 1-3 bankdagar. Du kan givetvis få skuldebrevet hemskickat i brevlådan men då tar handläggningen längre tid då du behöver underteckna det och skicka i retur och sedan vänta på en utbetalning.

Service & Säkerhet

Du kan nå Enklare på olika sätt. Du kan ringa dem, och det finns även olika telefonnummer till olika avdelningar beroende på ditt ärende. Du kan också mejla dem eller fylla i formulär på hemsidan och få svar därigenom. Kundtjänsten har öppet måndag till fredag mellan klockan 09:00 och 20:00. Under fredagar skiljer sig öppettiderna något och är öppet mellan 10:00 - 16:00 På helgerna är det stängt. På hemsidan finns också svar på vanligt förekommande frågor. 

Enklare beskriver tydligt på sin hemsida om villkor, GDPR med mera, men också hur de arbetar för att få dig som kund att känna dig trygg när du lånar pengar via internet. De beskriver bland annat att de har krypterade anslutningar och arbetar med BankID.

När du använder Enklare oavsett om du bara ska jämföra olika banker eller ta ett lån genom så kan du känna dig säker när du använder deras tjänst. Även om Enklare samarbetar med 39 olika banker och långivare så har dem granska samtliga banker innan de har ingått i ett avtal med dem.

Vilka banker samarbetar Enklare med?

Enklare har ett samarbete med totalt 39 olika banker och här bankerna som de samarbetar med: ICA Banken, Coop, Ikano Bank, Resurs, Bank Norwegian, Remember, Northmill, Santander och Marginalen. Detta är bara ett urval utav några av de mest kända bankerna som de samarbetar med. Enklares utbud är alltså större än de banker vi nämnde där större delen av deras samarbetspartner är mindre långivare som är nischade inom en viss kategori av lån.

Sammanfattning

Enklare är en låneförmedlingstjänst där du kan ansöka om en summa på upp till 600 000 kronor. Du behöver uppfylla vissa grundkrav men kan få låna även om du har skulder hos Kronofogden och/eller betalningsanmärkning. Du skickar in ansökan via hemsidan. Du signerar smidigast med BankID och får en utbetalning inom 1-3 bankdagar. 

Vanliga frågor och svar om Enklare

Vem äger enklare se?

Öppettider Stängt

 • Måndag 09:30 - 18:00
 • Tisdag 09:00 - 18:00
 • Onsdag 09:00 - 18:00
 • Torsdag 09:00 - 18:00
 • Fredag 10:00 - 16:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Enklare Ekonomi Sverige AB
 • Org.nummer 5569754814
 • Adress Skeppargatan 26
 • Postort 114 52 Stockholm
 • Telefon 0101992509
 • E-post kontakt@enklare.se

Vad tycker våra kunder om Enklare?

 • Marcus
  Mkt bra

  Riktigt bra erbjudande. Samlade många olika lån och fick ner månadsbetalning och ränta. Om ni ska göra en ansökan så fråga efter en kille som heter Edwin han gjorde ett fantastiskt jobb

  2022-09-28
 • Isabella
  Använd Lendo istället

  Jag använde Enklare och det enda som hände var att jag fick en UC-förfrågan. Jätte onödigt. Använde Lendo sen och där fick jag bra erbjudanden.

  2018-12-13

Skriv ett omdöme

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.