Snabblån är kortfristiga lån som har snabb behandlingstid för att ge låntagaren omedelbar tillgång till pengar. Dessa lån har blivit populära tack vare deras enkla och snabba ansökningsprocess.

En av de viktigaste egenskaperna hos snabblån är att kraven för att beviljas ska vara låga. Traditionella långivare har vanligtvis strikta krav som innebär att du behöver hög kreditvärdighet, fast anställning och en stabil inkomst. Snabblån kan däremot vara ett alternativ för personer som inte uppfyller dessa krav och lämpar sig som ett bra alternativ till personer med dålig kreditvärdighet eller oregelbunden inkomst.

Vilket är det bästa snabblånet 2023?

Snabblån har blivit ett populärt alternativ för den som behöver snabb tillgång till pengar. Men hur tar man reda på vilket som är det bästa snabblånet? För att underlätta för dig har vi genomfört en grundlig bedömning och skapat denna ranking baserat på följande faktorer:

Vår lista över de bästa snabblånen är sammansatt med omsorg och baseras på de viktigaste faktorerna som låntagare bör ha i åtanke. Genom att följa våra rekommendationer kan du lättare hitta det snabblån som passar dina behov bäst och få pengarna du behöver på ett smidigt och pålitligt sätt.

Topp 5 bästa snabblånen - Bäst i test

 1. Ferratum – Bästa snabblånet för dig som letar efter snabba utbetalningar och ska låna med en betalningsanmärkning.
 2. Northmill – Bästa snabblånet för dig som vill låna utan uc och få en låg ränta.
 3. Loanstep – Bästa snabblånet för dig som har en låg kreditvärdighet och vill låna utan uc.
 4. Saldo – Bästa valet för dig som behöver en mindre summa pengar snabbt
 5. Lumify – Bästa snabblånet för dig som letar efter ett snabblån på en större summa pengar.
 1. 1. Ferratum

  Ferratum

  Ferratum erbjuder en flexibel och bekväm kontokredit som har blivit populär bland låntagare. Med Ferratums kontokredit får du tillgång till en förutbestämd kreditgräns på upp till 45 000 kr som du kan utnyttja efter behov. Hos Ferratum kan du låna utan uc, och dessutom beviljas kontokrediter trots betalningsanmärkningar.

  Belopp 1 000 - 40 000 kr
  Ränta 43,49 %
  Löptid 3 mån - 8 år
  Kreditupplysning Creditsafe
  Betalningsanmärkningar Accepteras
  Direktutbetalning Ja
 2. 2. Brixo

  Brixo

  Brixo erbjuder en kontokredit som har fått positiv uppmärksamhet bland låntagare. Med Brixos kontokredit får du tillgång till en flexibel kreditlösning på upp till 50 000 kr som kan anpassas efter dina individuella behov. 

  Tack vare en låg ränta och inga avgifter hamnar Brixo högt upp på vår lista. Det enda som håller Brixo tillbaka en aning är att det tar en arbetsdag för pengarna att komma in på kontot.

  Belopp 3 000 - 50 000 kr
  Ränta 28,95 %
  Löptid 6 mån - 4 år
  Betalningsanmärkningar Accepteras
  Uppläggningsavgift 475 kr
  Ansök nu
 3. 3. Lumify

  Lumify

  Lumify erbjuder en attraktiv kontokredit som har fått uppmärksamhet för sin generösa kreditgräns. Med Lumifys kontokredit får du tillgång till en betydande kreditgräns på hela 70 000 kr, vilket ger dig möjlighet att hantera både kortvariga och långsiktiga ekonomiska behov.

  Anledningen till att Lumify inte hamnar högre upp är att deras uppläggningsavgift är betydligt högre än genomsnittet i branschen. Med det sagt behöver du bara ansöka om en kontokredit en gång, till skillnad från deras andra låneprodukter, exempelvis som ett snabblån.

  Belopp 2 000 - 70 000 kr
  Ränta 43,50 %
  Löptid 3 mån - 8 år
  Kreditupplysning Creditsafe
  Betalningsanmärkningar Accepteras inte
  Direktutbetalning Dygnet runt
  Ansök nu
 4. 4. Credifi

  Credifi

  Credifi erbjuder en kontokrediter upp till 50 000 kr utan uc. Credifi är ett av få bolag som erbjuder räntefria låneperioder för sina låneprodukter och har ofta kampanjer där de bjuder på uppläggningsavgiften. Tack vare aggressiv marknadsföring med räntefria låneperioder har de blivit ett populärt alternativ på marknaden.

  Belopp 2 000 - 50 000 kr
  Ränta 43,50 %
  Löptid 3 mån - 8 år
  Kreditupplysning Creditsafe
  Betalningsanmärkningar Accepteras inte
  Direktutbetalning Dygnet runt
  Ansök nu
 5. 5. Saldo

  Saldo

  Saldo erbjuder en bra kontokredit på upp till 20 000 kr. Med Saldos kontokredit kan du få tillgång till en flexibel kreditgräns och du kan teckna krediten på deras hemsida. Saldo strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga villkor och möjligheten att låna utan uc.

  Saldo passar bäst för dig som inte behöver en hög kontokredit eftersom kreditgränsen är lägre än för andra konkurrenter på denna lista.  

  Belopp 1 000 - 20 000 kr
  Ränta 19,50 - 39,50 %
  Löptid 2 mån - 2 år
  Kreditupplysning Bisnode
  Betalningsanmärkningar Accepteras
  Direktutbetalning Dygnet runt
  Ansök nu

Vanliga frågor om snabblån

Vilka krav behöver jag uppfylla för att få ett snabblån?
Går det att teckna ett snabblån utan uc?
Finns det några avgifter eller dolda kostnader för ett smslån?
Vilken är den genomsnittliga räntan för snabblån?
Hur snabbt kan jag få pengarna efter att jag ansökt om ett snabblån?

Diskussion

Användarkommentarer

Här finns inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Om författaren

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.