Hur mycket kostar Loanstep?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

3 000 kr
5 mån
21 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 3 060,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Loanstep och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Loanstep jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Inte bra Loanstep erbjuder en ränta på 21,45 - 38,40 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 månader kostar som minst 3 329 kr
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 6 omdömen från låntagare hos Loanstep. Det genomsnittliga betyget är 4,17 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Loanstep har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Vi testar Loanstep

Vi har testat att ansöka om ett lån hos Loanstep för att utvärdera kundupplevelsen. Här presenterar vi resultatet av testet.

Resultat

Efter att ha ansökt om ett lån på 1 000 kr hos Loanstep kan jag kort summera ansökningsprocessen med ett ord: enkelt. Jag fyllde först i mitt personnummer, signerade med BankID och fick efter några sekunder ett preliminärt besked om att jag var godkänd som låntagare. Därefter återstod att fylla i information om min anställning, inkomst, mina utgifter och befintliga skulder. Tre minuter senare fick jag besked om att pengarna kommer att utbetalas nästa dag (jag skickade in min ansökan efter kl. 12:00).

Tydliga villkor

Även om Loanstep använder begrepp som "utbetalning samma dag" i sin marknadsföring är de tydliga med att ansökan måste skickas in före 12:00, vilket jag inte gjorde. Jag blev därför inte förvånad när jag (i samband med att ansökan var färdig) fick ytterligare information om att utbetalningen kommer att dröja till nästa dag.

Okomplicerad komplettering av min ansökan

Påföljande dag blev jag kontaktad av kundservice för att komplettera min ansökan med en lönespecifikation (kreditupplysningen visade att min senaste taxerade inkomst var betydligt lägre än den jag uppgav i ansökan inte särskilt märkligt att Loanstep blev lite misstänksamma). Jag bifogade min senaste lönespecifikation och fick efter 21 minuter ett mail om att pengarna hade betalats ut. Därefter dröjde det bara lite drygt en timme innan pengarna fanns på mitt konto. Ingen fördröjning alls med andra ord.

Långsam handläggning av återbetalningen

Eftersom jag nappade på Loansteps erbjudande om ett kostnadsfritt lån i 14 dagar valde jag att tämligen omgående återbetala lånet. Jag bad kundservice om att få en faktura skickad till min e-post istället för att få den per brev, vilket tycktes vara ett relativt komplicerat ärende för kundservice. Det krävdes nämligen ett mail och ytterligare en påminnelse från min sida för att jag skulle få uppgifter om OCR och bankgironummer. Onödig tidsutdräkt, men till slut fick jag återbetala lånet och inga räntekostnader eller avgifter hade uppstått. Precis som utlovat.

Jag är medveten om att den normala processen för dessa korttidslån är att en faktura skickas ut per brev och att kunden betalar fakturan utan att behöva kontakta kundservice. Det borde dock inte höra till ovanligheterna att en kund vill ha betalningsuppgifterna skickade till sin e-post (t.ex. om kunden är bortrest). Loanstep kan garanterat hitta på en smidigare lösning, förslagsvis med inspiration från sin egen ansökningsprocess!

Sammanfattning

Att ansöka om lånet var en enkel och snabb process med tydliga instruktioner och ett snyggt gränssnitt där finns ingenting att anmärka på. Däremot var min upplevelse att återbetalningsprocessen lämnade en hel del övrigt att önska. Jag ger därför Loanstep 4 av 5 poäng.

Vårt omdöme 5 / 5

Om testet

 • Testet utfördes 2018-07-31 kl. 17:45
 • Lånebelopp 1 000 kr
 • Vald löptid 1 månad
 • Om låntagaren 25 år gammal, boende i bostadsrätt, heltidsanställd med lön över genomsnittet

Avgifter

Uppläggningsavgift
3 000 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
60 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
3,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Gratis lån upp till 25 000 kronor
 • Enkel ansökan
 • Snabb och trevlig kundtjänst

Nackdelar

 • Dyrare lån om privatekonomin ej är god
 • Endast 14 dagar återbetalningstid för att lånet skall förbli gratis

Om Loanstep

Loanstep ägs av SBL Finans AB som är ett registrerat konsumentkreditinstitut med tillstånd från Finansinspektionen. Deras vision är att skapa en bestående relation med sina kunder. De erbjuder till exempel ekonomitips för att öka medvetenheten hos kunderna. Loanstep erbjuder så kallade snabblån till privatpersoner. 

Lånevillkor

Hos Loanstep kan du som privatperson ansöka om två typer av snabblån: korttidslån och långtidslån. Korttidslånet avser en valfri summa upp till 25 000 kr och löper på i cirka 5 månader (beroende på när i månaden du tar lånet). Om du gör återbetalningen inom 14 dagar får du rabatt på alla avgifter och räntor, det vill säga att du inte betalar en enda krona för lånet. Om du istället gör återbetalningen inom 120 dagar rabatteras alla avgifter och räntor till 78 procent. 

Om du lånar 15 000 eller 25 000 kronor löper detta lån på i 24 månader. Oavsett lån kan du återbetala i förtid. För långtidslånen med större lånebelopp tillkommer räntor och avgifter. Den effektiva räntan kan bli relativt hög. Om du till exempel lånar 15 750 kronor med en återbetalningstid på 24 månader med en ränta på 21,80 procent blir den effektiva räntan 30,49 procent och den totala skulden 20 332 kronor. Då ingår avgifter som uppläggningsavgift om 1000 kronor samt en avgift om 60 kronor. 

För att beviljas lån hos Loanstep behöver du uppfylla vissa grundkrav:

 • Du bör ha en inkomst på minst 150 000 kronor per år.
 • Du bör ha en god återbetalningsförmåga.
 • Du bör inte ha betalningsförelägganden eller skuldsaldo hos Kronofogden. 
 • Betalningsanmärkningar kan godkännas men det är viktigt att det är max 1 sådan och att den är äldre än 12 månader. 

En individuell bedömning kommer att göras när du ansöker om lån. En kreditupplysning via Bisnode görs när du ansöker om lån. 

Hur du ansöker

Så här ansöker du om att få snabblån hos Loanstep:

 1. Du väljer vilken summa du önskar få på lånet.
 2. Du loggar in med BankID varpå en automatisk kreditkontroll görs. 
 3. När kreditkontrollen godkänts går du vidare där du beskriver din ekonomiska situation.
 4. En manuell kontroll görs av Loanstep.
 5. Om du ansöker om lån på en vardag innan klockan 12.00 får du besked samma dag. Ansöker du efter detta klockslag eller en helgdag får du svar nästkommande vardag.
 6. Om din ansökan godkänns innan klockan 12.00 på en vardag har du pengarna samma dag senast klockan 17.00. I annat fall har du pengarna på ditt konto dagen efter. 

Service & Säkerhet

Det finns framför allt tre sätt att nå kundservicen: via chatt, telefon eller mejl. Chatten har öppet helgfria måndagar till onsdagar mellan klockan 09.00 och 12.00. Övriga öppettider saknas på hemsidan. Du kan som kund logga in på dina sidor och få översikt över ditt lån. 

På hemsidan kan du läsa mer om säkerheten hos Loanstep. Du finner till exempel deras personuppgiftspolicy. 

Sammanfattning

Loanstep erbjuder två former av snabblån: korttidslån och långtidslån på upp till 25 000 kronor. Så länge du betalar korttidslånet inom 14 dagar kan du få ett helt gratis lån. En individuell bedömning avseende din ekonomiska situation görs när du ansöker om lån. Du ansöker enkelt på hemsidan och kan få utbetalning redan samma dag. 

Öppettider Stängt

 • Måndag 09:00 - 12:00
 • Tisdag 09:00 - 12:00
 • Onsdag 09:00 - 12:00
 • Torsdag 09:00 - 12:00
 • Fredag 09:00 - 12:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn SBL Finans AB
 • Org.nummer 5569330961
 • Adress Kammakargatan 7
 • Postort 111 40 Stockholm
 • Telefon 0262222838
 • E-post info@loanstep.se

Vad tycker våra kunder om Loanstep?

 • Joar
  Mycket bra

  Gillar det skarpt, snabb utbetalning och trevlig support :)

  2021-10-29
 • Elena
  Fem stjärnor

  Gick mycket snabbt att få pengarna på kontot. Hjälpte bra i en tillfällig ekonomisk knipa.

  2020-05-17
 • Anders
  Snabbt, Smidigt och gratis i 14 dagar.

  Gick snabbt och smidigt och var helt gratis då jag betalade tillbaka inom 14 dagar.

  2020-05-17
 • Pernilla
  Absurd uppläggningsavgift

  Uppläggningsavgiften är 3000 kr, det säger allt! Jag har inte lånat och det kommer jag inte göra heller.

  2019-01-20
 • Karin
  Otydlig faktura

  Jag är jättenöjd med mitt kostnadsfria lån!

  Men på min faktura fanns både förmedlingsavgift och ränta, trots att jag blev lovad 14 dagar räntefritt. När jag påpekade detta för kundservice fick jag veta att jag hade missat att läsa en liten textruta som fanns på fakturan. Hade jag inte haft koll hade jag säkert betalat ändå. Jag antar att det är precis vad Loanstep vill att vi ska göra.

  2018-09-01
 • Selma

  Tog mig 2 minuter att genomföra ansökan. Helt klart det enklaste lånet jag någonsin tagit. Tydlig med all information så att man slipper ringa kundtjänsten +5!

  2018-08-17

Skriv ett omdöme