Hur mycket kostar Ferratum?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

1 000 kr
3 mån
43.99 % Kan inte justeras
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Ferratum och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Ferratum jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Bra Ferratum erbjuder en ränta på 43,99 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 månader kostar som minst 626 kr
Beviljandegrad
Bra Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare fått sina låneansökningar godkända hos Ferratum. Baseras på antalet godkända låneansökningar de senaste 30 dagarna.
Kundomdömen
Toppklass Detta betyg baseras på 5 omdömen från låntagare hos Ferratum. Det genomsnittliga betyget är 4,60 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Ferratum har öppet 6 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
0 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
0 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
120 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
30,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Erbjuder både snabblån och kreditlån
 • Har öppet alla veckans dagar

Nackdelar

 • Har en hög effektiv ränta

Om Ferratum

Ferratum grundades 2005 I Finland av Jorma Jokela. Jorma är sedan starten fortfarande den som äger mest aktie i Ferratum som också är ett dotterbolag till Ferratum Oyj.

I dagsläget finns Ferratum i fler än 25 länder över hela världen och är börsnoterat på Frankfurtbörsen. De var den första banken i Europa som erbjöd sina kunder smslån och har i dagsläget över 2 miljoner kunder i hela världen.

Ferratum erbjuder mobila banktjänster och utlåning till både konsumenter och företag, både små och medelstora sådana. De lanserade 2016 sin mobilbank som är en plattform för mobila banktjänster och som erbjuder olika produkter. Visionen är att bli den ledande mobila banken.

Lånevillkor

Ferratums kreditlån, som är en högkostnadskredit, sträcker sig från 1 000 till 40 000 kronor. Deras kreditlån är ett flexibelt lån du kan använda till livets alla planerade och oplanerade händelser. Oavsett om du vill boka en sistaminutenresa eller måste köpa en ny tvättmaskin är det alltid lika skönt att veta att du har en backup-plan. Du har möjlighet att få en högre kreditgräns om du har skött din återbetalning i minst sex månader och du kommer då att meddelas detta. 

Du betalar bara för det belopp du utnyttjat av krediten. Om du har en kreditgräns på 12 500 kronor och gör ett inköp på 2 500 kronor, är det bara de 2 500 kronorna du betalar för. Du kan göra uttag när du vill och hur många gånger du vill så länge du är under din kreditgräns. Det tillkommer varken någon uppläggnings- eller uttagsavgifter.

Är Ferratum ett bra alternativ när man ska låna pengar?

Enligt omdömen på Trustpilot har Ferratum ett genomsnittsbetyg på 3,9 av 5 stjärnor som är baserat på 706 omdömen.

De positiva omdömena handlar ofta om att Ferratum är en snabb och smidig låneprocess. Kunderna är nöjda med att kunna få pengarna snabbt och enkelt. De negativa omdömena handlar ofta om de höga räntorna och avgifterna. Kunderna tycker att lånet är för dyrt i längden.

Citat från Ferratums Trustpilot:

 • Positiva omdömen: "Snabb och smidig ansökan, och pengarna kom in på kontot inom några minuter. Jag är nöjd med lånet och skulle rekommendera det till andra."
 • Negativa omdömen: "Räntan är för hög, och avgifterna är dyra. Jag tycker att lånet är för dyrt i längden."

Vad kostar ett lån hos Ferratum?

Ferratum tar ingen uppläggningsavgift när du ansöker om lånet, inte heller har de några dolda avgifter för lånet. Hos Ferratum kommer du bara betala för räntan som är på 43,49%. Den effektiva räntan för deras lån ligger på 53,31% som anses vara väldigt hög om man jämför med ett privatlån.

Vad gäller återbetalningstid för deras kredit så kan du välja att lägga upp löptiden på upp till 1 380 dagar men en lägsta månadskostnad om 4% av den utestående krediten, eller 300 kronor beroende på vilket alternativ som är högst. Du har givetvis möjlighet att betala extra eller lösa lånet helt och hållet i förtid.

När du lånar hos Ferratum så kommer du att låna utan uc. Detta innebär att även om du har en något lägre kreditvärdighet så spelar det ingen roll. Istället för uc så använder sig Ferratum utav Creditsafe för att göra sina kreditprövningar. Kom ihåg att även om de godtar en lägre kreditvärdighet så betyder det inte per automatik att du kan få låna här.

Hur många lån kan man ha hos Ferratum?

Enligt Ferratums villkor kan en person endast ha ett aktivt lån per person hos Ferratum. Detta gäller både kontokrediter och smålån. Om du vill ansöka om ett nytt lån hos Ferratum måste du först betala tillbaka det befintliga lånet. 

Grundkrav

Nedan följer grundkraven för att få låna pengar hos Ferratum behöver du:

 • Vara minst 21 år.
 • Ha en deklarerad inkomst
 • Ha en e-postadress, mobilnummer samt ett bankkonto
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Vara fri från skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Vara fri från betalningsanmärkningar sedan 6 månader tillbaka (Ferratum godtar upp till 6 gamla betalningsanmärkningar).

Hur du ansöker

Så här ansöker du om ett lån hos Ferratum:

Steg 1:

Du ansöker direkt på hemsidan där du enkelt fyller i ett ansökningsformulär, väljer kreditbelopp och skriver in dina personuppgifter.

Låna hos Ferratum - Steg 1

Steg 2:

Därefter är det bara att klicka på "BEKRÄFTA". Under låneansökan kommer du behöva identifiera dig med hjälp av exempelvis BankID. Om du redan är kund loggar du in på dina sidor och ansöker via den vägen. 

Låna hos Ferratum - Steg 2

Du får normalt besked inom några minuter efter att du ansökt om lån. Inom 10 minuter får du ett SMS med svar på din ansökan. Om ansökan har inkommit efter kundtjänstens öppettider handläggs den dagen efter. 

Hur snabbt kan jag få pengarna från Ferratum?

Ferratum betalar vanligtvis ut lån inom 24 timmar på vardagar. Om du ansöker om ett lån på en helg eller under en helgdag kan det ta längre tid och då får du först pengarna nästkommande vardag, till exempel på måndagen.

Service & Säkerhet

Kundtjänsten är öppen sju dagar i veckan. Måndag till fredag har de öppet klockan 08:00 till 17:00 och på helger mellan 11:00 och 18:00. Det går alldeles utmärkt att bolla dina funderingar kring lån med kundserviceteamet via mejl eller telefon. Du finner också en hel del svar på vanligt ställda frågor i deras hjälpcenter. När du blir kund har du också möjlighet att logga in på dina sidor och på så sätt få översikt över ditt lån. 

Ferratum skriver att de tar säkerheten på stort allvar och hanterar därför all personlig information enligt lagen om banksekretess. Det finns också omfattande och tydlig information på hemsidan om cookies, sekretesspolicy och villkor. 

Är det säkert att låna av Ferratum?

När du lånar av Ferratum kan du alltid känna dig säker då de har djupt rotade etiska principer, gör grundliga och gedigna kontroller av sina kunders ekonomi innan de beviljar ett lån. Dessutom Ferratum under finansinspektionens tillsyn vilket för dig som kund innebär att du alltid kan känna dig säker att Ferratum alltid kommer följa svensk lag och regelverk.

Viktigt att komma ihåg när du väljer att låna av Ferratum är att detta är en högkostnadskredit. Högkostnadskrediter är en bestämmelse från Konsumentkreditlagen som säger att långivare och banker som Ferratum måste tydligt informera om att deras produkt är en högkostnadskredit och vad detta innebär. Skulle du inte klara av dina månadsbetalningar till Ferratum så riskerar du att få en betalningsanmärkning som kommer finnas i din kreditupplysning i 3 år.

Här kan du läsa mer om händelseförloppen från det att en obetald faktura blir ett ärende hos Kronofogden.

Sammanfattning

Ferratum är en bank med fokus på kreditlån (som är en högkostnadskredit). Hos dem kan du få en kreditgräns på upp till 40 000 kronor. Du betalar bara för det belopp du utnyttjat av krediten. Som hos de flesta långivare behöver du uppfylla vissa krav för att kunna beviljas ett lån hos Ferratum. Du kan dock ha betalningsanmärkningar som är äldre än 6 månader.

Ansöker om lån hos Ferratum gör du enkelt antingen på deras hemsida. Du får ett snabbt svar på din ansökan. Efter du fått ansökan godkänd kommer en utbetalning ske omgående vilket alltså betyder att du kan få pengarna samma dag.

Vad tycker våra kunder om Ferratum?

 • pk

  OK villkor och gick snabbt

  2019-09-10
 • Samet

  bästa lånet. Fick pengar direkt när jag ansökte

  2018-12-15
 • kevin

  Har inget negativt att säga - fick superbra hjälp av kundservicen och ett beviljat lån =)

  2018-11-03
 • adde

  Grymt bra! ansökte och fick pengarna direkt på kontot

  2018-10-09
 • Paulina
  Snabba som blixten

  Pengarna kom nästan direkt

  2018-10-03

Skriv ett omdöme

Andra varumärken från Ferratum Bank p.l.c

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.