Hur mycket kostar Brixo?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

3 000 kr
6 mån
28.95 % Kan inte justeras
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 500,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Brixo och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Brixo jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Inte bra Brixo erbjuder en ränta på 28,95 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 7 712 kr
Beviljandegrad
Toppklass Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare fått sina låneansökningar godkända hos Brixo. Baseras på antalet godkända låneansökningar de senaste 30 dagarna.
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 7 omdömen från låntagare hos Brixo. Det genomsnittliga betyget är 3,43 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Brixo har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
475 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
25 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
195 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
36,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Enkel process
 • Ansökningar med betalningsanmärkningar godkänns
 • Tydlig och lättnavigerad hemsida

Nackdelar

 • Korta öppettider på kundservice

Om Brixo

Brixo AB är ett konsumentkreditinstitut som grundades 2014 i Sverige. De erbjuder lån till privatpersoner utan säkerhet. Brixo har svenska ägare samt tillstånd från Finansinspektionen för att få bedriva verksamheten.

De förespråkar en låneprocess där du utan svårigheter ska kunna få den information du behöver om lånet för att enkelt kunna ta ett beslut. Ansöker du om ett lån ska du enligt Brixo kunna få ett snabbt och tydligt besked.

Brixo AB är moderbolaget för följande varumärken: Flexkontot, Merax och Kontantfinans. Dessutom så finns det ett inkassobolag i Brixos koncern som heter BFM Inkasso AB. BFM Inkasso AB har som uppgift att driva in obetalda skulder och detta gäller för alla deras varumärken.

Lånevillkor

Brixo erbjuder lån på mellan 3 000 och 50 000 kronor. Återbetalningen sker mellan 30 och 5 dagar. Du har möjlighet att lösa lånet i förtid utan extra kostnad samt ansöka om en utökning av lånet efter två månader. Du återbetalar via autogiro varje månad. 

Individuell prissättning tillämpas inte, vilket innebär att alla som lånar ett visst belopp får lika villkor. Det betyder att du betalar samma kostnad varje månad. Den bundna årsräntan är 28,95%. Om du till exempel lånar 15 000 kronor på 36 månader med en effektiv ränta på 33,1% blir den totala skulden 27 540 kronor (inklusive alla avgifter) vilket resulterar i en månadskostnad om 765 kronor.

En uppläggningsavgift på 0 kronor samt en aviavgift om 0 kronor per månad tillkommer också. 

Grundkrav

För att kunna beviljas lån hos Brixo måste du uppfylla vissa grundkrav. Du måste:

 • Vara minst 18 år.
 • Ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor. 
 • Ha ett bankkonto i ditt namn. 
 • Ha tillgång till BankID. 
 • Var fri från skulder hos Kronofogden

Brixo har valt att fokusera på framtida betalningsförmåga framför tidigare ekonomi. Därför går det att ta lån även om du har betalningsanmärkningar. När du ansöker om lån tas en kreditupplysning via Bisnode.

När betalar Brixo ut sina lån?

Om du ansöker om ett lån hos Brixo under en vardag och har alla nödvändiga dokument klara kan du förvänta dig att få pengarna inom 24 timmar. Är det däremot helgdag som lördag, söndag eller annan röd dag då kan du förvänta dig att du pengarna kommer som tidigast nästkommande vardag.

Hur du ansöker

På Brixos hemsida kan du använda deras låneräknare som räknar ut månadskostnad och effektiv ränta vid olika lånebelopp. Utifrån detta kan du lättare se vilket lån som passar dig bäst. Väljer du sedan att ansöka gör du det också på hemsidan enligt nedanstående steg:

Steg 1

Dra i reglagen som bilden visar för att ange lånebelopp och hur stort belopp du önskar att få utbetalt.

Brixos ansökningsformulär steg 1

Steg 2

Efter att du angett önskat lånebelopp och hur stort belopp du önskar få utbetalt efter låneansökan så ska du ange följande information i formuläret:

 • Personummer
 • Mailadress
 • Inkomst
 • Telefonummer
 • Ditt bankkkontonummer
 • Typ av sysselsättning

Sedan klickar du på den gröna ansökningsknappen och signerar avtalet med BankID.

Brixo ansökningsformulär steg 2

Därefter behandlas din ansökan där Brixo beställer i en kreditupplysning på dig som ansöker. Om Brixo tycker att din kreditvärdighet kommer de att bevilja lånet direkt och utbetalning kan ske med Swish inom några minuter.

Vidare får du en bekräftelse med kreditavtalet på mail med en återbetalningsplan.

Service & Säkerhet

Kundservicen på telefon är tyvärr endast öppen mellan klockan 09.00 och 17.00 på vardagar men det går även att nå kundservice via mail dygnet runt. Du har även möjlighet att skicka din fråga via ett kontaktformulär på hemsidan och/eller skicka via post.

På hemsidan hittar du svar på vanligt förekommande frågor. Som kund får du även tillgång till dina sidor där du kan följa ditt ärende. 

Brixo vidtar åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter är skyddade och att de behandlas enligt aktuella dataskyddsregler samt deras interna riktlinjer och rutiner.

Sammanfattning

Brixo erbjuder lån till privatpersoner på upp till 50 000 kronor som återbetalas på maximalt 5 dagar. Individuell prissättning med räntor sätts.

Fokus ligger på en enkel process där man fokuserar på framtida betalningsförmåga framför tidigare eventuella betalningsanmärkningar. Du ansöker enkelt på hemsidan, får svar normalt inom 24 timmar och har pengarna på ditt konto inom 1-2 bankdagar. 

Vad tycker våra kunder om Brixo?

 • Marcus
  Lurar med påminnelser

  Dras autogiro 26e varje månad men tillkommer ändå påminnelseavgift och förseningsavgift på 270kr varje månad. Kundtjänst säger att vi som kund har godkänt detta och det är i enighet med betalplanen. Med andra ord det är satt i system.

  2022-11-25
 • Sara Alexandersson
  Snabbt och bra

  Mycket bra och snabbt besked. Trevlig personer.

  2022-05-28
 • Sven
  Bra!

  Jättebra lån detta tycker jag. Låg ränta med betalningsanmärkning

  2021-02-16
 • anonym
  bra

  Till skillnad från vad andra skrivit så tycker jag priserna är rimliga. Vad hade ni förväntat er av ett snabblån som beviljar anmärkningar?

  2019-11-15
 • Rikard Sundberg

  Dem enda som bevilja mig med anmärkning för en skitsak! Ok pris och snabb utbetalning

  2019-10-23
 • OskarZ

  Sjukt dyrt, men det kanske jag borde ha listat ut själv... Fastna inte i träsket!

  2018-12-17
 • aokwdajwd
  DYRT!

  Riktigt dyrt om du glömmer att betala! Förseningsavgiften ligger på 195 kr och dröjsmålsräntan är otroligt nog högre än den redan höga vanliga räntan.

  2018-08-18

Skriv ett omdöme

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.