Brixo är en stor aktör på den svenska lånemarknaden och har fram tills nu framförallt bara erbjudit snabblån och kontokrediter. Den stora nyheten är att Brixo nu erbjuder privatlån med möjlighet att låna upp till 75 000 kr. I den här artikeln kommer vi ge dig allt du behöver veta om Brixos nya privatlån – och det är ett intressant sådant, med egenskaper man normalt sett inte förknippar med privatlån. Läs vidare för att lära dig mer om denna nya utmanare bland privatlånen.

Brixos privatlån – så ser det ut

Brixos privatlån har följande specifikationer:

 • Låna mellan: 10 000 – 75 000 kr
 • Löptid: 3 – 5 år
 • Räntesats: 19,95 %
 • Startavgift: 475 kr

Vid en första anblick kanske detta privatlån inte låter så unikt, men det är när man tittar på övriga aspekter av lånet som ögonbryn börjar höjas. En intressant aspekt är nämligen att räntan förblir densamma för alla låntagare, oavsett deras kreditvärdighet. Dessutom kan du få Brixos privatlån utan att det görs en uc, och du behöver heller inte ha särskilt högt kreditbetyg då Brixo kan bevilja lån till dig med betalningsanmärkning.

Hur bra är Brixos privatlån?

Brixos privatlån är lite unikt på så sätt att det är utan uc och har relativt låga krav. Brixos privatlån kombinerar fördelarna med snabblån vilket innebär att du kan få lånet: utbetalt direkt, trots betalningsanmärkning, med en låg ränta och ett högre lånebelopp. 

Förvisso finns det långivare som erbjuder lägre ränta för sina privatlån, men det finns inte många långivare som erbjuder så pass låg ränta med så pass låga krav.

Vad kan ett privatlån från Brixo användas till?

Brixos privatlån, med en möjlig lånesumma upp till 75 000 kr, erbjuder dig som låntagare möjlighet att göra i princip vad du vill med pengarna. Lånet är nämligen utan säkerhet, så det finns ingen egendom som är bunden till lånet. Många väljer att använda privatlån för att finansiera större inköp eller projekt som annars kan vara svåra att spara pengar till. Nedan följer några exempel vad du kan använda Brixos privatlån till:

 • Renoveringar
  En av de vanligaste anledningar till att man tecknar privatlån är för att fräscha upp hemmet, oavsett om det är en mindre uppgradering eller en omfattande renovering. För 75 000 kr kan du nog inte totalrenovera ett hus, men du kan säkerligen renovera köket.
 • Resor
  Många ser möjligheten att använda ett privatlån för att förverkliga sina resedrömmar, oavsett om det handlar om en avkopplande semester eller en äventyrsresa. Se bara till att du har en plan för att betala av ditt lån, inte minst när du lånar pengar för nöjes skull.
 • Fordonsköp
  Att finansiera köpet av en bil eller motorcykel är ett annat vanligt användningsområde för privatlån. Eftersom Brixos låt är utan säkerhet är lånet inte bundet till en specifik bilhandlare, och för 75 000 kr kan du hitta en bil du gillar, utan att behöva lägga en egen kontantinsats.
 • Skuldkonsolidering
  Ifall du har flera små lån eller kreditkortsskulder kan Brixos privatlån användas för att samla all skuld på ett ställe och få en bättre överblick över ekonomin.

Sammanfattning

Sammantaget är detta goda nyheter för dig som behöver låna pengar och som helst undviker uc eller har en betalningsanmärkning. Framförallt är det lånets ränta på 19,95% som gör Brixos privatlån intressant. Det är också värt att komma ihåg att Brixos privatlån även kan tecknas för mindre summor. Du kan exempelvis låna 10 000 kr för samma ränta, vilket innebär att det kan vara ett bra lån även ifall utgiften inte är så stor. 

Frågor och svar om Brixos privatlån

Vad krävs för att få teckna ett privatlån hos Brixo?
Går det att betala av Brixos privatlån i förtid?
Finns det några dolda avgifter i Brixos privatlån?
Kan jag ansöka om ett privatlån hos Brixo trots betalningsanmärkningar och utan uc?
Hur lång tid tar det innan jag får besked på min låneansökan?
Kan jag använda ett privatlån från Brixo till vad som helst?

Diskussion

Användarkommentarer

Här finns inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Om författaren

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.