Här hittar du alla lån som använder Creditsafe för kreditupplysning. Vilket innebär att det inte påverkar din kreditvärdighet negativt hos UC. I dagsläget finns det enbart snabblån och kontokrediter som använder Creditsafe. Du kan således inte låna högre belopp än 50 000 kr.

Jämför 3 st. lån som använder Creditsafe istället för UC

 • Northmill
  • Belopp: 1 000 - 50 000 kr
  • Ränta: 4,90 - 19,90 %
  • Löptid 5 mån - 6 år
  • Kreditupplysning Uc
  • Betalningsanm. Ja
  • Direktutbetalning Ja
  Till ansökan
  Betalningsanmärkningar accepteras
  Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.
 • Lumify
  • Belopp: 2 000 - 70 000 kr
  • Ränta: 39,50 %
  • Löptid 3 mån - 8 år
  • Kreditupplysning Creditsafe
  • Betalningsanm. Nej
  • Uppläggningsavgift 685 kr
  Till ansökan
  Utan UC
  Högkostnadskredit
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
  En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.
 • Ferratum
  • Belopp: 1 000 - 45 000 kr
  • Ränta: 39,60 %
  • Löptid 3 mån - 8 år
  • Kreditupplysning Creditsafe
  • Betalningsanm. Ja
  • Direktutbetalning Ja
  Till ansökan
  Betalningsanmärkningar accepteras
  Utan UC
  Högkostnadskredit
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
  Utnyttjad kredit om 11 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 13 360 kr (snitt 1 142 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.

Statistik

För att hjälpa dig att fatta rätt beslut finns här en sammaställning av långivarnas egenskaper.

Lägsta lånebelopp 1 000,00 kr
Högsta lånebelopp 70 000,00 kr
Genomsnittligt frånränta 28,00 %
Genomsnittligt tillränta 33,00 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift 228,33 kr
Genomsnittlig administrationsavgift 22,67 kr
Direktutbetalning 3 långivare (100,00 %) erbjuder direktutbetalning
Direktutbetalning dygnet runt 1 långivare (33,33 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC 2 långivare (66,67 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Betalningsanmärkningar 2 långivare (66,67 %) godkänner betalningsanmärkningar
Unga låntagare 1 långivare (33,33 %) accepterar låntagare under 20 år

Illustration av långivarnas räntor

Här kan du se hur långivarnas räntor står sig mot varandra.

Långivare Lägsta Högsta
Northmill
4,90 %
19,90 %
Lumify
39,50 %
39,50 %
Ferratum
39,60 %
39,60 %

Bästa lånen med Creditsafe 2022

Här kan du jämföra de bästa snabblånen genom Creditsafe. När du lånar genom Creditsafe innebär det att du lånar utan UC.

Vilka är Creditsafe

Creditsafe är ett av världens mest använda kreditupplysningsföretag och har sedan starten 1997 expanderat verksamheten till 12 länder världen över. Med över 100 000 kunder erbjuder de olika tjänster inom affärsinformation, såsom utlandsupplysningar, kreditupplysningar och personupplysningar.

I listan ovan kan du se vilka långivare som använder sig av Creditsafe i samband med att de värderar din kreditvärdighet. Långivarna erbjuder dig som privatperson att ansöka om snabblån och kontokrediter på en summa upp till 50 000 kronor.

Påverkar inte ditt kreditbetyg

Creditsafe kan ta kreditupplysningar på alla privatpersoner som är folkbokförda i Sverige och som är över 15 år. I kreditupplysningen finns information kring betalningsanmärkningar, skulder och tillgångar som hämtas bland annat från Kronofogden och Skatteverket. Du får alltid en omfrågekopia med en kopia på din kreditupplysning och även vilket företag som har begärt den. Om du har frågor kring varför en kreditupplysning har gjorts kan du kontakta frågeställaren.

När man till exempel ansöker om lån, och gör det hos flera olika långivare, kan flera kreditupplysningar tas som sänker ditt kreditbetyg. Om du lånar från en långivare som istället använder Creditsafe spelar det ingen roll hur många olika företag som hämtar en kreditupplysning på dig. Detta då kreditbedömningen endast baseras på den aktuella informationen.

Vad är lån med Creditsafe?

Lån med Creditsafe är ingen egen låneform i sig utan innebär helt enkelt att långivaren beställer sina kreditupplysningar från Creditsafe istället för exempelvis UC eller Bisnode. Creditsafe är alltså ett fristående kreditupplysningsbolag och den kreditprövning som hämtas går inte genom UC och påverkar således inte din kreditvärdighet vilket vi nämnde här ovan.

Det här kännetecknar Creditsafe lån

 • Belopp: 1 000 - 50 000 kr
 • Löptid: 30 dagar - 6 år
 • Ränta: 25 - 39,99 %
 • Betalningsanmärkning godkänns?: Ja
 • Direktutbetalning?: Ja

Eftersom majoriteten av kreditgivarna som använder sig av Creditsafe erbjuder antingen snabblån eller kontokrediter så rör det sig ofta om mindre lån. Det är inte heller konstigt att betalningsanmärkningar och direktutbetalning är något som kännetecknar Creditsafe lån då dessa långivare ofta har lägre krav än de långivare som beställer kreditprövningar från UC.

Vad krävs för att få låna med Creditsafe?

Exakta krav skiljer sig mellan långivarna, däremot finns det flera grundläggande krav som du alltid måste uppfylla då du ansöker om smslån med Creditsafe.

 • Myndig, det vill säga minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Innehar svenskt personnummer
 • Innehar konto i svensk bank
 • Innehar BankID
 • Ingen skuld hos Kronofogden

Populära smslån med Creditsafe

Lumify
Ränta 39,50 %
Maxbelopp 70 000 kr
Smspengar
Ränta 39,80 %
Maxbelopp 30 000 kr
Ferratum
Ränta 39,60 %
Maxbelopp 45 000 kr

Fördelarna med lån via Creditsafe

Att ansöka om ett snabblån eller en kontokredit hos en långivare som inte använder sig av UC är en utmärkt idé. Detta är inte minst sant om du inte vill att din kreditvärdighet ska påverkas på ett negativt sätt.

Om du har tänkt att låna ett mindre belopp är det faktiskt en stor fördel att låna utan UC, där Creditsafe istället används. Det gör nämligen att du kan ha flera låneförfrågningar utan att din kreditvärdighet sänks. Detta är bra om du till exempel vill ansöka om ett större lån i framtiden. Den kreditupplysning som tas när du ansöker om lån registreras endast hos Creditsafe.

I listan hittar du flera långivare som kan erbjuda lån med Creditsafe, varav vissa även kan bevilja dig lån trots betalningsanmärkningar. Att ha en eller flera betalningsanmärkningar kan annars vara en försvårande omständighet när du ansöker om lån.

Nackdelarna med Creditsafe lån

Även om fördelarna med att ta lån utan UC där Creditsafe istället används så finns det potentiella nackdelar. Vanligtvis är lånebeloppen lägre när man vill ansöka om Kontokredit med Creditsafe eller smslån med Creditsafe. Att låna mer än 50 000 kronor är oftast inte möjligt då alla lån på högre belopp än så är privatlån där kreditgivarna alltid använder sig av UC.

Lån med Creditsafe kan också vara skadligt då du vänder dig till en långivare som använder sig av deras kreditupplysning enbart för att du inte kan få lån på annat håll. Du bör aldrig låna pengar om du har riktigt dålig kreditvärdighet, saknar inkomst eller tänker använda pengarna för onödig konsumtion.

Tips när du skall låna med Creditsafe

 1. Jämför olika lån
  För att hitta rätt lån, oavsett om du säker smslån med kreditupplysning från Creditsafe eller är ute efter en kontokredit, så bör du jämföra flera olika kreditgivare. Genom en gedigen jämförelse av olika lån ger man sig själv bästa möjliga förutsättningar för att hitta lån med lägst ränta och till bäst lånevillkor.
 2. Låna inte mer än du behöver
  Även om det ställs relativt låga krav på dig som vill låna pengar med Creditsafe så innebär inte det att du bör låna mer pengar än du behöver bara för att möjligheten finns. Desto större lån desto högre lånekostnader vilket i sin tur sätter större press på din ekonomi. Låna endast så mycket som situationen kräver och betala sedan tillbaka ditt nya snabblån med Creditsafe så snart som möjligt för att hålla ned lånekostnaden.
 3. Nyttja en medsökande
  Om långivare tillåter det och du har möjligheten, så bör du ansöka om lån med en medsökande. En medsökande är en person du litar på, så som en släkting, som står med dig på kontraktet. Ni båda delar då på ansvaret för att lånet återbetalas och långivaren tar bådas ekonomi i beaktning vilket kan leda till bättre lånevillkor.

Större lån med Creditsafe?

Som vi varit inne på tidigare så är det tyvärr idag inte möjligt att låna några större summor pengar med kreditupplysning från Creditsafe. Högsta beloppet som det i dagsläget går att låna med Creditsafe är 50 000 hos långivaren Lumify. Vill man låna mer pengar än så får man vända sig till långivare för privatlån som endast beställer sina kreditupplysningar från UC.

Detta är en av de största svagheterna med Creditsafe lån idag och det finns tyvärr inget sätt att kringgå detta på. Är man i ett stort behov av ett större lån så rekommenderar vi att man vänder sig till en låneförmedlare. En låneförmedlare kommer hämta en UC, men via denna kan man få ett stort antal erbjudanden om lån. På så sätt påverkas kreditvärdigheten minimalt och det gör det även enkelt att jämföra långivarnas olika låneerbjudanden.

Låneförmedlare är därför det mest rimliga alternativet då du måste ta lån med UC men till minimal påverkan på din kreditvärdighet.

Vanliga frågor och svar

Kan jag ta ett smslån med Creditsafe?
Kan jag ta snabblån med Creditsafe?
Hur mycket kan jag låna med Creditsafe?
Kan jag låna med Creditsafe trots betalningsanmärkning?
Lån med Creditsafe 2021, vilken långivare är bäst?
Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.