Hur mycket kostar Saldo?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

1 000 kr
2 mån
20 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 395,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Saldo och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Saldo jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Bra Saldo erbjuder en ränta på 19,50 - 39,50 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 månader kostar som minst 696 kr
Beviljandegrad
Toppklass Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare fått sina låneansökningar godkända hos Saldo. Baseras på antalet godkända låneansökningar de senaste 30 dagarna.
Kundomdömen
Toppklass Detta betyg baseras på 1 omdömen från låntagare hos Saldo. Det genomsnittliga betyget är 5,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Saldo har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
395 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
0 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
190 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
8,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Använder inte uc vid kreditupplysning
 • Snabb utbetalning

Nackdelar

 • Hög effektiv ränta

Om Saldo

Saldo är en långivare som erbjuder smslån i form av kontokrediter. Saldos affärsidé grundar sig i att leverera finansiella tjänster i Sverige, Finland samt Litauen. De erbjuder en helautomatisk lånetjänst vilket innebär att du kan ansöka om deras lån genom att besöka deras hemsida. Deras strategi är att vara en ansvarsfull långivare och tillhandahålla tekniskt avancerade finansiella tjänster till både kunder och partners.

Dessutom så står Saldo under tillsyn av Finansinspektionen. Detta innebär att du kan vara säker på att Saldo följer svenska lagar och regelverk.

Lånevillkor

Saldo erbjuder smslån eller snabblån som det också kan kallas för. Lånet är mellan 19,5 och 39,5 procent. Du kan välja på att återbetala lånet på 2 till 25 månader. Du har möjlighet att ansöka om ytterligare ett lån genom att göra en ansökan. Du har möjlighet att betala av lånet i förtid. 

Den effektiva räntan är varierande om 26,5 - 74,4%. Om du till exempel lånar 5 000 kronor på 30 dagar blir den totala skulden 5 570,34 kronor inklusive alla räntor och avgifter. 

Det tillkommer en uppläggningsavgift om 395 kronor. Det tillkommer dock ingen administrationsavgift men om du vill ha fakturan via post tillkommer det 0 kronor per faktura. 

Grundkrav

För att kunna beviljas ett lån hos Saldo behöver du uppfylla vissa grundkrav. Du måste:

 • Ha ett svenskt personnummer.
 • Vara stadigvarande bosatt i Sverige. 
 • Ha tillgång till mobiltelefon.
 • Inneha ett svenskt bankkonto.
 • Kunna styrka din identitet genom exempelvis BankID. 
 • Du kan beviljas lån även om du inte har någon fast inkomst. 

När du ansöker om ett lån hos Saldo så kommer det tas en kreditupplysning via Bisnode. Genom denna kreditupplysningen kommer Saldo att se din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga, som ligger till grund för om du kan få lånet beviljat eller ej.

I kreditupplysningen så kollar Saldo på följande punkter i för att bedöma om betala ut lånet du ansökte om eller ej.

 • Befintliga skulder
 • Eventuella betalningsanmärkningar
 • Boendesituation
 • Inkomst

Hur du ansöker

Att ansöka om smslån hos Saldo är en enkelt och snabb process. Du följer bara nedanstående steg:

Steg 1

Du väljer låneprodukt – i detta fall kontokredit.

Lån hos Saldo - Steg 1

Steg 2

Skrolla ner till du kommer till fältet där du kan ange hur mycket du vill låna. Dra i reglaget och välj beloppet du önskar låna, tryck sedan på "Apply".

Lån hos Saldo - Steg 2

Steg 3

I detta steg får du sedan fylla i dina kontaktuppgifter som telefonnummer, epost samt godkänna Saldos sekretesspoilicy. Därefter trycker du på "Fortsätt" för att gå till nästa steg.

Lån hos Saldo - Steg 3

Steg 4

Nu skickar Saldo ett sms till telefonnummret du angav i förra steget. I detta sms finns en sex-siffrig kod som du ska ange.

Lån hos Saldo - Steg 4

Steg 5

Nu ska du ange ditt personnummer och huruvida du är en utsatt politisk person eller inte.

Lån hos Saldo - Steg 5

Steg 6

Nu ska du välja vilken bank du har. Detta har att göra med att Saldo vill kontrollera dina bankhistorik och hur god betalningsförmåga du har.

Lån hos Saldo - Steg 6

Steg 7

I detta steget bekräftar du att Kreditz får gå in och hämta uppgifter om din banktransaktioner.

Lån hos Saldo - Steg 7

Steg 8

Ange vad du har för typ av utbildning och din arbetssituation samt vart din inkomst kommer ifrån.

Lån hos Saldo - Steg 8

Steg 9

Nu ska du ange om du har några lån och hur stora dessa skulder är.

Lån hos Saldo - Steg 9

Steg 10

Ange i detta moment vad du ska använda lånet till. Klicka sedan på "Fortsätt".

Lån hos Saldo - Steg 10

Steg 11

Här kan du hur stor kredit Saldo kan bevilja och till vilka villkor. Bland annat ser du vilken räntesats du kommer få, hur stor uppläggningsavgift och hur mycket du behöver betala varje månad.

Lån hos Saldo - Steg 11

Steg 12

I 12e steget som också är det sista innan du kan få lånet så får du en sista gång lästa igenom avtalet, både vad gäller hur stort lån du har fått beviljat, vilka avgifter som är kopplade till lånet. Klicka sedan på "Bekräfta" för att slutföra låneansökan och få lånet utbetalt.

Lån hos Saldo - Steg 12

Är saldo en bra långivare?

Enligt Trustpilot har Saldo ett genomsnittligt betyg på 2,9 av 5 stjärnor, baserat på över 500 omdömen. De flesta omdömen är positiva, hela 73% har gjort Saldo högsta möjliga betyg om 5 stjärnor.

Vad gäller Saldos negativa omdömen så verkar flera av kunderna ha svårt att nå Saldo. Så här säger Moa och Andreas i deras recension:

 • Moa: Mailade till korrekt epost 3 juli med polisanmälan då annan person har tagit kredit i mitt namn, inget svar än 12/7
  Ringt 4 gånger, hamnar i kö och när det har gått 5-8 min så stängs samtalet ner utan att jag gör något
 • Andreas: “Bluff företag. Fick ett lån men betalade tillbaka allt direkt samma dag för jag ville tänka över det hela. Sökte ett nytt lån ett par dagar senare men fick avslag. Nu 1,5 månad senare får jag en faktura och dum som jag är så betalade jag den för jag trodde det var ett annat företag. Kommer på mitt misstag och ringer upp företaget, ingen fara säger dom maila bara så löser vi det. Nu en vecka senare och 3 mail, varken svar på mail eller några pengar tillbaka. Testade för skoj skull och se om jag fick något lån, avslag igen märkligt företag. Testade ringa dom, kommer inte ens fram. Det verkar vara ett riktigt skoja företag som skicka bluffakturor och vägrar svara på mail mm.”

Service & Säkerhet

Om du vill komma i kontakt med Saldo finns det flera olika kontaktvägar. Du kan nå dem via telefon, e-post och/eller chatt, även om du har frågor kring din specifika ansökningsprocess. Kundtjänsten har öppet vardagar mellan klockan 09.00 och 18.00. Du kan också få hjälp på engelska om du föredrar det.

På hemsidan finner du enkelt och snabbt information om Saldos (Tact Finance ABs) integritetspolicy. Där du kan du bland annat läsa om vilken information som samlas in och hur de hanterar dina personuppgifter.

Sammanfattning

Hos Saldo kan du ansöka om ett smidigt smslån på upp till 20 000 kronor som du sedan ska återbetala på upp till 25 månader. Den effektiva räntan är hög men du har möjlighet att betala av lånet i förtid.

Du behöver uppfylla vissa grundkrav och även vara kreditvärdig för att kunna beviljas ett lån. Kreditupplysningen sker genom Bisnode. Ansökningsprocessen är enkelt och du får snabbt svar på om din ansökan blir godkänd.

Om den godkänns får du utbetalning omgående vilket innebär att du har pengarna på kontot inom några minuter förutsatt att du har konto i de vanligaste storbankerna.

Vad tycker våra kunder om Saldo?

 • Fatima

  jättebra och smidig jag fick hjälp direkt

  2020-06-16

Skriv ett omdöme

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.