Vad är Lånen.se?

Lånen.se är en jämförelsetjänst för lån där du kan jämföra samtliga svenska bankers villkor mot varandra. Du får även tillgång till våra opartiska recensioner, tillsammans med utlåtanden från tidigare kunder. Lånen.se drivs av Compary som har specialiserat sig på jämförelsetjänster för konsumenter. Förutom lån jämför Compary bland annat försäkringar och kreditkort.

Teamet

Vanliga frågor

Finns alla långivare med i jämförelsen?

Vår utgångspunkt är enkel: alla långivare ska finnas med i jämförelsen på Lånen.se, oavsett om de erbjuder oss provision eller inte. Upptäcker du att en långivare saknas är vi evigt tacksamma om du meddelar oss på support@lånen.se.

Hur betygsätter ni långivarna?

Vi försöker alltid betygsätta alla långivare på Lånen.se på ett rättvist sätt. Vi utgår från 6-7 parametrar när vi sätter det slutgiltiga betyget på skalan 1 till 5.

Dessa parametrar är:

 1. Ränta och avgifter – Det billigaste lånet ger som utgångspunkt det högsta betyget. Otydliga villkor, t.ex. en aviavgift som överstiger det normala, ger avdrag.
 2. Beviljandegrad – Här tar vi hänsyn till om långivaren accepterar unga låntagare och vilka inkomstkrav som ställs upp. I viss utsträckning använder vi oss dessutom av statistik från de långivare vi samarbetar med för att avgöra hur stor beviljandegraden är för Lånen.se-användare. Om långivaren är bunden av någon typ av god branschsed kompenserar vi de högre kraven som ställs på låntagaren med ett lite högre betyg.
 3. Kundservice (tillgänglighet) – Bättre öppettider ger ett bättre betyg.
 4. Kundomdömen – Många bra kundomdömen leder till ett högre betyg.
 5. Helhetsintryck – Vi på Lånen.se har lång erfarenhet av att handskas med långivare och har därför delat med oss av vår uppfattning i form av ett helhetsintryck. Hos vissa långivare har vi dessutom utfört stickprov som vägs in i betyget.

Därefter summeras ovanstående faktorer för att bli det slutbetyg ni ser i listorna. För långivare som vi inte har något samarbete med har dock vissa faktorer utelämnats.

Om du har synpunkter på något av våra betyg kan du kontakta oss per mail eller telefon.

Varför avviker den effektiva räntan som ni presenterar från den som finns på långivarens hemsida?

Vi gör en egen beräkning av den effektiva räntan baserat på den information som våra robotar har hämtat automatiskt från långivarens hemsida. Beräkningsmetoden kan avvika från den som långivaren tillämpar. För att kunna göra en rättvis jämförelse av samtliga lån har vi valt att konsekvent tillämpa samma beräkningsmetod, oavsett hur långivaren själv väljer att göra.

Hur ofta kontrollerar ni att långivarnas villkor är aktuella?

Informationen på Lånen.se uppdateras automatiskt flera gånger per dygn. Vi kontrollerar även villkoren manuellt med jämna mellanrum.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten? Eller vill du synas på Lånen.se? Då är du välkommen att ringa eller maila. Vi finns tillgängliga för att besvara dina frågor vardagar 08:00 – 20:00 och helger 10:00 – 15:00.

 • E-postadress:

  support@lånen.se

 • Telefonnummer:

  031-745 86 09

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn:

  Compary AB

 • Org.nummer:

  556955-1004

 • Adress:

  Stora badhusgatan 18, Göteborg

Villkor

Lånen.se är en jämförelsetjänst för lån, krediter och andra typer av finansiering av konsumtion. Lånen.se är inte en långivare eller låneförmedlare utan genomför endast en statistisk jämförelse av det utbud som finns på marknaden. Inga avtal tecknas således med Compary AB. De priser och villkor som visas på Lånen.se hämtas från långivarnas hemsidor. Vårt mål är givetvis att all information på hemsidan ska vara korrekt, men ibland kan de villkor som visas på Lånen.se avvika från de som långivarna visar på sina hemsidor. I dessa fall är det långivarnas presenterade villkor som gäller vid ingående av avtal.

Beräkningen av effektiv ränta som visas på Lånen.se görs av våra egna beräkningsprogram och kan avvika från den som visas på långivarnas hemsidor. Presentationen av effektiv ränta hos en långivare på Lånen.se ska således endast jämföras mot den effektiva räntan på andra långivarpresentationer, och inte mot den effektiva räntan som långivarna själva presenterar på sina hemsidor.