Enkla jämförelser med lån genom Bisnode


I listan nedan hittar du flertalet långivare som erbjuder lån med Bisnode istället för andra kreditupplysningsföretag, du lånar alltså utan uc. De kan erbjuda lån från ett par tusenlappar upp till 100 000 kr. Du kan snabbt och enkelt jämföra de olika långivarna utifrån de olika villkoren för att se vilket lån som passar dig och dina behov bäst.

Jämför 3 st. lån som använder Bisnode istället för uc

 • Saldo
  • Belopp 1 000 - 20 000 kr
  • Ränta 19,50 %
  • Löptid 3 mån - 8 år
  • Kreditupplysning Bisnode
  • Betalningsanmärkningar Ja
  • Direktutbetalning Dygnet runt
  Till ansökan
  Betalningsanmärkningar accepteras
  Utan UC
  Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr med nominell bunden ränta 19,5%Vid utnyttjad kredit på 5 000 kr med nominell bunden ränta 39,5% i 12 månader, blir totalt belopp att återbetala 6 672,89 kr (556,07 kr per månad) och motsvarar en effektiv årsränta: 74,4%.
 • Loanstep
  • Belopp 3 000 - 25 000 kr
  • Ränta 21,45 - 38,40 %
  • Löptid 5 mån - 3 år
  • Kreditupplysning Bisnode
  • Betalningsanmärkningar Ja
  • Direktutbetalning Ja
  Till ansökan
  Betalningsanmärkningar accepteras
  Utan UC
  Högkostnadskredit
  Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
  Ett lån taget 2023-01-04 med kreditbelopp på 15 750 kr till 21,85 % bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 24 månader som återbetalas genom 24 avbetalningar om ca 816 kr, ger en effektiv ränta på totalt 30,49 %. Totalt att betala är 20 332 kr, av vilket 750 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller. Kreditförmedling sker i samarbete med SBL Finans ABs peer to peer lending. Återbetalningstid 1-24 månader.
 • Brixo
  • Belopp 3 000 - 50 000 kr
  • Ränta 27,95 %
  • Löptid 3 mån - 8 år
  • Kreditupplysning Bisnode
  • Betalningsanmärkningar Ja
  • Direktutbetalning Ja
  Till ansökan
  Betalningsanmärkningar accepteras
  Utan UC
  Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 27,95 % och den effektiva räntan är 31,8 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 965 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 580 kr.

Statistik

För att hjälpa dig att fatta rätt beslut finns här en sammaställning av långivarnas egenskaper.

Lägsta lånebelopp 1 000,00 kr
Högsta lånebelopp 50 000,00 kr
Genomsnittligt frånränta 22,97 %
Genomsnittligt tillränta 28,62 %
Genomsnittlig uppläggningsavgift 1 131,67 kr
Genomsnittlig administrationsavgift 26,33 kr
Direktutbetalning 3 långivare (100,00 %) erbjuder direktutbetalning
Direktutbetalning dygnet runt 1 långivare (33,33 %) erbjuder direktutbetalning dygnet runt
Utan UC 3 långivare (100,00 %) använder inte kreditupplysningar från UC
Betalningsanmärkningar 3 långivare {procent} accepterar betalningsanmärkningar.
Unga låntagare 3 långivare 100,00 % accepterar låntagare under 20 år

Illustration av långivarnas räntor

Här kan du se hur långivarnas räntor står sig mot varandra.

Långivare Lägsta Högsta
Saldo
19,50 %
19,50 %
Loanstep
21,45 %
38,40 %
Brixo
27,95 %
27,95 %

Vilka är Bisnode?

Bisnode grundades 1989 men då under annat namn som sedermera ändrades under 2006. Bisnode finns idag på 19 olika marknader och är Europas största och ledande leverantörer av beslutsstöd, smart data och analys. Bisnode hjälper till att ta fram information inom affärs-, kredit- och marknadssektorn.

I den lista som är belägen ovan denna text kan du enkelt se vilka olika långivare och låneförmedlare som använder Bisnode som kreditupplysningsföretag. Som privatperson kan du ansöka om lån med en valfri summa upp till maximalt 50 000 kronor.

Utför kreditupplysningar

Likt andra kreditupplysningsföretag kan Bisnode ta kreditupplysningar på företag och privatpersoner som är 15 år eller äldre och är folkbokförda i Sverige. Upplysningen innehåller information som personuppgifter, inkomstuppgifter och eventuella betalningsanmärkningar och/eller skulder hos Kronofogden.

Det är viktigt att komma ihåg att en kreditupplysning måste ha ett legitimt skäl för att kunna begäras, till exempel om man ansöker om lån eller köper något på faktura. Man ska även få en hem en kopia på kreditupplysningen för att kunna se vem som begärt den och vilken information som lämnats ut.

Det kan ju till exempel vara så att man till exempel ansökt om flera lån eller krediter och därmed ådragit sig flera kreditupplysningar, vilket kan leda till att man får en lägre kreditvärdighet. Med långivare och låneförmedlare som använder sig av Bisnode är detta dock inget problem.

Vad innehåller Bisnode's kreditupplysningar?

De olika bolagens kreditupplysningar, oavsett om det rör sig om Bisnode, Creditsafe eller uc, har nästan identiskt innehåll. Du mottager också själv alltid en kopia av upplysningen så att du själv kan gå igen informationen som bland annat innefattar:

 • Personnummer, namn, adress och civilstånd
 • Inkomst och skatt de senaste tre åren
 • Eventuella betalningsanmärkningar
 • Eventuell skuld hos Kronofogden
 • Din kreditvärdighet (kreditbetyg)

Fördelarna med lån via Bisnode

Att låna pengar av långivare som inte använder sig av Bisnode har flera fördelar. Den största fördelen är att dina låneförfrågningar inte syns hos uc. Genom att använda långivare som använder sig av Bisnode istället för uc, riskerar du inte att minska dina möjligheter att få ett annat och kanske större lån i framtiden.

Detta gäller särskilt om du endast behöver ett mindre lån i dagsläget. Om du har en större mängd förfrågningar hos uc kan nämligen detta leda till att långivaren ger dig avslag utifrån den enda anledningen.

Nackdelarna med lån via Bisnode

Det finns inga direkta nackdelar med att Bisnode är det bolag som står för kreditupplysningen. Nackdelen med att låna med Bisnode är däremot de aktörer som väljer att vända sig av deras tjänst. Det är i princip enbart långivare för högkostnadskrediter, det vill säga snabblån eller kontokrediter, som inte använder uc.

Således kan det bli dyrare att låna pengar med Bisnode jämfört med om du exempelvis sökt ett större lån med kreditprövning från uc. Kreditgivare som använder sig av Bisnode tar mer än gärna också ut höga avgifter för att väga upp den extra risk de tar med att ofta ha låga grundkrav. Det är inte ovanligt att du kan låna med betalningsanmärkningar eller utan inkomst hos de långivare som använder sig av just Bisnode.

Snabba utbetalningar med Bisnode

Huruvida det är Bisnode eller inte som hämtar kreditupplysningen har ingen påverkan hur snart ditt lån betalas ut. Däremot så har många av de aktörer som erbjuder Bisnode lån även direktutbetalning till en eller flera banker.

Delar man konto med sin valda kreditgivare har man pengarna inom 15 - 60 minuter under rätt förutsättningar.

För att få sitt Bisnode lån utbetalt direkt krävs:

 • Du och din långivare har konto i samma bank
 • Långivare har öppet då du skickar in din ansökan om lån

Exempel på långivare som använder Bisnode

Alla långivare i lånelistan ovan använder sig av Bisnode, huruvida vilken som är den bästa är dock svårt att svara på då det helt avgörs av dina krav och förutsättningar. Med det sagt vill vi lyfta några kreditgivare lite extra här nedan.

Maximalt lånebelopp Lägsta ränta Betalningsanmärkning?
Loanstep 25 000 kr 21,00 - 38,40 % Ja
Klara Lån 150 000 kr 6,48 - 39,50 % Ja
Brixo 50 000 kr 25,95 % Ja

Långivarna ovan är alla bra exempel på seriösa aktörer som erbjuder låntagare att låna med Bisnode till bra lånevillkor. Som det även framgår av tabellen tillåter alla tre kreditgivare att en eller flera betalningsanmärkningar får finnas vid tillfället för ansökan.

Vanliga frågor och svar

Vad är skillnaden på Bisnode och uc?
Hur länge ligger betalningsanmärkningar kvar i Bisnode's register?
Går det att ta ett sms-lån med Bisnode?
Hur stort belopp kan jag få låna med Bisnode?
Går det att få lån med Bisnode även om jag har betalningsanmärkning?
Kan jag låna 10000 utan kreditupplysning och Bisnode?
Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.