Hur mycket kostar Zmarta?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

5 000 kr
12 mån
3 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Zmarta och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Zmarta jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Toppklass Zmarta erbjuder en ränta på 3,25 - 29,40 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 813 kr
Antal banker
Bra Zmarta är en låneförmedlare och ger inte ut några egna lån. Du kan få erbjudanden från över 35 olika banker på samma kreditupplysning när du ansöker om lån genom Zmarta.
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 4 omdömen från låntagare hos Zmarta. Det genomsnittliga betyget är 3,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Zmarta har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Fördelar

 • Upp till 35 låneerbjudanden
 • Relativt låg ränta
 • Inget krav på säkerhet

Nackdelar

 • Tar UC

Om Zmarta

Zmarta ingår i samma koncern som Freedom Finance. Både Zmarta och Freedom Finance bedriver låneförmedling men Zmarta har valt att erbjuda ett bredare sortiment av krediter och försäkringar. Företaget startades år 1999 men då under ett annat namn. 2016 bytte företaget namn till Zmarta Group. 

Zmarta är en jämförelsesajt där du som privatperson kan teckna och jämföra olika tjänster inom privatekonomi. Målet är att privatekonomi ska vara lätt och roligt samt att de ska hitta de bästa alternativen för dina pengar, oavsett vad det gäller. 

Hos Zmarta kan du teckna och jämföra bland annat privatlån, bolån, billån, företagslån, försäkringar samt elavtal.

Hur bra är Zmarta?

Zmarta är en bra  och modern jämförelsetjänst inom privatekonomi. Företaget har ett stort utbud av tjänster och partners, vilket gör det enkelt för kunder att hitta det bästa erbjudandet. Zmarta är också en trygg och säker tjänst som är kontrollerad av Finansinspektionen. Dessutom är Zmartas tjänst helt kostnadsfritt och du binder aldrig upp dig på något när du använder någon utav deras tjänster.

Här är några fördelar med Zmarta:

 • Gratis att använda: Det kostar ingenting att använda Zmarta.
 • Stort utbud av tjänster: Zmarta erbjuder ett stort utbud av tjänster, bland annat privatlån, bolån, elavtal och försäkringar.
 • Många partners: Zmarta har över 150 samarbetspartners, vilket ger kunderna tillgång till ett brett utbud av erbjudanden.

Här är ett par exempel på banker som Zmarta samarbetar med:

SEB, ICA Banken, Ikano, Resurs, Remember,Bank Norwegian, Wasa kredit, Lunar, Svea, OPR, Coop, Ferratum och Brocc.

Lånevillkor

Zmarta är en låneförmedlare där du kan få erbjudanden från över 30 olika långivare. Hos Zmarta kan du låna mellan 5 000 och 600 000 kronor utan säkerhet. Lånet ska sedan återbetalas på mellan 365 och 7 300 dagar.

Du kan antingen ansöka om privatlån eller samlingslån. Samlingslån är egentligen ett annat namn för privatlån och har således samma villkor som privatlånet. Tanken med ett samlingslån är att betala av dyra krediter och samla dessa under ett billigare privatlån. Du har möjlighet att lösa lånet i förtid om du så önskar och/eller göra extra inbetalningar.  

Räntan fastställs individuellt och beror på faktorer som lånebelopp, återbetalningsförmåga och eventuella nuvarande skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga du har, desto bättre (lägre) ränta kommer du att kunna erbjudas. En medsökande kan hjälpa till att öka dina möjligheter till en lägre ränta, högre lånebelopp och bättre lånevillkor. Den individuella räntan ligger på mellan 2,95 och 26,50 procent. Den effektiva räntan är mellan 2,99 och 34,36 procent. 

För att få låna via Zmarta krävs det att du är:

 • Minst 18 år gammal
 • Tjänar minst 100 000 kronor om året 
 • Att du inte har några skulder hos Kronofogden. 

Du kan beviljas lån även om du har betalningsanmärkningar

Endast 1 kreditupplysning görs i samband med din ansökan, oavsett hur många låneerbjudanden du får från de olika långivarna. Zmarta använder UC för kreditupplysningar.

Är Zmarta bättre än Lendo?

Lendo och Zmarta är två av Sveriges största låneförmedlare och erbjuder båda ett stort utbud av privatlån från olika långivare. Det är därför svårt att säga vilket som är "bäst", eftersom det beror på dina individuella behov och förutsättningar.

Här är några saker att tänka på när du väljer mellan Lendo och Zmarta:

 • Utbud av långivare: Båda låneförmedlarna samarbetar med ett stort antal långivare, men Lendo har något fler anslutna långivare än Zmarta. Detta innebär att du kan ha större chans att hitta ett lån med en låg ränta hos Lendo.
 • Räntenivå: Både Lendo och Zmarta erbjuder lån med en ränta från 3,25 %. I praktiken har du större chans till att få en låg ränta hos Lendo, då de samarbetar med flera banker men i slutändan beror det på dina individuella förutsättningar.
 • Kostnad: Båda låneförmedlarna är helt kostnadsfria för dig som låntagare.

Hur du ansöker

Att ansöka om lån hos Zmarta går enkelt och smidigt. Nedan kan du läsa om hur du går tillväga:

 1. Du kan antingen ringa eller fylla i en låneansökan direkt på deras hemsida. Du börjar med att uppge eller fylla i uppgifter som önskat lånebelopp, återbetalningstid och personuppgifter. De kommer också vilja veta lite kring boendeform samt eventuell anställning. 
 2. Zmarta tar en kreditupplysning via UC. 
 3. Ansökan skickas till över 30 olika långivare och banker. En del av dessa lämnar besked omgående medan andra tar det ytterligare lite tid för då det är en manuella hantering av ansökan. 
 4. Du får svar! Du får ett SMS när det första låneerbjudandet inkommer och kan sker inom någon minut efter du gjort ansökan. Du får sedan ytterligare ett SMS när alla långivare har svarat. Du har också möjlighet att logga in på Mina sidor och där följa vilka svar du får. 
 5. Här bestämmer du dig helt enkelt för om och i sådana fall vilket erbjudande du vill anta. När du har gjort ditt val kan du signera låneavtalet med BankID för en snabbare utbetalning. Ibland kan utbetalning till och med ske samma dag, men brukar normalt ske inom 1-3 bankdagar. Du kan dock behöva komplettera din ansökan och då tar det lite extra tid innan en eventuell utbetalning kan ske.

Service & Säkerhet

Du kan komma i kontakt med Zmarta på olika sätt. Du kan till exempel chatta med kundtjänstpersonal på vardagar mellan klockan 08.00 och 17.00. Du kan också ringa dem dygnet runt, mejla dem eller skicka din fråga via deras kontaktformulär på hemsidan. Det finns även svar på vanligt ställda frågor. Som kund får du även tillgång till dina sidor där du kan få översikt över ditt lån. 

Är Zmarta säkert?

Ja, Zmarta är säkert. Företaget är registrerat hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn. Detta innebär att Zmarta måste följa en rad regler och bestämmelser för att skydda kundernas data och information.

Zmarta är både registrerat hos Bolagsverket och står under tillsyn av Finansinspektionen. Desstuom har de vidtagit en del åtgärder för att skydda sin besökares data, bland annat har dem:

 • SSL-kryptering: All data som skickas till och från Zmartas webbplats är krypterad med SSL-kryptering. Detta gör det mycket svårt för obehöriga att få tillgång till datan
 • Dataskyddspolicy: Zmarta har en dataskyddspolicy som beskriver hur företaget samlar in och använder kundernas data. Policyn är utformad för att skydda kundernas integritet.

Vad är anledningen till att Zmarta ringer mig så ofta?

Om du har ansökt om ett lån hos Zmarta eller lämnat dina kontaktuppgifter till företaget kan du bli kontaktad av Zmarta. Företaget kan ringa dig för att diskutera din ansökan, erbjuda dig lån eller andra produkter eller tjänster, eller för att se om du är intresserad av nya produkter eller tjänster.

Om du inte vill att Zmarta ska ringa dig kan du be företaget att ta bort dina kontaktuppgifter från deras register. Du kan göra detta genom att kontakta Zmarta via telefon eller e-post.

Sammanfattning

Hos Zmarta kan du som privatperson ansöka om och jämföra privatlån och samlingslån. Du kan beviljas lån på upp till 600 000 kronor som återbetalas på maximalt 7 300 dagar. Räntan fastställs individuellt och beror på olika faktorer såsom din återbetalningsförmåga. Endast en kreditupplysning tas även om du kan få låneerbjudande från över 30 olika långivare. Du behöver uppfylla vissa grundkrav för att kunna beviljas lån, men du kan till exempel beviljas trots betalningsanmärkningar. 

Ansökningsprocessen är enkel och sker med fördel direkt på hemsidan. Efter du skickat in din ansökan tar det oftast inte lång tid innan du får det första svaret. Du kan sedan sitta lugn i båten och vänta på alla erbjudanden innan du väljer det bästa för dig. Pengarna har du på ditt konto inom några bankdagar.

Vanliga frågor om Zmarta

Vem äger Zmarta

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 20:00
 • Tisdag 08:00 - 20:00
 • Onsdag 08:00 - 20:00
 • Torsdag 08:00 - 20:00
 • Fredag 08:00 - 20:00
 • Lördag 10:00 - 15:00
 • Söndag 10:00 - 15:00

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Zmarta AB
 • Org.nummer 0431474700
 • Adress Polisgatan 4
 • Postort 262 21 Ängelholm
 • Telefon 0771474849
 • E-post info@zmarta.se

Vad tycker våra kunder om Zmarta?

 • Kenneth Pettersson
  Dålig tv reklam vet va jag gjort.

  Den tv reklam är skit dålig dags byta ut käringen vet va jag gjort i ett körs den reklamen vi får byta kanal så fort hon kommer i tvrutan.

  2020-08-23
 • Caesar

  Så otroligt bra tjänst när man har ställt till det för sig själv

  2018-11-18
 • Kristoffer

  Jag har jobbat hur mycket som helst i flera år och ÄNDÅ fick jag inte låna mer än 20 tusen kronor. Tack!!!!

  2018-11-14
 • Agneta

  Den enda långivaren som jag förstod hur man ansökte på. Förstår inte varför det ska vara så krångligt på alla andra

  2018-08-21

Skriv ett omdöme

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.