Hur mycket kostar Brocc?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

10 000 kr
12 mån
5 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 529,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Brocc och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Brocc jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Brocc erbjuder en ränta på 5,24 - 24,99 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 810 kr
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 3 omdömen från låntagare hos Brocc. Det genomsnittliga betyget är 3,33 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Brocc har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
500 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
29 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
26,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du kan logga in på dina sidor för att hantera ditt lån
 • Du kan få betalningsfria månader

Nackdelar

 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
 • Kan bli hög ränta

Om Brocc

Det svenskägda företaget Brocc grundades 2016 och är ett betalningsinstitut med erforderliga tillstånd. Tanken med Brocc är att erbjuda en digital marknadsplats där konsumenter kan mötas för att sinsemellan utbyta finansiella tjänster och på det sättet slippa dyra mellanhänder (p2p-lån).

Hos Brocc kan du ansöka om ett privatlån eller investera pengar. Tanken med Brocc är att erbjuda en lösning som är trygg, enkel och smart och som skapar både bättre och mer rättvisa villkor.

Lånevillkor

Hos Brocc kan du låna, utan säkerhet, en summa mellan 10 000 och 350 000 kronor. Lånet sprids ut på flera olika långivare men bara en kreditupplysning tas. Lånet ska sedan avbetalas på mellan 180 och 5 475 dagar. Du har möjlighet att pausa din månadsbetalning, ändra återbetalningstiden och/eller spara 5 procent av räntan när du betalar i tid.

Du kan givetvis lösa ditt lån hos Brocc i förtid. Det kan dock tillkomma en kostnad om du har bunden ränta, vilket också tillkommer om du vill göra extra amorteringar. Du kan också få upp till 4 betalningsfria månader per år, vilket kan ske en gång i kvartalet.

Du måste dock ha betalat i tid under de senaste sex månaderna samt ha en giltig anledning till varför du vill ha en betalningsfri månad. Det tillkommer även en uppläggningsavgift om 500 kronor samt en administrationsavgift på 29 kronor per månad.

Räntan är rörlig och beräknas utifrån din kreditvärdighet där Brocc tittar bland annat på återbetalningsförmåga, ålder, inkomst och anställningsform. Har du hög kreditvärdighet blir också din ränta lägre. Räntan blir också oftast lägre om du har en medlåntagare när du ansöker. Du har också större möjligheter att bli beviljad ett lån om du ansöker tillsammans med någon annan.

Räntan varierar mellan 3,25 procent och 24,99 procent. Om du till exempel lånar 130 000 kronor på 8 år med 7,74 procent nominell ränta blir månadskostnaden 1 821 kronor med en effektiv ränta på 8,61 procent. Det totala beloppet att återbetala blir 177 600 kronor. Alla avgifter inkluderas i det totala beloppet.

För att få låna hos Brocc behöver du uppfylla flera olika grundkrav:

 • Du måste ha fyllt 20 men får inte ha fyllt 70 år.
 • Du måste vara skriven i Sverige och ha varit det minst de senaste tre åren eller ha en boxadress.
 • Du måste också ha en fast inkomst på minst 150 000 kronor per år.
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Hur du ansöker

Att ansöka om lån hos Brocc är en enkel process:

 1. Du ansöker om lån via deras hemsida där du kort fyller i olika uppgifter som till exempel lånebelopp och återbetalningstid samt personuppgifter.
 2. En kreditupplysning via UC tas och därefter sätts ett kreditbetyg som påvisar den statistiska sannolikheten för din återbetalning av lånet.
 3. Brocc gör därefter en bedömning av helheten och du får därefter veta om du kan beviljas lånet eller inte.
 4. Om du preliminärt beviljas lånet signerar du skuldebrevet och låneavtalet med BankID. Om du inte har BankID kommer du inte heller att kunna gå vidare i processen. Din ansökan granskas av Broccs kredithandläggare.
 5. Du får ett bekräftelsemejl med beslut på din ansökan. Om din ansökan och kreditupplysningen inte stämmer överens så dras ditt låneerbjudande tillbaka.
 6. Du får en utbetalning till ditt bankkonto vilket kan ske så snabbt som redan nästa dag.

Service & Säkerhet

Om du vill komma i kontakt med Brocc så har du möjlighet att prata med dem via telefon som har öppet på vardagar mellan klockan 09.00 och 16.00 eller skicka e-post.

Deras fysiska kontor återfinns i Stockholm. De nyttjar även sociala medier samt skickar ut nyhetsbrev till intresserade. På deras hemsida finns tydlig information om bland annat penningtvätt, klagomål och avgifter där du kan läsa mer om företaget och dess policys.

Sammanfattning

Brocc erbjuder privatlån utan säkerhet. Uppfyller du flera olika grundkrav så har du möjlighet att låna upp till 350 000 kronor. Räntan är individuell.

Ansökningsprocessen sker endast på webben och är enkel att göra. Du kommer få ett snabbt preliminärt svar på din ansökan, men det är viktigt att du inväntar bekräftelsemailet innan du firar att du beviljats lånet. Utbetalning sker inom kort.

Öppettider Stängt

 • Måndag 09:00 - 16:00
 • Tisdag 09:00 - 16:00
 • Onsdag 09:00 - 16:00
 • Torsdag 09:00 - 16:00
 • Fredag 09:00 - 16:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Brocc AB
 • Org.nummer 5569833204
 • Adress Biblioteksgatan 8
 • Postort 111 46 Stockholm
 • Telefon 0850121580
 • E-post help@brocc.se

Vad tycker våra kunder om Brocc?

 • Privat
  Ekstrem långsam väntet på utbetalning siden 2019-10-22

  Mest konstige märkvärdig bank finns ingen på tlf npr du ringar ringar don altid upp dig. Hsr nu vöntet siden godkänt lånet d 22 Oktober 2019 fick nytt svar mpndag du har pengange inom 1-3 bankdager. Tyvärr 3 tiner efter mottsger jsg sms pga lång handlingstid lan det ta 1-5 dage.

  Idag dag nr 4 fortfarende ingen utbetalning mottagit.

  Det juridiska bundet avtalet gällar åbenbartligrn bara os kundar. Orker inte mer har fpet samme info 7 gånge siden 22 oktober 2019. Åldrig upplevt så hämske handtering samt vergång Broxx skickar mms jag kan ringar dom on har fråger eller maile döm

  1 Finns jo åldrig nogen klar så varfor faen ber mig ringa?

  Samme gäller epost mi svara åldrig e-post.

  Broxx har bara 1 syfte få lånavttalet ind

  Klagomål gjort vilket skämt

  2019-11-06
 • nemad

  Bra lån men det tog lån tid att få beviljat. behövde verifiera mina uppgifter över telefon

  2018-08-03
 • Petra

  Det var smidigt att ansöka om lån, vilket jag även fick beviljat till en ok ränta. Hjälpsam personal, kan rekommendera andra Brocc

  2018-08-02

Skriv ett omdöme

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.