Hur mycket kostar Balanzia?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

10 000 kr
12 mån
6 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 310,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Balanzia och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Balanzia jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Balanzia erbjuder en ränta på 5,75 - 19,75 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 738 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 1 omdömen från låntagare hos Balanzia. Det genomsnittliga betyget är 1,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Balanzia har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Lika bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
300 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
10 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
100 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
12,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du får tre månaders kostnadsfritt låneskydd vid tecknande av lån
 • Du kan enkelt signera avtalet med BankID eller Mobilt BankID

Nackdelar

 • Kundtjänst via telefon har begränsade öppettider
 • Du kan inte låna till hus, tomträtt eller bostadsrätt

Om Balanzia

Balanzia är en bifirma till GCC Capital AB som är ett kreditmarknadsbolag vilka erbjuder främst privatpersoner goda villkor för sparande. Sedan år 2010 ägs GCC Capital AB av Accastum AB som bedriver in- och utlåning.

Sedan 2016 finns dock Balanzia som syftar till att kunna erbjuda både företag och privatpersoner ett större produktutbud. I dagsläget erbjuder de tjänster som privatlån, fakturaköp, företagskredit samt leasing.

Balanzias affärsidé är att erbjuda både företag och privatpersoner olika finansiella lösningar, och till hjälp har de tydliga villkor och kompetent personal. Visionen är att bli det mest uppskattade och anlitade kreditbolaget i Sverige och Finland.

Lånevillkor

Hos Balanzia kan du låna mellan 10 000 och 300 000 kronor som du ska betala på mellan 365 och 5 475 dagar. Lånet är ett så kallat annuitetslån vilket innebär att du betalar samma summa varje månad. Bolaget har en individuell räntesättning som påverkas av din ekonomiska situation. Efter kreditprövningen får du veta hur mycket ränta du behöver betala. Räntan är rörlig och varierar mellan 5,75 och 19,75 procent.

Om du till exempel lånar 100 000 kronor med en återbetalningstid på 5 år med en ränta på 7,75 procent och inklusive alla avgifter (uppläggnings- och aviseringsavgifter) blir den totala räntan 8,39 procent. Du betalar en månadskostnad på 2 026 kronor och totala beloppet att återbetala är då om 121 860 kronor.

Återbetalningen sker genom autogiro. Du kan givetvis göra extra inbetalningar samt lösa lånet i förtid. Du har också möjlighet att ansöka om höjning av ditt nuvarande lån. Det tillkommer avgifter såsom uppläggningsavgift om 300 kronor och aviseringsavgift om 10 kronor.

Det finns vissa grundkrav som du behöver uppfylla för att få ett godkänt lånebesked hos Balanzia. Du behöver:

 • Vara minst 20 år
 • Ha varit folkbokförd i Sverige i minst två år
 • betala skatt i Sverige.
 • Vara tillsvidareanställd, pensionär eller egen företagare
 • Ha minst 180 000 kronor i årsinkomst.

Vidare får du inte heller ha skulder hos Kronofogden. Du kan inte heller få lån om du avser att köpa eller behålla äganderätten till tomträtt, hus eller bostadsrätt. Möjligheten att få lånet beviljat ökar om du har en medlåntagare. Du kan ha möjlighet att låna även om du har betalningsanmärkning beroende på din övriga ekonomiska situation.

Hur du ansöker

Hos Balanzia ser du tydligt på hemsidan en lånekalkyl vilken du kan fylla i så att det passar just dig och dina behov. Du ser tydligt lånebelopp, återbetalningstid och ränta, och du får sedan en beräkning av månadskostnaden utifrån dessa faktorer.

Att fylla i själva låneansökan är enkelt och kan göras direkt på webben för smidigare hantering. Du fyller i olika uppgifter samt även vilket lånebelopp och vilken återbetalningstid du önskar och sedan skickar iväg ansökan. Om du uppfyller grundkraven får du ett mejl samma dag, om du däremot inte uppfyller kraven så får du ett svar direkt på hemsidan vid ansökningstillfället. Vill du veta mer om varför du fått avslag kan du kontakta Balanzias kundtjänst.

För att erhålla en utbetalning loggar du in på Mina sidor med ditt BankID och anger kontonummer, svarar på frågor kopplade till kundkännedom samt godkänner kreditavtalet. När du gjort detta så gör Balanzia ytterligare kontroller och sedan sker en utbetalning. Detta sker oftast dagen efter.

Service & Säkerhet

Du kan besöka Balanzia på deras huvudkontor som är beläget på Kungsgatan 42 i Stockholm. Har du inte möjlighet att besöka dem går det givetvis utmärkt att kontakta dem på andra sätt.

Du kan till exempel ringa dem, men får då passa på mellan klockan 09.00 och 15.00 och tänka på att de har lunchstängt mellan klockan 11.30 och 12.30. Dag före helgdag har de öppet mellan klockan 09.00 och 11.30. Du kan också nå dem via e-post eller genom att fylla i ett kontaktformulär på hemsidan. 

Balanzias hemsida upplevs som seriös och där finns bland annat frågor och svar om det är något du undrar över. Det finns rutiner för klagomålshantering och information om kundkännedom och dataskydd för att du som kund ska vara trygg när du lämnar ut dina personuppgifter på hemsidan.

Sammanfattning

Balanzia erbjuder privatlån till privatpersoner. Du behöver uppfylla vissa grundkrav men kan därefter låna upp till 300 000 kronor. De tillämpar en individuell räntesättning. Ansökningsprocessen är enkel och kan göras på webben. Du får ett relativt snabbt svar och utbetalning sker oftast inom några dagar.

Öppettider Stängt

 • Måndag 09:00 - 15:00
 • Tisdag 09:00 - 15:00
 • Onsdag 09:00 - 15:00
 • Torsdag 09:00 - 15:00
 • Fredag 09:00 - 15:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn GCC Capital AB
 • Org.nummer 5560588740
 • Adress Kungsgatan 42
 • Postort 111 56 Stockholm
 • Telefon 0732016960
 • E-post info@balanzia.se

Vad tycker våra kunder om Balanzia?

 • Markus
  Dålig attityd gentemot kunder

  Min upplevelse hos Balanzia är att jag förmodligen aldrig kommer att vara en återkommande kund och kommer med all säkerhet aldrig att rekommendera någon till detta bolag. Den etablerade attityden dem har gentemot kunder är ytterst besvärlig och ligger inte i linje med vad som förväntas av kund.

  Överlag är personalen väldigt otrevliga, speciellt en av deras kollegor vid namnet [raderat namn].

  Första och sista gången ni kommer ha haft mig som kund.

  2019-09-23

Skriv ett omdöme

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.