Hur mycket kostar Sambla?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

5 000 kr
12 mån
5 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Sambla och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Sambla jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Sambla erbjuder en ränta på 5,20 - 33,99 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 300 kr
Antal banker
Toppklass Sambla är en låneförmedlare och ger inte ut några egna lån. Du kan få erbjudanden från över 40 olika banker på samma kreditupplysning när du ansöker om lån genom Sambla.
Beviljandegrad
Toppklass Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare fått sina låneansökningar godkända hos Sambla. Baseras på antalet godkända låneansökningar de senaste 30 dagarna.
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 9 omdömen från låntagare hos Sambla. Det genomsnittliga betyget är 4,44 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Sambla har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Vi testar Sambla

Vi har testat att ansöka om ett lån hos Sambla för att utvärdera kundupplevelsen. Här presenterar vi resultatet av testet.

Jag testade att ansöka om ett lån för att finansiera en renovering i min bostad. Lånebeloppet var 10 000 kr, dvs. ett relativt litet lån.

Ansökningsprocessen var mycket smidig. Istället för att behöva fylla i massor av uppgifter i ett långt formulär har Sambla valt att använda sig av ett dynamiskt formulär som visar/döljer irrelevanta fält baserat på tidigare val. På så sätt slipper man ödsla tid på att fylla i uppgifter som bankerna inte kommer att bry sig om.

Totalt tog det 1,5 minuter från att jag landade på Samblas hemsida tills min ansökan var redo för behandling. Riktigt snabbt!

Relevanta statusuppdateringar

När min ansökan var inskickad fick jag efter en stund ett SMS från Sambla där de meddelade dels att bankerna har börjat titta på min ansökan, dels att en bank redan hade givit mig ett erbjudande. Jag fick dock inte ta del av detta erbjudande än eftersom fler banker skulle få lämna sina erbjudanden först. Fair enough.

Ett personligt besked

På förmiddagen (dagen efter min ansökan) fick jag ett samtal från en handläggare på Sambla som meddelade att jämförelsen var klar. Jag fick även besked om vilket det bästa erbjudandet var. Handläggaren hade inga problem att svara på mina frågor om lånet. Ett mail hade säkert fungerat lika bra för min del, men ett telefonsamtal gör att Sambla kan försäkra sig om att jag som lånsökande har förstått allt.

Jag valde dock att tacka nej till erbjudandet, vilket handläggaren inte ville acceptera i första taget. Utan att ha insyn i handläggarnas anställningsavtal misstänker jag att en provisionslön finns med i bilden och att handläggaren i själva verket är en säljare. Självklart förstår jag att det är nödvändigt för Sambla att deras användare tecknar låneavtal, men påstridighet hos säljare när de får ett nekande svar är en egenskap som kunder sällan uppskattar.

Jag bad om att få erbjudandet skickat till min e-post, men jag har fortfarande inte (två dagar senare) fått någonting skickat till mig.

Sammanfattning

Smidig och snabb ansökningsprocess, snyggt användargränssnitt, bra erbjudanden och personlig service. Det minst positiva för min kundupplevelse var att jag inte fick erbjudandet skickat till min e-post, samt till viss del handläggarens (säljarens) påstridighet. Med hänsyn till att den tjänst som Sambla erbjuder är kostnadsfri anser jag dock att en viss påstridighet från säljarna är acceptabel. Av det skälet blir mitt slutbetyg 4 av 5 poäng.

Vårt omdöme 4.5 / 5

Om testet

 • Testet utfördes 2018-07-31 19:15
 • Lånebelopp 10 000 kr
 • Vald löptid 5 år
 • Om låntagaren 25 år gammal, boende i bostadsrätt, heltidsanställd med lön över genomsnittet

Fördelar

 • Samarbetar med fler än 38 banker
 • Få kunnig ekonomisk rådgivning

Nackdelar

 • Sambla har helgstängt

Om Sambla

Sambla har funnits sedan år 2014 och 2021 tog Nordic Capital över Sambla som än idag äger Samblar. Sedan starten har Sambla varit en låneförmedlare av privatlån, vilket fortfarande 2024 är branschen som de är aktiva och verkar inom.

Under åren har de knutit kontakt med över 40 långivare som erbjuder privatlån och samlingslån. Swedbank, ICA Banken, Wasa Kredit, Nordnet Bank, Resurs Bank, Svea Ekonomi samt Collector Bank är några av de långivare du kan låna pengar från hos Sambla.

Varje låneförmedlare har sin egen nisch, något den brinner lite extra för. Samblas vision är att hjälpa kunderna att samla lånen i privatlån, som är billigare än kreditlån och snabblån

Vad gör Sambla?

Sambla är en jämförelsetjänst på nätet som jämför lån utan säkerhet. Genom att använda dig av samla så kan du teckna både mindre lån och större lån, upp till 600 000 kr. Sambla erbjuder en mängd olika lån som: billån, privatlån, blancolån och lån utan säkerhet.

En av de anledningarna till Samblas popularitet är deras filosofi som är att “jämföra långivarnas erbjudanden så att alla, oavsett vem du är och vad du gör, alltid ska få det bästa möjliga banklånet”. Deras affärsidé har lett till att sedan de grundades 2014 har det hjälpt över 390 000 att hitta lån med låg ränta genom att pressa bankerna.

Lånevillkor

Sambla förmedlar privatlån utan säkerhet och samlingslån på mellan 5 000 och 600 000 kronor. Storleken på lånet beror på dina ekonomiska förutsättningar, kreditvärdighet o.s.v. Lånet ska sedan återbetalas på mellan 365 till 6 570 dagar. Du har möjlighet att göra extra inbetalningar och/eller lösa lånet i förtid. 

Räntan är rörlig och fastställs utifrån dina individuella ekonomiska förutsättningar. Räntan varierar mellan 3,06 och 29,99%. 

Som hos de allra flesta långivare behöver du som ansöker om lån uppfylla vissa krav för att kunna beviljas. Hos Sambla behöver du:

 • Vara minst 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige minst 1 år tillbaka
 • Ha en fast inkomst på minst 8 400 kronor per månad
 • Inte ha haft något skuldsaldo hos Kronofogden sedan minst 6 månader
 • Om du har betalningsanmärkningar behöver detta inte innebära något problem. Hos Sambla kan du ansöka, och beviljas, om du har upp till 10 betalningsanmärkningar. 

Om du har en medsökande på lånet kommer detta dels öka dina möjligheter att beviljas lånet och dels öka möjligheterna till att få en lägre ränta. Endast en kreditupplysning via uc görs oavsett hur många låneerbjudanden du får.

Samblas tjänst är dessutom helt kostnadsfri och en ansökan är aldrig bindande. Du kan alltså lämna in en låneansökan hos Sambla, se hur stort lån du kan ta och till vilka villkor utan krav på att du ska ta ett lån, helt gratis.

Hur du ansöker

Att ansöka om lån hos Sambla går till såhär:

På Samblas webbplats finns ett stort digitalt ansökningsformulär. När du gör din låneansökan ska du fylla i önskat lånebelopp, lånetid och om du vill ha ett helt nytt privatlån eller ett samlingslån. Därefter behöver du bara komplettera med dina personuppgifter och klicka på ansökningsknappen. Att ansöka tar cirka 2 minuter.

Nedan följer hur du gör för att ansöka om ett lån på Sambla:

Steg 1:

Ange önskade lånebelopp och löptid

Steg 1

Steg 2:

Nu ska du fylla i ditt civilstånd, samt hur många barn som är under 21 år som finns i ditt hushåll och ditt personummer.

Steg 2

Steg 3:

I steg tre ska du ange uppgifter om din sysselsättning och din inkomst.

Steg 3

Steg 4:

I steg 4 som också är det sista steget så ska uppge information om din boendesituation. Här anger du du bor och hur mycket dina boendekostnader uppgår till.

Steg 4

Hur snabbt får man besked av Sambla?

När du har gått igenom stegen ovan och signerat din låneansökan med BankID så kommer Sambla ge dig besked direkt om vilka banker som kan ge dig ett lån. Det kan dröja något innan alla 40 banker har hanterat din ansökan och gett ett besked. Du kan räkna med att det kan ta upp till 24 timmar (helgfria vardagar) innan alla banker har återkommit med ett svar.

Skulle det vara så att det blir något problem med din ansökan så kommer Sambla ringa dig för att hjälpa dig fullfölja din ansökan. De kan också komma att ringa dig när alla banker har svarat på din låneansökan och om du önskar så kan de också bidra med rådgivning om vilket lån som är bäst utifrån din situation.

När du sedan har valt vilken bank du vill låna av och skrivit under avtalet så sker utbetalning av lånet inom ett par dagar.

Om du Sambla ringer dig

Om du har fått ett samtal från detta telefonnummer +46 77 022 01 80, då är det Sambla som försöker komma i kontakt med dig. Anledningen till att Sambla ringer kan vara olika anledningar men har med störst sannolikhet att göra med din låneansökan.

Om Sambla kontaktar dig gällande din låneansökan då har det antingen med att göra att du behöver lämna in kompletterande uppgifter eller att någon information du lämnade i din ansökan inte är korrekt. Det kan exempelvis vara att du inte har angett samma fullständiga namn som finns hos Skatteverket.

Hur tjänar Sambla pengar?

Då Samblas tjänst är gratis att använda så behöver de tjäna pengar på andra sätt. Detta gör dem genom att få en “kickback” eller provision som det också kallas från bankerna. Provisionen som de får av bankerna kan både vara procentbaserad, sett till hur stort lån som deras besökare tecknar hos banken. Ersättningen kan också vara en fast summa, oavsett hur stort lån som tecknas.

Sedan jobbar Sambla även med merförsäljning, där de erbjuder sina låntagare en trygghets- och livförsäkring som är framtagna med Gjensidige och Evident Life. Förutom provisionen på de lån som Sambla förmedlar, så tjänar de pengar på att sälja dessa försäkringar.

Service & Säkerhet

Kundservicen på Sambla har generösa öppettider under vardagarna. Du kan nå den: Måndag-tisdag 09.00-20.30, onsdag 13.00-20.30, torsdag 09.00-20.30, fredag 09.00-17.00 men stängt på helger. Det är även lunchstängt mellan klockan 12.00 och 13.00. 

Det går även att få support på någon av besöksadresserna i Stockholm och Lund eller via telefon eller mejl. Du kan givetvis också skicka fysisk post till Sambla om du så önskar. 

Sambla står under Finansinspektionens tillsyn, så deras verksamhet granskas flitigt. Detta innebär alltså att Sambla måste följa svenska lagar och regelverk för att få fortsätta bedriva sin verksamhet, vilket gör att du kan känna dig säker när du använder Sambla för att teckna lån. Vad gäller säkerhet så håller Sambla dessutom hög klass från flera tekniska säkerhetsperspektiv. De har utvecklat ett eget affärssystem som inkluderar en SSL-certifierad sajt med krypterad data, ett samarbete med uc och signering med BankID.

Kan man lita på Sambla?

Sambla har sedan 2016-06-15 tillstånd från Finansinspektionen att få bedriva låneförmedling inom konsumentkrediter. De har fått tillstånd att förmedla bostadskrediter samt ett par olika privatförsäkringar som olycksfall, sjukförsäkring och rättsskydd. Du kan alltså känna dig trygg både när du kontaktar Sambla eller nyttjar någon av deras tjänster.

Är Sambla bättre än Lendo?

Sambla och Lendo erbjuder i stort sett samma produkter, då de samarbetar med samma banker. Däremot så har Sambla ungefär 20 000 mer och ett bättre snittbetyg i sina omdömen på Trustpilot. Sambla har hela 23 292 omdömen med ett snittbetyg på 4,8 medan Lendo bara har 2 689 omdömen med ett snittbetyg på 4,6.

Däremot så svarar Lendo på samtliga negativa omdömen på Trustpilot inom 24 timmar. Sambla däremot har en svarsgrad på 78% av sina negativa omdömen. Sedan för att besvara de negativa omdömen, så kan det dröja upp till 1 månad.

Sammanfattning

Sambla är en låneförmedlare som erbjuder svar från över 40 samarbetspartners men behöver bara genomgå en enda kreditprövning via uc. Du kan låna upp till 600 000 kronor och när du samlar lånen kan du spara flera tusen kronor i månaden. Samblas kunniga personal hjälper dig att lägga om lånen och ge dig en bättre ekonomi. Räntan är rörlig och individuell och beror på dina ekonomiska förutsättningar.

Du behöver uppfylla vissa krav för att kunna beviljas lån, men kan bli beviljad även om du har betalningsanmärkningar. Sambla erbjuder en enkel ansökningsprocess och pengarna har du inom ett par dagar efter låneavtalet är signerat.

Vanliga frågor om Sambla

Vad betyder ordet Sambla?
Hur tjänar Sambla pengar?
Är Advisa och Sambla samma företag?

Vad tycker våra kunder om Sambla?

 • Hanne

  Jag är jättenöjd med räntan och servicen. Fan vad bra ni är!

  2019-02-19
 • Dalia

  Tyckte det var enkelt och det var bättre ränta än när jag frågade banken

  2019-02-15
 • Caroline

  Sambla erbjuder en fantastisk service och tar inte ens betalt för mödan. Lite för bra för att vara sant typ!

  2018-11-21
 • Eva
  Sambla

  Hej! Tack för att ni sänkte min ränta. Det är så enkelt att bara betala varje månad utan att veta vad en rimlig kostnad är. Jag förstår inte hur en kan vara missnöjd med Sambla :-)

  2018-11-18
 • Göran

  Tusen tack för en utomordentligt bra service

  2018-11-16
 • Gero

  Samla är bästa jag har upplevt tack

  2018-11-14
 • Susanne
  Tusen tack!

  Jag sänkte min månadskostnad med över 3 tusen kronor

  2018-11-02
 • Teresia
  Sämra än utlovat

  3 % ränta....? Mitt bästa erbjudande var drygt 10%. Tack men nej tack!

  2018-08-27
 • fred
  Påstridiga säljare men i övrigt bra tjänst

  Jag fick ganska många erbjudanden men valde att tacka nej. Säljaren som ringde och presenterade erbjudandena var väldigt påstridig och fick mig nästan att känna mig oförskämd som valde att inte teckna ett lån.

  Däremot var det väldigt smidigt att skicka in en ansökan, så står du ut med Samblas säljare i några minuter rekommender jag dem starkt! :)

  2018-08-12

Skriv ett omdöme

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.