Hur mycket kostar Sambla?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

5 000 kr
12 mån
3 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Sambla och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Sambla jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Toppklass Sambla erbjuder en ränta på 3,06 - 29,99 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 765 kr
Antal banker
Toppklass Sambla är en låneförmedlare och ger inte ut några egna lån. Du kan få erbjudanden från över 40 olika banker på samma kreditupplysning när du ansöker om lån genom Sambla.
Beviljandegrad
Toppklass Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare fått sina låneansökningar godkända hos Sambla. Baseras på antalet godkända låneansökningar de senaste 30 dagarna.
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 9 omdömen från låntagare hos Sambla. Det genomsnittliga betyget är 4,44 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Sambla har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Vi testar Sambla

Vi har testat att ansöka om ett lån hos Sambla för att utvärdera kundupplevelsen. Här presenterar vi resultatet av testet.

Jag testade att ansöka om ett lån för att finansiera en renovering i min bostad. Lånebeloppet var 10 000 kr, dvs. ett relativt litet lån.

Ansökningsprocessen var mycket smidig. Istället för att behöva fylla i massor av uppgifter i ett långt formulär har Sambla valt att använda sig av ett dynamiskt formulär som visar/döljer irrelevanta fält baserat på tidigare val. På så sätt slipper man ödsla tid på att fylla i uppgifter som bankerna inte kommer att bry sig om.

Totalt tog det 1,5 minuter från att jag landade på Samblas hemsida tills min ansökan var redo för behandling. Riktigt snabbt!

Relevanta statusuppdateringar

När min ansökan var inskickad fick jag efter en stund ett SMS från Sambla där de meddelade dels att bankerna har börjat titta på min ansökan, dels att en bank redan hade givit mig ett erbjudande. Jag fick dock inte ta del av detta erbjudande än eftersom fler banker skulle få lämna sina erbjudanden först. Fair enough.

Ett personligt besked

På förmiddagen (dagen efter min ansökan) fick jag ett samtal från en handläggare på Sambla som meddelade att jämförelsen var klar. Jag fick även besked om vilket det bästa erbjudandet var. Handläggaren hade inga problem att svara på mina frågor om lånet. Ett mail hade säkert fungerat lika bra för min del, men ett telefonsamtal gör att Sambla kan försäkra sig om att jag som lånsökande har förstått allt.

Jag valde dock att tacka nej till erbjudandet, vilket handläggaren inte ville acceptera i första taget. Utan att ha insyn i handläggarnas anställningsavtal misstänker jag att en provisionslön finns med i bilden och att handläggaren i själva verket är en säljare. Självklart förstår jag att det är nödvändigt för Sambla att deras användare tecknar låneavtal, men påstridighet hos säljare när de får ett nekande svar är en egenskap som kunder sällan uppskattar.

Jag bad om att få erbjudandet skickat till min e-post, men jag har fortfarande inte (två dagar senare) fått någonting skickat till mig.

Sammanfattning

Smidig och snabb ansökningsprocess, snyggt användargränssnitt, bra erbjudanden och personlig service. Det minst positiva för min kundupplevelse var att jag inte fick erbjudandet skickat till min e-post, samt till viss del handläggarens (säljarens) påstridighet. Med hänsyn till att den tjänst som Sambla erbjuder är kostnadsfri anser jag dock att en viss påstridighet från säljarna är acceptabel. Av det skälet blir mitt slutbetyg 4 av 5 poäng.

Vårt omdöme 4.5 / 5

Om testet

 • Testet utfördes 2018-07-31 19:15
 • Lånebelopp 10 000 kr
 • Vald löptid 5 år
 • Om låntagaren 25 år gammal, boende i bostadsrätt, heltidsanställd med lön över genomsnittet

Fördelar

 • Spara flera tusen kronor i månaden
 • Få kunnig ekonomisk rådgivning

Nackdelar

 • Sambla har helgstängt

Om Sambla

Sambla har funnits sedan år 2014. Under åren har de knutit kontakt med över 40 långivare som erbjuder privatlån och samlingslån. Swedbank, ICA Banken, Wasa Kredit, Nordnet Bank, Resurs Bank, Svea Ekonomi samt Collector Bank är några av de långivare du kan låna pengar från hos Sambla. 

Varje låneförmedlare har sin egen nisch, något den brinner lite extra för. Samblas vision är att hjälpa kunderna att samla lånen i privatlån, som är billigare än kreditlån och snabblån

Lånevillkor

Sambla förmedlar privatlån utan säkerhet och samlingslån på mellan 5 000 och 600 000 kronor. Storleken på lånet beror på dina ekonomiska förutsättningar, kreditvärdighet o.s.v. Lånet ska sedan återbetalas på mellan 365 till 6 570 dagar. Du har möjlighet att göra extra inbetalningar och/eller lösa lånet i förtid. 

Räntan är rörlig och fastställs utifrån dina individuella ekonomiska förutsättningar. Räntan varierar mellan 2,95 och 26,50 procent. 

Som hos de allra flesta långivare behöver du som ansöker om lån uppfylla vissa krav för att kunna beviljas. Hos Sambla behöver du:

 • Vara minst 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige minst 1 år tillbaka
 • Ha en fast inkomst på minst 8 400 kronor per månad
 • Inte ha haft något skuldsaldo hos Kronofogden sedan minst 6 månader
 • Om du har betalningsanmärkningar behöver detta inte innebära något problem. Hos Sambla kan du ansöka, och beviljas, om du har upp till 10 betalningsanmärkningar. 

Om du har en medsökande på lånet kommer detta dels öka dina möjligheter att beviljas lånet och dels öka möjligheterna till att få en lägre ränta. Endast en kreditupplysning via UC görs oavsett hur många låneerbjudanden du får.

Hur du ansöker

Att ansöka om lån hos Sambla går till såhär:

 1. På Samblas webbplats finns ett stort digitalt ansökningsformulär. När du gör din låneansökan ska du fylla i önskat lånebelopp, lånetid och om du vill ha ett helt nytt privatlån eller ett samlingslån. Därefter behöver du bara komplettera med dina personuppgifter och klicka på ansökningsknappen. Att ansöka tar cirka 2 minuter.
 2. Sambla sammanställer olika låneerbjudanden från över 40 olika långivare. Oftast erhåller du det första erbjudandet/svaret efter några minuter. På helgfria vardagar svarar samtliga långivare inom 24 timmar. 
 3. Du kan sedan i lugn och ro jämföra och välja det erbjudande som passar dig bäst. Om du har svårt att välja kan Samblas medarbetare hjälpa dig att gå igenom erbjudandena och välja det bästa alternativet utifrån din situation.
 4. Du signerar låneförslaget med BankID eller penna om du vill ha det hemskickat.
 5. Utbetalning sker inom ett par dagar.

Service & Säkerhet

Kundservicen på Sambla har generösa öppettider under vardagarna. Du kan nå den: Måndag-tisdag 09.00-20.30, onsdag 13.00-20.30, torsdag 09.00-20.30, fredag 09.00-17.00 men stängt på helger. Det är även lunchstängt mellan klockan 12.00 och 13.00. 

Det går även att få support på någon av besöksadresserna i Stockholm och Lund eller via telefon eller mejl. Du kan givetvis också skicka fysisk post till Sambla om du så önskar. 

Sambla står under Finansinspektionens tillsyn, så deras verksamhet granskas flitigt. Det gör det tryggt för dig att låna pengar genom dem. Vad gäller säkerhet håller låneförmedlaren hög klass från flera perspektiv. De har utvecklat ett eget affärssystem som inkluderar en SSL-certifierad sajt med krypterad data, ett samarbete med UC och signering med BankID.

Sammanfattning

Sambla är en låneförmedlare som erbjuder svar från över 40 samarbetspartners men behöver bara genomgå en enda kreditprövning via UC. Du kan låna upp till 600 000 kronor och när du samlar lånen kan du spara flera tusen kronor i månaden. Samblas kunniga personal hjälper dig att lägga om lånen och ge dig en bättre ekonomi. Räntan är rörlig och individuell och beror på dina ekonomiska förutsättningar.

Du behöver uppfylla vissa krav för att kunna beviljas lån, men kan bli beviljad även om du har betalningsanmärkningar. Sambla erbjuder en enkel ansökningsprocess och pengarna har du inom ett par dagar efter låneavtalet är signerat.

Vad tycker våra kunder om Sambla?

 • Hanne

  Jag är jättenöjd med räntan och servicen. Fan vad bra ni är!

  2019-02-19
 • Dalia

  Tyckte det var enkelt och det var bättre ränta än när jag frågade banken

  2019-02-15
 • Caroline

  Sambla erbjuder en fantastisk service och tar inte ens betalt för mödan. Lite för bra för att vara sant typ!

  2018-11-21
 • Eva
  Sambla

  Hej! Tack för att ni sänkte min ränta. Det är så enkelt att bara betala varje månad utan att veta vad en rimlig kostnad är. Jag förstår inte hur en kan vara missnöjd med Sambla :-)

  2018-11-18
 • Göran

  Tusen tack för en utomordentligt bra service

  2018-11-16
 • Gero

  Samla är bästa jag har upplevt tack

  2018-11-14
 • Susanne
  Tusen tack!

  Jag sänkte min månadskostnad med över 3 tusen kronor

  2018-11-02
 • Teresia
  Sämra än utlovat

  3 % ränta....? Mitt bästa erbjudande var drygt 10%. Tack men nej tack!

  2018-08-27
 • fred
  Påstridiga säljare men i övrigt bra tjänst

  Jag fick ganska många erbjudanden men valde att tacka nej. Säljaren som ringde och presenterade erbjudandena var väldigt påstridig och fick mig nästan att känna mig oförskämd som valde att inte teckna ett lån.

  Däremot var det väldigt smidigt att skicka in en ansökan, så står du ut med Samblas säljare i några minuter rekommender jag dem starkt! :)

  2018-08-12

Skriv ett omdöme