Hur mycket kostar Advisa?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

5 000 kr
12 mån
3 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Advisa och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Advisa jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Toppklass Advisa erbjuder en ränta på 3,06 - 29,99 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 765 kr
Antal banker
Toppklass Advisa är en låneförmedlare och ger inte ut några egna lån. Du kan få erbjudanden från över 40 olika banker på samma kreditupplysning när du ansöker om lån genom Advisa.
Beviljandegrad
Toppklass Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare fått sina låneansökningar godkända hos Advisa. Baseras på antalet godkända låneansökningar de senaste 30 dagarna.
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 8 omdömen från låntagare hos Advisa. Det genomsnittliga betyget är 3,63 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Advisa har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Toppklass Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Fördelar

 • Samarbetar med flest kreditgivare
 • Kostnadsfri tjänst
 • Snabbt och smidigt

Nackdelar

 • Du måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor per månad alt. 120 000 kronor per år
 • Du får inte ha skulder hos Kronofogden

Om Advisa

Advisa är en tjänst som sedan år 2011 har jämfört och förmedlat lån åt privatpersoner. Tanken med tjänsten är att hjälpa personer att spara pengar på sina lån eftersom många tyvärr betalar mer än vad man borde göra. Advisa hjälper privatpersoner i denna process att antingen byta ut eller omförhandla befintliga lån. I dagsläget är Advisa en av Sveriges största låneförmedlare och har hjälpt över en kvarts miljon kunder.

Lånevillkor

Hos Advisa kan du ansöka om lån på mellan 5 000 och 600 000 kronor. Återbetalningstiden varierar mellan 365 och 7 300 dagar. Det gör Advisa till ett flexibelt alternativ som passar många. Du har också möjlighet att betala mer eller hela lånet i förtid utan extra kostnad.

Som konsument ansöker du gratis och får sedan låneerbjudanden från olika långivare. Hos Advisa kan du förutom att ansöka om ett helt nytt lån även få hjälp med att sänka nuvarande lånekostnader genom att samla lån, omförhandla räntan eller förlänga återbetalningstiden för en lägre månadskostnad.

Om du vill ansöka om ett privatlån är räntan rörlig och fastställs individuellt utifrån dina egna förutsättningar. Om du lånar till exempel 600 000 kronor på 20 år, är den nominella räntan 7,95 procent och den effektiva räntan 8,25 procent. Det tas inte ut någon avi- eller uppläggningsavgift. Den totala kostnaden att betala blir då 1 199 997 kronor, vilket är en månadskostnad om 5 000 kronor.

För att kunna jämföra och förhoppningsvis beviljas lån genom Advisa behöver du uppfylla vissa grundvillkor:

 • Du måste vara över 18 år
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du behöver ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor per månad eller 120 000 kronor per år. Det gäller antingen inkomst från anställning, eget företag eller pension.
 • Du får inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.

Du kan därmed ha möjlighet till att låna pengar även om du har betalningsanmärkningar. En medsökande kan till exempel hjälpa till med att öka sannolikheten.

Istället för att varje kreditgivare du söker gör en egen kreditupplysning får de dela på en. Det gör att du kan jämföra de idag 36 långivare Advisa samarbetar med utan att behöva oroa dig för den försämrade kreditvärdighet som annars kan uppstå om flera långivare gör kreditupplysningar.

Hur du ansöker

På Advisas hemsida kan du enkelt ansöka via deras smidiga formulär. Först väljer du lånebelopp, lånetid och huvudsakligt syfte med lånet. Genom att justera belopp och tid uppåt och nedåt kan du se en ungefärlig beräkning av hur din månadskostnad skulle kunna se ut. När du hittat en lösning som verkar passa dig skriver du in personuppgifter och skickar iväg ansökan till 36 långivare.

Kort efter kommer du börja få erbjudanden om lån direkt på skärmen. Efter cirka en arbetsdag har du oftast fått alla svar. Nu kan du fritt välja ett av alternativen. Om du tycker det är svårt att välja kan du få hjälp av Advisas kundservice. När du gjort ett val är det bara att skriva på lånehandlingarna.

Ibland efterfrågas mer information men då står det tydligt i avtalet. Kort efter du skrivit på lånehandlingarna får du pengarna på ditt konto. Det brukar ta mellan 3 och 5 bankdagar efter att banken mottagit det undertecknade låneavtalet innan pengarna betalas ut.

Service & Säkerhet

Advisa har en lättillgänglig kundservice som du kan nå via telefon, mail och via meddelande på hemsidan. Öppettiderna är generösa och de har öppet varje dag. Måndagar till torsdagar har de öppet mellan klockan 09.00 och 20.30, fredagar fram till klockan 17.00 samt på helger mellan klockan 14.00 och 18.00. Hemsidan är lätt att använda och har en genomgående proffsig design. Det går att hitta mycket information samt svar på vanliga frågor.

Advisa följer rekommendationer från Personuppgiftslagen för att garantera en säker upplevelse och säljer inte vidare dina uppgifter till tredje part. Alla dina uppgifter behandlas med sekretess.

Sammanfattning

Hos Advisa får du som privatperson hjälp att skicka ut din låneansökan till många olika långivare samtidigt, för att sedan enkelt kunna välja ut det bästa alternativet. Du kan ansöka om privatlån upp till 600 000 kronor som du sedan återbetalar på maximalt 7 300 dagar. Räntan är individuell och sätts efter dina personliga och ekonomiska förutsättningar.

Du behöver uppfylla vissa krav för att kunna beviljas ett lån, men endast en kreditupplysning tas oavsett hur många erbjudanden om lån du får. Du ansöker enkelt på hemsidan och har fått alla svar inom en dag. Utbetalning sker inom 3-5 bankdagar efter att banken erhållit det undertecknade låneavtalet.

Vad tycker våra kunder om Advisa?

 • ayman
  !!

  ?????????????????

  2020-10-05
 • Lena

  Bästa låneförmedlaren! De enda som inte spamringer mig i år efteråt

  2019-08-27
 • alkwdawld

  Svarade inte när jag ringde

  2018-11-14
 • kajsa
  bäst låneförmedlare

  Advisa är grymma! Har en vän som jobbar där. Men det är inte därför jag rekommenderar dom. Har använt advisa personligen och fick ett bra mycket bättre lån än andra låneförmedlare jag jämförde med, 5/5 stjärnor från mig

  2018-11-02
 • Andreas

  Jag fick inga erbjudanden som hade bättre villkor än mina befintliga lån. Det billigaste var över 2 procentenheter dyrare. Jag är dock väldigt nöjd med servicen och kan tänka mig att ge er en ny chans någon gång i framtiden. :D

  Andreas

  2018-09-13
 • Max

  En bra tjänst som fungerade felfritt när jag skulle låna till en bil. Gick fort att få pengarna också

  /M

  2018-08-20
 • Johannes
  Bra lån men störiga telefonsäljare

  Smidig process och blev erbjuden ett bra lån. Däremot så var deras kundtjänst jobbiga då dem ringde upp mig flera gånger (även efter att jag fått lånet) och ville kolla om jag ville låna igen. Sluta ringa så hade ni fått 5 stjärnor...

  2018-08-15
 • Sömntutan
  Flest banker

  Att advisa fixar förslag från 29 banker är svårslaget. Lendo får passa sig :-)

  2018-08-13

Skriv ett omdöme