Hur mycket kostar Nordax Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

15 000 kr
12 mån
5 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 420,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Nordax Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Nordax Bank jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Nordax Bank erbjuder en ränta på 4,90 - 17,90 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 625 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos Nordax Bank. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Nordax Bank har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Lika bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
400 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
20 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
175 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
8,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du kan ansöka om ett tilläggslån efter 1 månad

Nackdelar

 • Du behöver ha en fast anställning och fast inkomst
 • Du måste ha tillgång till dator då det ej går att ansöka via pappersansökan

Om Nordax Bank

Nordax Bank grundades 2003 och har cirka 150 000 privatkunder i Sverige, Finland, Norge samt Tyskland. Företaget har cirka 200 anställda som genom sin kompetens erbjuder ansvarsfull kreditgivning.

De erbjuder privatlån, bolån och sparkonton. Banken omfattas av den statliga insättningsgarantin och står under tillsyn av Finansinspektionen, vilket gör det tryggt att vara kund hos dem.

Lånevillkor

Hos Nordax Bank har du möjlighet att ansöka om privatlån på en summa mellan 15 000 och 600 000 kronor, utan krav på säkerhet. Du väljer själv vilken återbetalningstid du önskar och har möjlighet att återbetala i upp till 5 475 dagar. För belopp under 30 000 kronor är återbetalningstiden begränsad till upp till 8 år.

Själva månadsbeloppet är ett och samma varje månad. Du kan givetvis amortera mera eller lösa ditt lån i förtid. Efter 1 månad har du också möjlighet att ansöka om ett tilläggslån. 

Räntan är individuell och rörlig. Den påverkas av bland annat din inkomst, din ekonomi och ditt önskade lånebelopp. Räntan varierar mellan 4,90 och 17,90 procent. Den effektiva räntan är mellan 5,09 och 23,14 procent.

Om du till exempel lånar 240 000 kronor och ska återbetala lånet på 12 år med en ränta på 10,20 procent blir den effektiva räntan 10,89 procent. Detta är också inklusive uppläggningsavgiften på 400 kronor och administrativ avgift på 20 kronor per månad som alltid tillkommer vid lån. Månadskostnaden blir i exemplet 2 916 kronor och det totala beloppet som du ska återbetala är 420 304 kronor. 

För att kunna låna hos Nordax Bank behöver du uppfylla några grundkrav. Du behöver:

 • Vara över 20 år
 • Ha varit bosatt i Sverige under minst tre år
 • Ha en fast anställning 
 • Ha en fast inkomst på minst 150 000 kronor per år
 • Sakna betalningsanmärkningar 

Om du är osäker på att få lånet beviljat, ökar chansen om du har en medlåntagare. Det är dock viktigt att veta att man har betalningsansvaret för hela lånet om den andra parten inte skulle kunna betala sin del. En kreditupplysning via UC tas när du ansöker om lån hos Nordax Bank.

Hur du ansöker

Hos Nordax Bank ansöker du om privatlån på webben genom att följa några få enkla steg:

 1. I ansökan får du fylla i uppgifter om arbetsgivare, anställning, eventuella betalningsanmärkningar med mera.
 2. Banken gör sedan en kreditupplysning som sedan bland annat ligger till grund för den bedömning som banken gör om du kan beviljas ansökt lån eller inte.
 3. Om du beviljas kommer du att få ett låneerbjudande. Du kan också komma att behöva komplettera din ansökan.
 4. Du behöver sedan godkänna och signera avtalet innan utbetalning kan ske. Detta gör du genom att följa länken i mejlet som du får där du godkänner villkoren och signerar låneavtalet. För att du ska kunna signera lånet online krävs att du har BankID.

Att ansöka om privatlån hos Nordax Bank kostar givetvis ingenting och du förbinder dig inte heller till något.

Service & Säkerhet

Om du önskar träffa en fysisk person har du möjlighet att besöka Nordax Bank på deras kontor på Gävlevägen 22 i Stockholm. Om du önskar kontakta dem på annat sätt går det bra både via telefon och mejl. Du kan givetvis även använda dig av fysisk post om du så önskar.

Kundtjänsten är öppen vardagar mellan klockan 09.00 och 17.00. Du kan också göra vissa ärenden och ta kontakt med Nordax Bank genom att logga in på dina sidor. Vanliga frågor och svar finns också på hemsidan. 

Hemsidan är seriös och är enkel att navigera på. Här finner du allt från information kring olika lån och lånekalkyler till bankens hållbarhetsarbete och klagomålshantering. Givetvis informerar banken om informationssäkerhet och om dina personuppgifter, helt enkelt allt för att du ska kunna vara trygg i din kontakt med banken.

Sammanfattning

Nordax Bank erbjuder bland annat privatlån utan säkerhet till privatpersoner. Du behöver dock uppfylla vissa grundkrav men kan därefter låna upp till 600 000 kronor. Återbetalning sker på upp till 5 475 dagar. Banken tillämpar en individuell räntesättning.

Ansökningsprocessen görs med fördel på webben och avtalet kan signeras med BankID. Utbetalning sker 1-4 dagar efter beviljandet.

Öppettider Stängt

 • Måndag 09:00 - 17:00
 • Tisdag 09:00 - 17:00
 • Onsdag 09:00 - 17:00
 • Torsdag 09:00 - 17:00
 • Fredag 09:00 - 17:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Nordax Bank AB (publ)
 • Org.nummer 5566477286
 • Adress Gävlegatan 22
 • Postort 113 30 Stockholm
 • Telefon 0850880800
 • E-post info@nordax.se

Vad tycker våra kunder om Nordax Bank?

  Skriv ett omdöme

  Joar Tornedahl

  Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.