Hur mycket kostar Bank Norwegian?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

5 000 kr
12 mån
8 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 418,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Bank Norwegian och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Bank Norwegian jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Inte bra Bank Norwegian erbjuder en ränta på 8,29 - 19,99 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 2 471 kr
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 6 omdömen från låntagare hos Bank Norwegian. Det genomsnittliga betyget är 3,67 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Bank Norwegian har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
399 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
19 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
24,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Låna upp till 600 000 utan säkerhet
 • Stor och etablerad bank
 • Smidig och trygg process

Nackdelar

 • Långsam kundtjänst
 • Höga krav på låntagare

Om Bank Norwegian

Bank Norwegian grundades 2007 i Norge och har en imponerande resa bakom sig. Under sina första 15 år på marknaden har Norwegian utvecklats och vuxit till att bli en betrodd aktör inom den nordiska finanssektorn. År 2022 fortsatte Bank Norwegian sin expansion genom att fusionera med den svenska banken Nordax och blev därmed en filial av Nordax Bank. Denna sammanslagning stärkte bankens position på den nordiska finansmarknaden och öppnade nya möjligheter för deras kunder.

Den 7 juni 2023 genomgick Nordax Bank ytterligare förändringar. Banken bytte namn till NOBA Bank Group AB, och som en följd av detta blev Bank Norwegian en filial av NOBA.

Idag erbjuder Bank Norwegian ett flertal finansiella produkter, bland annat kreditkort, sparkonton och privatlån. Deras närvaro har expanderat långt bortom Norges gränser och sträcker sig över hela Norden samt Spanien och Tyskland.

Lånevillkor

Bank Norwegian erbjuder en mängd olika finansiella produkter och tjänster, och deras portfölj inkluderar bland annat privatlån, samlingslån och kreditkort men även ett flertal försäkringar och sparkonton.

Privatlån

Bank Norwegian erbjuder flexibla och konkurrenskraftiga privatlån. Dessa lån kan användas till allt möjligt, som att renovera ditt hem, finansiera ett bröllop eller ta en välförtjänt semester. Just nu kan du låna 5 000 - 600 000 kr till en effektiv ränta på 8,61 - 29,75%. Hur mycket du får låna och vilken räntesats du får beror på din kreditvärdighet och inkomst. 

Billån utan säkerhet

Om du letar efter finansiering för att köpa en bil erbjuder Bank Norwegian billån utan säkerhet. Dessa lån ger dig möjlighet att köpa din drömbil utan att behöva använda bilen som säkerhet. Lånens villkor är flexibla och kan anpassas efter dina specifika önskemål. Detta lån kan liknas ett traditionellt privatlån/ blancolån.

Samlingslån

Om du har flera lån och skulder och vill förenkla din ekonomi kan Bank Norwegian erbjuda samlingslån. Detta är en typ av lån som innebär att du samlar dina olika skulder till ett enda lån med en förmånlig ränta och tydligare villkor. Bank Norwegian löser då dina existerande lån och sätter upp ett nytt lån åt dig. Via detta samlingslån får du i regel samma ränta som för ett privatlån, vilket oftast slår de höga räntor som kommer med snabblån och högkostnadskrediter.

Kreditkort

Bank Norwegian erbjuder även kreditkort med förmåner som inkluderar rese- och dagligvaruförsäkring, vilket gör det till ett attraktivt val för dig som reser mycket eller vill ha extra säkerhet i vardagen. Du betalar ingen årsavgift, kan få räntefritt i upp till 45 dagar och kan ta ut pengar i andra länder utan avgift.

Sparkonto

Hos Norwegian Bank kan du skapa ett sparkonto med årsränta på 3,60%. Det enda som krävs för att du ska få öppna ett sparkonto är att du är 18 år och kan legitimera dig med BankID. Det är helt kostnadsfritt att öppna ett konto och de har inga uttagsgränser, vilket ger dig fullständig flexibilitet över ditt sparande. Ett av de viktigaste delarna av sparande är säkerhet och trygghet. Därför är det viktigt att nämna att Bank Norwegians sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden.

Hur du ansöker

Ansökningsprocessen sker via ett formulär på Bank Norwegians hemsida. Det är en smidig procedur där du får svar direkt och kan fullfölja snabbt med hjälp av BankID. Nedan följer en steg-för-steg om hur du ansöker om ett lån hos Bank Norwegian:

Steg 1

När du kommer till Bank Norwegians hemsidan kommer du se bilden nedan. Den blåa knappen "Läs och ansök om privatlån" ska du klicka på för att komma till deras ansökningninsformulär.

Bank Norwegians hemsida

Steg 2

Nu ska du ange hur stort lånebelopp du önskar. Dra i reglaget som du ser på bilden nedan för att välja ett lånebelopp mellan 5 000 - 600 000 kr. Klicka därefter på "Ansök om privatlån" för att komma vidare i ansökningsprocessen.

Bank Norwegian ansökningsformulär steg 2

Steg 3

I detta skede ska du du ange följande information:

 • Ska lånet användas som ett samlingslån för att lösa andra lån?
 • Ditt personnummer.
 • Ditt namn.
 • Din e-post.
 • Mobilnummer.
 • Huruvida en medsökande ska stå med på lånet.
Bank Norwegian ansökningsformulär steg 3

Steg 4

I det fjärde steget ska du ange vad Bank Norwegian benämner som "ekonomisk information" om dig själv. Här ska bland annat svara på vad du har för civilstånd, hur många barn som finns i hushållet, hur din boendesituation ser ut, om du har svenskt medborgarskap samt din anställningsform och din inkomst. Därefter klickar du på den rosa rutan där det står "Nästa".

Bank Norwegian ansökningsformulär steg 4

Steg 5

I steg 5, som också är det sista steget så får du en sammanfattning över all information du angett. Här ser du om du skrivit korrekt information både om dig själv och lånet som du ansöker om.

Längst ner i detta steg får du även ange vad lånet ska användas till. Huruvida du ska använda lånet för att köpa en bil, renovera eller för konsumtion spelar ingen roll. Detta är något som de enligt Finansinspektionen måste fråga alla kunder, med syfte att motverka penningtvätt.

Klicka sedan på "Sicka ansökan" för att skicka in din ansökan till Bank Norwegian.

Bank Norwegian ansökningsformulär steg 5

Service & Säkerhet

Bank Norwegian har fått blandade betyg på Trustpilot, framförallt när det kommer till deras kundtjänst. Vissa skriver att det tar evigheter att komma fram och att personalen var direkt otrevlig, medan andra skriver att bemötandet var bra och att personalen var kunnig.

Du når dem mellan 10:00 - 16:00 på vardagar vilket innebär att de har öppet sex timmar under, vilket ligger under snittet jämfört med deras konkurrenter. Förutom kundtjänst via telefon kan du maila dem, och de har även samlat användbar information och frågor och svar om deras produkter på deras hemsida under ”Kundservice”.

Vad gäller säkerhet är Bank Norwegian under tillsyn av Finansinspektionen och följer därmed strikta regler och föreskrifter som krävs för att bedriva finansiell verksamhet. Detta ger dig som kund en extra nivå av trygghet när du använder bankens tjänster.

Försäkringar

Bank Norwegian erbjuder ett antal försäkringar:

Reseförsäkring (ingår i kreditkortet)

Bank Norwegian inkluderar en reseförsäkring som en förmån för sina kreditkortsinnehavare. Denna försäkring täcker vanligtvis en rad situationer som kan uppstå under resan, exempelvis förlorat bagage och ombokningar. Försäkringen gäller endast för resor till och från Norden.

Dagligvaruförsäkring (ingår i kreditkortet)

Dagligvaruförsäkringen ingår i Bank Norwegians kreditkort och innebär att du får ersättning i form av kontanter till ditt Bank Norwegian-kort om du blir av med jobbet, permitterad eller sjukskriven. Du kan få upp till 10 000 kr.

Betalskydd

Betalskyddsförsäkring kan vara avgörande om du hamnar i en ekonomiskt svår situation, till exempel förlorar ditt jobb eller drabbas av en allvarlig sjukdom. Försäkringen kostar 0,72% av ditt utestående saldo och kan ge dig upp till 10 000 kr när du som mest behöver det.

ID-stöldförsäkring

Med den ökande risken för identitetsstöld och dataintrång är ID-stöldförsäkring viktigare än någonsin. Denna försäkring kan hjälpa dig att återställa din identitet och täcka kostnader som uppstår i samband med att rätta till eventuella skador som orsakats av identitetsstöld.

Utöver dessa försäkringar erbjuder de även tandvårdsförsäkring och självriskförsäkring. Dessa försäkringar är utformade för att ge extra trygghet och skydd för bankens kunder i olika livssituationer, oavsett om det handlar om resor, hälsa eller ekonomi.

Sammanfattning

Bank Norwegian är en etablerad aktör på den nordiska finansmarknaden med ett brett utbud av finansiella tjänster och produkter. Deras flexibla lånevillkor, kreditkortsförmåner och försäkringsalternativ gör dem till en attraktiv partner för dig som söker finansiell stabilitet och trygghet. Banken är även registrerad hos Finansinspektionen. Medan deras betyg på Trustpilot (2,2/5) inte är särskilt högt finns det en hel del mycket nöjda kunder, både för deras privatlån och deras sparkonto.

Vanliga frågor och svar om Bank Norwegian

Vem kan ansöka om lån hos Bank Norwegian?
Hur lång tid tar det att få ett lån från Bank Norwegian utbetalt?
Har Bank Norwegian låneskydd?
Går det att förlänga eller förkorta återbetalningstiden?

Öppettider Stängt

 • Måndag 10:00 - 16:00
 • Tisdag 10:00 - 16:00
 • Onsdag 10:00 - 16:00
 • Torsdag 10:00 - 16:00
 • Fredag 10:00 - 16:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Bank Norwegian AS
 • Org.nummer 31907
 • Adress Snarøyveien 36
 • Postort 1364 Fornebu
 • Telefon 0770457766
 • E-post post@banknorwegian.se.

Vad tycker våra kunder om Bank Norwegian?

 • mechmet

  Snabbt utbetalt till konto och smidig

  2020-10-21
 • David
  Schysst kundtjänst

  Jag hade lite problem att ansöka om ett lån då jag precis flyttat tillbaka till Sverige. Fick hjälp av deras kundtjänst att bevisa min inkomst så fick jag lånet på bara 3 dagar. Var dessutom super trevliga =)

  2020-10-19
 • Harry
  förvånansvärt bra

  Fick lånet beviljat och utbetalt direkt av bank norwegian

  2020-09-22
 • emelie

  Jag blev lovad sparränta på mina pengar men sen blev det ingenting. Men ränta på lånen betalar jag självklart ändå... Mygel!!!

  2018-11-20
 • Pontus

  Det enda stället jag kunde ta ett lån på 600 000 kr hos! Visserligen ganska hög ränta men det var den summan jag behövde därför får Bank Norwegian 5/5

  2018-09-29
 • d4n
  Varning!!!

  Otrevliga och värdelös ränta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2018-08-14

Skriv ett omdöme

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.