Hur mycket kostar Klara Lån?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

5 000 kr
12 mån
6 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Klara Lån och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Klara Lån jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Toppklass Klara Lån erbjuder en ränta på 6,48 - 39,50 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 månader kostar som minst 105 kr
Antal banker
Inte bra Klara Lån är en låneförmedlare och ger inte ut några egna lån. Du kan få erbjudanden från över 10 olika banker på samma kreditupplysning när du ansöker om lån genom Klara Lån.
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 3 omdömen från låntagare hos Klara Lån. Det genomsnittliga betyget är 3,67 av 5.
Kundtjänst
Inte bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Klara Lån har öppet 0 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Fördelar

 • Den enda låneförmedlaren som är specialiserad på snabblån
 • Bästa sättet för korta lån

Nackdelar

 • Endast kontakt via live-chatt eller mejl

Om Klara Lån

Klara Lån Sverige AB är en låneförmedlare som fokuserar på snabblån. Klara Lån startades 2016 och ägs sedan några år tillbaka utav Adtraction Group AB. Deras samarbetspartner är några utav de största långivarna för snabblån och några av namnen som finns i samarbetet är: Lumify, Loanstep, Ferratum, Saldo och Cashbuddy.

Lånevillkor

Klara Lån förmedlar snabblån från 5 000 till 150 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 3 650 dagar. Beloppet du kan beviljas bestäms av den enskilda långivaren utifrån den kreditupplysning som tas och en bedömning av din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. Lånet är utan säkerhet och du kan välja att använda pengarna som du själv önskar. 

Räntan är individuell och bestäms av den enskilda långivaren. Den varierar dock mellan 6,48 och 39,5 procent, och den effektiva räntan är mellan 8,57 och 236 % beroende på löptid, räntor och avgifter. Du måste ansöka om lån innan du får veta vilken ränta du kan bli erbjuden. Om du har en bra ekonomisk situation har du möjlighet till en lägre ränta

Nedan kan du se samtliga banker som har ett aktivt samarbete med Klara lån:

Grundkrav

Nedanför följer grundkraven för att få låna pengar hos Klara Lån. Du måste:

Du har möjlighet att beviljas lån även om du har en betalningsanmärkning. Om du ansöker om lån på max 30 000 kronor kommer ingen kreditupplysning via uc när du lånar pengar att göras utan då används istället Bisnode eller Creditsafe. Vid lånebelopp högre än 30 000 kronor sker kreditupplysningen via uc. Det tas dock endast en kreditupplysning oavsett hur många låneerbjudanden du får. 

Hur du ansöker

Så här ansöker du om att få snabblån hos Klara Lån:

Steg 1

Fyll i hur mycket pengar du vill låna och hur länge du vill låna dem i ansökningsformuläret på Klaralan.se. Komplettera med ditt personnummer och dina kontaktuppgifter. Klicka sedan på Jämför lån-knappen!

Steg 1 - Låneansökan KlaraLån

Steg 2

Fyll i mer specifika uppgifter om vad lånet ska användas till. Oavsett om du ska låna till en resa, betala en faktura eller sedvanlig shopping så behöver du ange detta i din ansökan.

Steg 2 - Låneansökan KlaraLån

Steg 3

Därefter ska du ange ditt civilstånd och hur många barn respektive vuxna som bor i ditt hushåll.

Steg 3 - Låneansökan KlaraLån

Steg 4

I det sista steget så ska du ange information om din ekonomiska- boendesituation.

När du har angett all information som Klara Lån efter frågar så klickar du på "JÄMFÖR LÅN" och därmed är din ansökan klar.

Steg 4 - Låneansökan KlaraLån

Att ansöka om lån via Klara Lån är gratis och inte bindande. 

Hur bra är Klara lån?

Hos Trustpilot har Klara lån fått ett väldigt lågt betyg på 1,9 av 5 stjärnor. Det skulle vi säga är ett väldigt dåligt och lågt betyg, speciellt om man jämför med andra låneförmedlare. Tar vi exempelvis Lendo och Sambla så har de fått 4,6 respektive 4,8 av 5 stjärnor på Trustpilot. Det låga betyget kan bero på det låga antalet omdömen som de har fått. Totalt har Klara lån bara fått 38 omdömen, vilket är väldigt lite för att kunna ge en tydlig bild om hur bra Klara lån faktiskt är. 

Service & Säkerhet

Om du har mer allmänna frågor om jämförelsetjänsten Klaralan.se är du varmt välkommen att kontakta kundservicen i livechatten på webbplatsen. Du har också möjlighet att mejla dem. Öppettider för dessa kontaktvägar saknas på hemsidan. För att få reda på mer om varje specifikt lånerbjudande måste du ändå kontakta respektive långivare. 

Klara Lån samarbetar med den svenska marknadens seriösaste snabblångivare och de svarar inför såväl Finansinspektionen som Konsumentverket. De måste dessutom vidta alla åtgärder för att kunna leverera en säker och användarvänlig webbplats, som bland annat följer datalagstiftningen GDPR. 

Sammanfattning

Våra bedömning utav Klara Lån är att det är en bra låneförmedlare för dig som vill jämföra lån som är utan uc. Detta är alltså ett bra alternativ för dig som antingen vill hitta nya lån som inte tar någon kreditupplysning hos uc eller upplever att det är svårt att få ett lån hos en bank som använder uc.

Vidare så tycker vi på Lånen att Klara Lån är något begränsat vad gäller hur stora lån du kan ta utan uc. Då det tas en uc om du lånar större belopp än 50 000 kr så är du begränsad i hur mycket du kan låna utan uc. Däremot är det positivt att du kan använda Klara Lån trots en låg kreditvärdighet och om du har betalningsanmärkningar är detta inget som hindrar dig från att bli beviljad ett lån här. Dessutom så är detta ett bra alternativ för dig som vill spara tid då din låneansökan skickas till 10 olika långivare.

Öppettider Stängt

 • Måndag -
 • Tisdag -
 • Onsdag -
 • Torsdag -
 • Fredag -
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Klara Lån Sverige AB
 • Org.nummer 5590111190
 • Adress Box 5370
 • Postort 102 49 Stockholm
 • Telefon -
 • E-post kundservice@klaralan.se

Vad tycker våra kunder om Klara Lån?

 • Adnan
  Missnöjd med Klaralån

  Jag rekommenderar inte alls den här Klaralån !

  2022-10-31
 • Anne Svensson
  Jätte bra utan uc

  Bra att de inte använder uc eftersom många banker kan säga nej då. jag fick snabb hjälp och hittade ett bra lån för mig. Jätte-nöjd!

  2018-08-18
 • Kattja
  Jättebra och smidigt

  Varför vända sig direkt till en långivare när man kan få offert från flera samtidigt? Klara lån var väldigt smidigt och hittade lånet jag ville ha =)

  2018-08-18

Skriv ett omdöme

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.