Hur mycket kostar Lumify?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

2 000 kr
3 mån
43.5 % Kan inte justeras
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 745,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Lumify och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Lumify jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Inte bra Lumify erbjuder en ränta på 43,50 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 månader kostar som minst 1 305 kr
Beviljandegrad
Bra Jämfört med andra lån har en hög andel av Lånen.se-användare fått sina låneansökningar godkända hos Lumify. Baseras på antalet godkända låneansökningar de senaste 30 dagarna.
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 5 omdömen från låntagare hos Lumify. Det genomsnittliga betyget är 2,60 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Lumify har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
685 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
730 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
60 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
43,50 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Snabb utbetalning
 • Just nu lånar alla nya kunder räntefritt i 30 dagar samt slipper uppläggningsavgift
 • Direktutbetalning dygnet runt

Nackdelar

 • Uppläggnings- och aviavgift tillkommer

Om Lumify

Lumify är en långivare som ägs av Luma Finans AB (org. nr. 556902-7344), samma ägare som även ligger bakom långivarna Credifi och Binly. Företaget registrerades år 2012 men har framförallt varit aktiva på lånemarknaden sedan 2019 och erbjudit sina tjänster via sina varumärken: Credifi, Lumify, och nu på senare tid även Binly.

Lumify är en digital lånetjänst som erbjuder kortsiktiga lån till privatpersoner. De fokuserar på att erbjuda snabba och enkla lån, och de har olika lånealternativ för att passa olika behov.

Lånevillkor

Lumify erbjuder en högkostnadskredit utan säkerhet och låter dig låna 2 00070 000 kr till en ränta på 43,50%. Ett av Lumifys främsta försäljningsargument är att de erbjuder räntefria och avgiftsfria lån till nya kunder, åtminstone om du betalar tillbaka inom en viss tid. För vissa kan räntefria lån låta för bra för att vara sant, men vi kan bekräfta att det stämmer i detta fall. Det enda du betalar tillbaka utöver lånesumman är i så fall en avi-avgift.

För dig som inte är ny kund, eller för dig som inte kan betala tillbaka pengarna på kort varsel, är det dock inte räntefritt eller avgiftsfritt. Lumifys avgifter är högre än genomsnittet, framförallt när det kommer till lån av högre summor. Lumify tar nämligen ut en uppläggningsavgift som baseras på beloppet du lånar, ju större lån du tar, desto större blir uppläggningsavgiften. Om du endast lånar upp till 3 999 kr betalar du bara 540 kr i uppläggningsavgift, vilket ligger inom normen för denna typ av lån. Om du å andra sidan lånar över 48 000 kr måste du betala hela 5 605 kr i uppläggningsavgift, vilket är extremt högt om man jämför med konkurrenterna.

Grundkrav för att få låna hos Lumify:

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du måste ha en deklarerad inkomst
 • Du måste ha svenskt personnummer
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige
 • Du får inte ha skyddad identitet

Det är viktigt att du betalar dina räkningar från Luma Finans AB i tid. Efter ett par påminnelser går ärendet över till inkasso, vilket innebär en extra kostnad. Om du fortfarande inte betalar då går ärendet över till Kronofogden, och du riskerar du att få en betalningsanmärkning som ligger kvar i ditt register i minst tre år.

Hur du ansöker

Steg 1

Till att börja med fyller du i ditt personnummer, e-post och ditt telefonnummer. Lumify skickar sedan en valideringskod på sms som ska ange i forumläret.

Steg 1 - Låna hos Lumify

Steg 2

Sedan ska du också välja ett lösenord så att du kan logga in på din profil när du har blivit kund hos Lumify. Klicka sedan på "Nästa"

Steg 2 - Låna hos Lumify

Steg 3

Därefter behöver du verifiera dig med BankID och välja vilken bank pengarna ska sättas in på. Du kommer också bli tillfrågad om vilka boendekostnader du har, hur många som bor i ditt hushåll och vad lånet ska användas till. Sedan är låneansökan komplett och du behöver nu bara vänta på att Lumify sätter in pengarna på ditt konto.

Steg 3 - Låna hos Lumify

När ansökan är inskickad kommer du inom några minuter få ett svar. Om det är så att Lumify behöver fler uppgifter från dig, som till exempel underlag på inkomstuppgifter, tar det givetvis längre tid. Oftast krävs inga dokument alls, eftersom du behöver legitimera dig med BankID. 
Om din ansökan har beviljats morgon eller förmiddag på en helgfri vardag har du pengarna samma dag som du ansökt. Om du har bankkonto i SEB har du oftast pengarna inom 15 minuter efter beviljande! Om din ansökan istället har godkänts under en eftermiddag eller kväll så kommer pengarna in på ditt bankkonto nästkommande helgfria vardag.

Service & Säkerhet

Du kan nå Lumifys kundtjänst via telefon och e-post måndagar till fredagar 9:00 till 17:00. 

Vare sig du bara besöker Lumifys hemsida eller tecknar ett lån via dem, så kan du känna dig trygg. Lumifys hemsida är krypterad av ett uppdaterat SSL, vilket är en modern säkerhetslösning för att hålla obehöriga borta från deras data. 

Skulle du dessutom ha varit i kontakt med Lumifys support eller ansökt om ett lån så kan du alltid begära ut all information de har om dig. Om du önskar så har du även rätt att be Lumify ta bort all deras data som kan kopplas till dig.

Luma Finans AB har licens av Finansinspektionen och använder sig av Konsumentverkets regelverk för konsumentfrågor. 

Sammanfattning

Lumify är en långivare som har sina fördelar och nackdelar. De erbjuder snabba och enkla lånemöjligheter, men recensionerna som deras kunder har lämnat är negativa. Jämfört med sina konkurrenter har Lumify visat sig vara ett konkurrenskraftigt alternativ, särskilt när det gäller enkelhet och tillgänglighet. När det kommer till avgifter ligger dock Lumify över snittet.

Innan du väljer att använda Lumify bör du noga se över dina alternativ och se till att du förstår alla kostnader och villkor som gäller för ditt specifika lån. Det är också viktigt att se till att lånet passar dina ekonomiska behov och att du kan återbetala det i enlighet med avtalsvillkoren.

Vanliga frågor och svar om Lumify

Är det samma företag som står bakom Credifi och Lumify?
Hur snabbt går det att ansöka om lån hos Lumify?
Hur snabbt har jag pengarna på kontot?
Hur mycket kan jag låna av Lumify?

Vad tycker våra kunder om Lumify?

 • Lisa
  Dålig kommunikation

  Tyvärr är de inte inte speciellt kundvänliga! De stressar mer än de hjälper dig i ekonomiskt trångmål! Undvik!

  2022-12-28
 • Carl
  Undvik. Ockeravgifter

  Svindyra avgifter. De har varierande uppläggningsavgift från 700kr till över 3000kr.

  De tar även aviavgift om 60kr. De har dyrast möjliga tillåtna ränta enligt lagen 40%. Men de kringgår lagen med avgifter. Effektiva räntan kan va över 100%

  Undvik Limify och luma AB

  2022-09-10
 • Jesper Johansson

  Nejnej, det blev för dyrt för min del. Inte alls nöjd

  2020-02-25
 • kevin moisander

  snabbt och smidigt, precis som man vill ha det när det gäller sådana här typer av lån!

  2019-05-27
 • simon

  billigt och smidigt första lånet. får se om jag använder dem igen dock ;D

  2019-05-12

Skriv ett omdöme

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.