Vad är Zimpler?

Zimpler är en svensk betalningstjänst som grundades år 2012. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och är registrerat hos Finansinspektionen som en leverantör för betaltjänster. Zimpler har utvecklat en säker och enkel betalningsplattform som gör det möjligt för användare att göra betalningar och överföringar på ett enkelt och smidigt sätt.

Plattformen startade som en betalningsmetod för onlinecasinon men har sedan dess utvecklats till en alltmer omfattande plattform för betalningar. Idag används Zimpler även av långivare och andra företag för att göra snabba utbetalningar till sina kunder.

Hur fungerar ett lån med Zimpler?

Zimpler är inte en långivare utan snarare en betalningsmetod som används av vissa långivare för att överföra pengar till sina kunder. När du ansöker om ett lån hos en långivare som använder Zimpler för betalningar kan du välja att få pengarna överförda via Zimpler.

I dagsläget använder följande långivare Zimpler:

Det är värt att nämna att det inte är alla banker som kan ta emot betalningar via Zimpler, även om de flesta kan det, inklusive Nordea, SEB, Swedbank, Sparbanken och Handelsbanken.

Vad krävs för att få ett lån genom Zimpler?

Som nämnt ovan, så är det inte Zimpler själva som utfärdar lånet. Snarare så hjälper Zimpler bara till med att förflytta pengarna för långivarens bankkonto till ditt. Därmed så finns det inga krav för att få använda Zimpler, men däremot finns det krav för att få ett lån. Nedan kan du se några typiska krav för lån erbjuder utbetalningar genom Zimpler:

  • Du måste vara över 18 år gammal
  • Du måste ha en fast inkomst
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du måste ha en svensk bank

Observera att kraven kan variera beroende på vilken långivare som du ansöker hos.

Vilka lån är vanligast att söka genom Zimpler?

Zimpler används av olika långivare för att överföra pengar till kunder som har beviljats lån. De vanligaste typerna av lån som erbjuds via Zimpler är snabblån och kontokrediter.

I stort kan man säga att lån som betalas ut genom Zimpler är lätta att få, men hur hårda kraven på lånet är, har inget med Zimpler själva att göra. Vad det snarare handlar om är att de långivare som har valt att betala ut sina lån genom Zimpler råkar vara lån som ställer väldigt låga krav.

För- och nackdelar med lån via Zimpler

Fördelar:

  • Enkelhet

De långivare som använder sig av Zimpler för att betala ut sina lån har i dagsläget en enkel och smidig ansökningsprocess. Ansöker du med BankID så kan du förvänta dig att lånet blir utbetalt samma dag, förutsatt att din låneansökan blir godkänd 

  • Flexibilitet

I dagsläget är alla lån som betalas ut med Zimpler lån utan säkerhet. Detta innebär att du har möjlighet att använda pengarna till vad som helst.

  • Bekvämlighet: 

Både när du ska betala tillbaka lån och få ett lån utbetalt så slipper du ange vare sig konto- eller OCR-nummer. När du identifierar dig hos Zimpler med BankID så loggar de in på ditt bankkonto och hämtar alla relevanta uppgifter de behöver för transaktionen.

Nackdelar:

  • Höga räntor

I dagsläget är det nästan enbart långivare som erbjuder högkostnadskrediter som erbjuder direktbetalningar via Zimpler. Räntan för dessa lån är uppemot 40% och blir därmed väldigt kostsamt.

  • Begränsade alternativ

Zimpler samarbetar endast med ett begränsat antal långivare. Detta innebär att det är låg konkurrens bland långivarna, vilket i sin tur leder till att de inte behöver pressa ner räntan för att konkurrera om dig som kund.

Vanliga frågor och svar om lån genom Zimpler

Kan jag få ett Zimpler-lån utan uc?
Kan jag få en direktutbetalning via Zimpler?
Kostar det något att använda Zimpler?
Är Zimpler säkert att använda?
Hur mycket kan jag låna med Zimpler?

Diskussion

Användarkommentarer

Här finns inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Om författaren

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.