Kan man utöka sitt lån hos Loanstep?

Att utöka ett lån kan vara en praktisk lösning för många, och hos Loanstep finns möjligheten att göra just det. I denna artikel kommer vi gå igenom processen för att utöka ett lån hos Loanstep, vilka förutsättningar som krävs, samt svara på vanliga frågor om vad det är som gäller när du utökar ditt lån.

Varför ska man utöka sitt lån hos Loanstep?

Det finns flera anledningar till varför man skulle vilja utöka sitt lån hos Loanstep. För det första kan det handla om att få tillgång till en större summa pengar för att betala oväntade utgifter eller för att finansiera större projekt eller inköp. Loanstep erbjuder möjligheten att låna upp till 25 000 kronor, så ifall ditt ursprungliga lån var under denna summa (eller om du betalat av det sedan dess) kan du utöka ditt lån.

I och med att Loanstep redan har information om dig som kund är det också enkelt att utöka lånet, istället för att gå till en ny långivare och ansöka om ett nytt lån.

Gör Loanstep en kreditprövning när man utökar sitt lån?

Loanstep genomför en kreditprövning även när du ansöker om att utöka ditt befintliga lån. Även om det inte gått särskilt lång tid sedan du ansökte om ditt ursprungliga lån kan betydande faktorer ha ändrats. Exempelvis kan du ha blivit av med ditt jobb, eller fått en ny betalningsanmärkning. För att vara på säkra sidan tar Loanstep en ny kreditupplysning, så att de kan bedöma din återbetalningsförmåga och minimera risken för ekonomiska problem.

Är Loansteps lån kostnadsfritt när man utökar sitt lån?

Du har eventuellt hört talas om att Loanstep erbjuder avgiftsfria lån. Detta innebär att du inte behöver betala några avgifter (och inte heller ränta) om du återbetalar lånet inom 14 dagar. Detta erbjudande gäller oavsett storleken på lånet och ger dig flexibilitet att återbetala snabbt om du har möjlighet till det.

Så, vad är det då som gäller för utökade lån? Det som faktiskt sker när du utökar ditt lån hos Loanstep är att de stänger ner ditt gamla lån och öppnar upp ett nytt lån på den nya totala summan. Det innebär att en ny period om 14 dagars avgiftsfritt inleds – men du måste i så fall betala tillbaka hela lånesumman, inte bara den utökade delen, för att ha rätt till att få lånet avgiftsfritt. Med andra ord gäller garantin för avgiftsfria lån vid utökade lån, men bara om du betalar av hela ditt lån på en gång.

Utöka ditt lån hos Loanstep – så går det till:

Att utöka sitt lån hos Loanstep är en relativt enkel process. Här är en steg-för-steg-guide:

  1. Kontrollera först att ditt befintliga lån är aktivt och av typen långtidslån. För att kunna utöka ditt lån måste du ha ett aktivt långtidslån hos Loanstep.
  2. Gör åtminstone en avbetalning på ditt befintliga lån. Innan du kan ansöka om att utöka ditt lån måste du ha gjort åtminstone en betalning på ditt befintliga lån.
  3. Besök sedan Loansteps hemsida och gör en ansökan om att utöka lånet. Följ instruktionerna och fyll i de nödvändiga uppgifterna. Du kan även kontakta deras kundtjänst ifall du har fler frågor om att utöka ditt lån.
  4. Loanstep gör därefter en kreditprövning och ger dig besked om huruvida din ansökan har godkänts eller inte.
  5. Om din ansökan godkänns kommer Loanstep att påbörja processen med att betala ut det utökade lånebeloppet till dig.

Sammanfattning

Ifall du behöver utöka ditt lån hos Loanstep kan du göra det enkelt via deras hemsida. Det som praktiskt händer när du utökar ditt lån hos Loanstep är att ett nytt lån läggs upp med den nya summan, samtidigt som de gamla lånet kvittas mot det nya lånet och mellanskillnaden betalas ut till ditt konto.

Efter en godkänd kreditupplysning har du pengarna på ditt konto – och det nya lånet är avgiftsfritt i 14 dagar – så till vida att du betalar tillbaka pengarna inom denna tidsram.

Vanliga frågor och svar

Vem kan ansöka om lån hos Loanstep?
Kan jag utöka ett gammalt lån från Lunar hos Loanstep?
Hur snabbt betalar Loanstep ut ett utökat lån?
Är lån via Loanstep utan uc?

Diskussion

Användarkommentarer

Här finns inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Om författaren

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.