Hur mycket kostar GF Money?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

1 000 kr
3 mån
39.8 % Kan inte justeras
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 325,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos GF Money och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är GF Money jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra GF Money erbjuder en ränta på 39,80 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 månader kostar som minst 854 kr
Beviljandegrad
Inte bra GF Money godkänner färre låneansökningar från Lånen.se-användare än andra långivare. Baseras på antalet godkända låneansökningar de senaste 30 dagarna.
Kundomdömen
Toppklass Detta betyg baseras på 1 omdömen från låntagare hos GF Money. Det genomsnittliga betyget är 5,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. GF Money har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
280 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
150 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
45 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
40,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Kreditupplysning utan uc
 • Du kan höja din kreditgräns
 • Du betalar bara för det belopp som du nyttjar

Nackdelar

 • Relativt hög ränta

Om GF Money

GF Money har funnits i Sverige sedan år 2017. De har dock funnits på den svenska marknaden sedan 2007 men då via andra varumärken. GF Money är en nordisk fintechgrupp som erbjuder kreditgivning till både privatpersoner och företag, finansiella tjänster samt fastighetsinvesteringar.

Företaget har givetvis de tillstånd som krävs för sin verksamhet. GF Money erbjuder olika flexibla låneprodukter och är ett bra alternativ till de mer traditionella bankerna.

Lånevillkor

Hos GF Money kan du ansöka om en kontokredit på mellan 1 000 och 30 000 kronor. Man kan likna en kontokredit vid ett kreditkort förutom att det fysiska kortet saknas.

Du beviljas en specifik summa (en kredit) där du helt själv väljer hur mycket du vill nyttja. Kreditgränsen bestäms av din kreditvärdighet. Du lämnar ingen säkerhet för krediten. Du betalar endast för det du lånar. Du kan också avbetala på lång tid, vilket i sig ger dig låga kostnader per månad. 

Om du är ny kund eller har återbetalat sent tidigare har GF Money en nyttjandegräns. Detta innebär att du har en kreditgräns men får inte tillgång till denna förrän du har visat att du har en god återbetalningsförmåga. Nyttjandegränsen ökar för varje gång du betalar i tid.

Du kan också få tillgång till att höja din kreditgräns. Du kan också ansöka om betalningsfri månad två gånger per år men du måste ha gjort minst fyra korrekta månadsbetalningar innan du kan ansöka och beviljas. Om du ansöker och beviljas om höjning av kreditgränsen och/eller betalningsfri månad tillkommer en avgift om 150 respektive 95 kronor. 

Räntan baseras på det belopp som du har utnyttjat. Den nominella räntan är 39,80 procent vilket motsvarar 3,317 procent i månadsränta. Om du till exempel gör ett uttag på 15 000 kronor som du återbetalar på 12 månader är den effektiva räntan 58,51 procent, vilket är en månadskostnad om cirka 1 750 kronor. På hemsidan ser du enkelt vad de olika kreditgränserna kommer att kosta dig utifrån bland annat räntan och återbetalningstiden. 

Du betalar tillbaka din kontokredit genom att betala den faktura som kommer en gång i månaden. Du betalar minst 30,00 procent av det utnyttjade beloppet eller 250 kronor beroende på vilket som är högst. Du kan givetvis betala ett högre belopp eller lösa skulden direkt utan extra kostnad. Förutom ränta och amortering tillkommer en uppläggningsavgift på 320 kronor. Tillkommer gör även en uttagsavgift vid varje uttag som du gör på 95 kronor samt en aviseringsavgift på 35 kronor som tillkommer vid varje faktura.

Grundkrav

För att beviljas en kontokredit hos GF Money behöver du uppfylla vissa krav. Du måste:

 • Vara minst 18 år och max 72 år
 • Ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste fem åren 
 • Ha en deklarerad inkomst de senaste två åren
 • Ha fast inkomst varje månad
 • Ha ett personligt svenskt bankkonto
 • Ha en giltig e-postadress och mobiltelefonnummer för kontakt
 • Tillgång till BankID
 • Du kan inte ha några skulder hos Kronofogden eller ha betalningsanmärkningar.

GF Money tar alltid en kreditupplysning på dig som ansöker, men inte via uc utan Creditsafe. Detta gör att din kreditvärdighet inte påverkas, och kan inte heller ses av någon utomstående part. Du kan ansöka om kontokredit även om du är företagare.

Hur du ansöker

 1. Du ansöker om kontokredit direkt på GF Moneys hemsida där du fyller i olika uppgifter. Du kan också ansöka via telefon. 
 2. Du identifierar dig enkelt genom BankID. Om du inte har möjlighet till det så behöver du skicka in dessa handlingar via post. Om du är egenföretagare behöver du också inkomma med en resultaträkning.
 3. När du har skickat in din ansökan får du ett förhandsbesked inom kort om din ansökan kommer att kunna beviljas eller ej. 
 4. Ansökan handläggs sedan och du får givetvis ett slutgiltigt besked så snart som möjligt. 
 5. Efter ett positivt besked kan du ta ut pengar och föra över detta till ditt bankkonto. Om du har Danske Bank, Nordea, SEB, Swedbank eller Handelsbanken finns pengarna på ditt konto inom 5 minuter efter det att du valt att ta ut pengarna. Om du har någon annan bank så finns pengarna på ditt bankkonto inom 1 bankdag efter uttaget.

Service & Säkerhet

För att komma i kontakt med GF Money kan du göra på flera olika sätt. Du har möjlighet att skicka meddelande till dem direkt via hemsidan, mejla dem, skicka post, chatta eller ringa dem. De har öppet mellan klockan 08.00 och 18.00 på vardagar och mellan klockan 10.00 och 14.00 på helgerna. Om du kontaktar dem med en fråga eller för att ansöka, hanteras detta så snabbt som möjligt under öppettiderna. I övriga fall får du svar nästkommande vardag.

Du har möjlighet att prenumerera på nyhetsbrevet samt få svar på vanligt ställda frågor i deras forum. Som kund får du också tillgång till dina sidor där du bland annat kan göra uttag och se dina betalningar och fakturor. 

På hemsidan kan du läsa mer om GF Moneys integritetspolicy där du får information bland annat om hur de hanterar de personliga uppgifter som du lämnar med din ansökan.

Sammanfattning

Hos GF Money kan du ansöka om kontokredit på upp till 30 000 kronor. Om du uppfyller vissa krav så att din ansökan beviljas, har du möjlighet att göra uttag. Du betalar endast för det utnyttjade beloppet och har möjlighet att avbetala kontokrediten under en längre period.

Du ansöker enkelt om kontokredit direkt på hemsidan eller via telefon. Du får inom kort ett förhandsbesked som åtföljs av ett slutgiltigt sådant. Utbetalning tar mellan 5 minuter och 1 bankdag beroende på vilken bank du har.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 18:00
 • Tisdag 08:00 - 18:00
 • Onsdag 08:00 - 18:00
 • Torsdag 08:00 - 18:00
 • Fredag 08:00 - 18:00
 • Lördag 10:00 - 14:00
 • Söndag 10:00 - 14:00

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn GF Money Consumer Finance AB
 • Org.nummer 5568762578
 • Adress Östra Ågatan 31
 • Postort 753 22 Uppsala
 • Telefon 0850237000
 • E-post info@gfmoney.se

Vad tycker våra kunder om GF Money?

 • Linnea

  Blev nekad på massa andra ställen innan GF-money löste ett lån snabbt, riktigt bra

  2019-08-19

Skriv ett omdöme

Andra varumärken från GF Money Consumer Finance AB

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.