Hur mycket kostar Kundfinans?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

1 000 kr
3 mån
39.8 % Kan inte justeras
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 325,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Kundfinans och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Kundfinans jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Kundfinans erbjuder en ränta på 39,80 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 månader kostar som minst 854 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos Kundfinans. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Kundfinans har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Lika bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
280 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
150 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
45 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
40,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Snabb utbetalning

Nackdelar

 • Hög ränta
 • Du behöver ha en deklarerad inkomst i Sverige de senaste två åren

Om Kundfinans

Kundfinans är ett varumärke som ägs av GF Money Consumer Finance Aktiebolag, som har sitt kontor i Uppsala. Kundfinans grundades 2007 och är ett konsumentkreditinstitut med erforderliga tillstånd från Finansinspektionen. De erbjuder privatpersoner ett flexibelt kreditkonto. Styrkan med Kundfinans är deras enkla produkter och kundvänlig hemsida och kundtjänst. 

Lånevillkor

Hos Kundfinans kan du ansöka om att öppna ett kreditkonto med en kreditgräns på mellan 1 000 och 30 000 kronor. Om du är en ny kund kommer du endast kunna utnyttja 10 000 kronor av din limit oavsett vad din totala limit är. För varje faktura som du betalar i tid ökar din limit. 

Du betalar endast för det utrymme du har använt. Du har också möjlighet att ansöka om en höjning av din kreditgräns. En avgift om 35 kronor tillkommer när du ansöker och beviljas detta. Du kan också ansöka om betalningsfri månad upp till två gånger per 12-månadersperiod. Du måste dock ha gjort minst fyra korrekta inbetalningar i följd. 

Ditt lån/skuld avbetalas månatligen där du kan välja att betala ett minimibelopp. Du kan givetvis betala mer eller betala av hela skulden när du själv vill. På hemsidan finner du en enkel tabell där du kan se prisexempel på utnyttjat belopp samt tabell över det lägsta beloppet du behöver betala utifrån det utnyttjade beloppet. Om du till exempel har nyttjat mellan 5001 och 10 000 kronor måste du betala minst 500 kronor

Räntan är rörlig. Den maximala nominella årsräntan är 39,80 procent. Den maximala effektiva årsräntan är mellan 53,12 - 84,23 %. Om du gör ett uttag på 15 000 kronor som du sedan återbetalar med samma summa i 12 månader blir den totala skulden 21 430 kronor vilket ger en månadskostnad om 1 786 kronor. Den effektiva räntan blir då 58,51 procent. Skulden är inklusive alla avgifter. 

En uppläggningsavgift om 320 kronor. En aviseringsavgift om 35 kronor (om du har en skuld den 14:e i månaden) samt en uttagsavgift för varje uttag om 95 kronor tillkommer. Du betalar dock ingen årsavgift. Om du ska nyttja betalningsfri månad tillkommer en avgift om 95 kronor. 

Du begär uttag på dina sidor. Minsta uttag är 400 kronor. Uttagen betalas ut dygnet runt. Om du har Swedbank, SEB, Nordea, Danske Bank eller Handelsbanken har du tillgång till pengarna direkt, i annat fall inom en bankdag. 

Grundkrav

För att få låna pengar av Kundfinans behöver du uppfylla vissa grundkrav. Du behöver:

 • vara 18 år eller äldre
 • vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige sedan minst fem år tillbaka 
 • ha svenskt personnummer
 • ha en giltig e-postadress 
 • ha ett giltigt mobilnummer 
 • ha ett svenskt bankkonto
 • ha haft en deklarerad inkomst i Sverige de senaste två åren
 • sakna betalningsanmärkning 
 • sakna skulder och aktiva ärenden hos Kronofogden. 

Du får vidare inte genomgå skuldsanering eller ha skyddad identitet. Du behöver också bli godkänd på den kreditprövning som Kundfinans gör. Om Kundfinans bedömer att du inte kan återbetala den summa som du har ansökt om, kan du bli erbjuden ett lägre lånebelopp. Du kan också behöva komplettera din ansökan med till exempel lönespecifikationer. En kreditupplysning tas när du ansöker om lån hos Kundfinans, vilken sker via Creditsafe.

Hur du ansöker

Du ansöker om kontokredit på deras hemsida. Du kan ansöka dygnet runt men utbetalning sker under öppettiderna. 

 1. Du fyller i ett formulär.
 2. Du får ett preliminärt besked direkt. Om du får ett preliminärt beviljande betyder detta att du har godkänts i den systematiska granskningen. 
 3. Ansökan kommer sedan att hanteras manuellt och sedan kommer du att få ett slutgiltigt besked via sms och per e-post. Du behöver också identifiera dig, vilket du gör antingen genom att logga in på din bank, använda Mobilt BankID eller att skicka in en kopia på din ID-handling tillsammans med en lönespecifikation. 
 4. Om du har ett bankkonto i Danske Bank, Nordea, SEB, Handelsbanken eller Swedbank får du pengarna in på ditt konto strax efter att du har blivit beviljad. Har du någon annan bank tar det istället en bankdag.

Service & Säkerhet

Du kan komma i kontakt med Kundfinans på flera olika sätt. Du kan skicka e-post, chatta eller ringa dem. Kundtjänsten har öppet på helgfria vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00. och på helger mellan klockan 10.00 och 14.00. Du kan också kontakta dem via ett kontaktformulär på hemsidan. På hemsidan finner även du både kundomdömen och frågor och svar som kan hjälpa dig i ditt sökande. Som kund får du tillgång till dina sidor där du bland annat kan göra uttag. 

Att Kundfinans tar säkerheten och tryggheten för dig som kund, på allvar märks tydligt på hemsidan. De beskriver bland annat att deras kommunikation och hantering är krypterat och hanteras enligt krav för certifiering av PCI DSS. De har också utvecklat ett eget system för att motverka bedrägerier, och uppger att de därmed kan erbjuda ett av marknadens säkraste SMS-lån. Du kan läsa mer om detta på deras hemsida där du också finner deras integritets- och dataskyddspolicy.

Sammanfattning

Kundfinans erbjuder kontokredit upp till 30 000 kronor där du endast betalar för det utrymme som du utnyttjar. Räntan kan bli hög beroende på lånebelopp och återbetalningstid. Du behöver uppfylla vissa grundkrav. Du kan till exempel inte ha betalningsanmärkningar. Du kan också bara ansöka på deras hemsida. Du får ett snabbt besked och utbetalning kan ske samma dag.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 18:00
 • Tisdag 08:00 - 18:00
 • Onsdag 08:00 - 18:00
 • Torsdag 08:00 - 18:00
 • Fredag 08:00 - 18:00
 • Lördag 10:00 - 14:00
 • Söndag 10:00 - 14:00

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn GF Money Consumer Finance AB
 • Org.nummer 5568762578
 • Adress Östra ågatan 31
 • Postort 753 22 Uppsala
 • Telefon 0855110933
 • E-post info@kundfinans.se

Vad tycker våra kunder om Kundfinans?

  Skriv ett omdöme

  Andra varumärken från GF Money Consumer Finance AB

  Simon Klaesson
  Simon Klaesson

  - Innehållsansvarig

  Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.