Hur mycket kostar Axo Finans?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

5 000 kr
12 mån
4 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Axo Finans och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Axo Finans jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Toppklass Axo Finans erbjuder en ränta på 3,95 - 29,00 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 988 kr
Antal banker
Toppklass Axo Finans är en låneförmedlare och ger inte ut några egna lån. Du kan få erbjudanden från över 38 olika banker på samma kreditupplysning när du ansöker om lån genom Axo Finans.
Beviljandegrad
Bra Axo Finans godkänner ungefär lika många låneansökningar från Lånen.se-användare som andra långivare. Baseras på antalet godkända låneansökningar de senaste 30 dagarna.
Kundomdömen
Toppklass Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Axo Finans. Det genomsnittliga betyget är 5,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Axo Finans har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Fördelar

 • Möjligt att låna stora belopp utan säkerhet
 • Bra kundomdömen
 • Snabb och personlig kundservice

Nackdelar

 • Finns tjänster som samarbetar med betydligt fler banker

Om Axo Finans

Axo Finans är en låneförmedlare som skickar din ansökan till flera banker och långivare för att hitta ett alternativ som passar dig. De beskriver sig själva som en av Sveriges bästa lånemäklare. Fokus ligger på en snabb kundservice med ett personligt bemötande. Tjänsten är givetvis kostnadsfri och de är självklart godkända av Finansinspektionen.

Bakom hemsidan www.axofinans.se står Axo Finans AB (organisationsnummer 556907-5673). Företagets VD är Jan Tobias Winberg och bolaget har sitt säte i Stockholms län. Axo Finans ingår i en större organisation som heter Axo Group som har sitt ursprung i Norge och grundades av Stig Arff och Morten Armand Johanson. Axo Group. Axo Finans är även aktiva i följande länder: Norge, Sverige, Danmark och Finland. I Norge och Sverige är bolagets namn densamma. Däremot så skiljer sig namnet något i Finland (Axolaina.fi) och I Danmark (Lendme.dk).

Lånevillkor

Det finns ett stort spann av olika lånebelopp och lånetider du kan välja mellan hos Axo Finans, vilket innebär att du lätt kan hitta en lösning som passar dig. Du kan låna från 5 000 och upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Detta är en hög övre gräns jämfört med många liknande kreditgivare.

Löptiden på lånet är mellan 365 och 7 300 dagar. Du kan själv bestämma vilken månadskostnad du vill ha och hur snabbt du ska återbetala ditt lån. Om du vill betala tillbaka tidigare än planerat det inga problem, inga extra avgifter tillkommer för att betala in delar av lånet eller hela lånet tidigt.

Du kan använda Axo Finans till att ansöka om ett nytt privatlån, men också för att få hjälp att samla ihop gamla lån och krediter till ett större lån med lägre lånekostnad. Du kan få låneerbjudanden från 37 olika banker och långivare när du ansöker om lån hos Axo Finans.

Räntan är individuell och rörlig mellan 3,95 och 29 %. Om du till exempel lånar en summa om 149 000 kronor på 13 år blir den effektiva räntan 5,76 % och nominella räntan 5,49 %. Det totala beloppet att betala blir då 161 123 kronor och en månadskostnad om 1 339 kronor. Det tillkommer även startavgift på 495 kronor. Ingen aviavgift tillkommer.

För att kunna beviljas ett lån hos Axo Finans måste du vara minst 18 år och ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Du ökar dina möjligheter till att beviljas lån om du har en medsökande. Endast en kreditupplysning via UC tas oavsett hur många erbjudanden du kommer att få.

Krav för låneansökan:

 • Minst 25 år
 • Deklarerad årsinkomst på minst 150 000 kronor
 • Du måste vara fast anställd
 • Inte ha någon betalningsanmärkning

Följande banker samarbetar med Axo Finans:

Flera stora och små banker har anslutit sig till Axo finans och senaste uppdaterat i maj 2024 så är det totalt 36 banker som samarbetar med Axo Finans. Följande banker samarbetar med Axo Finans: Collector, Remember, Resurs, ICA Banken, Ikano Bank, Bank Norwegian, Thorn, Credento, Coop, Lunar, Nordax, Brocc, Instabank, Morrow, Konsumentkredit, Lån & Spar Bank, Moank, Nordnet, Marginalen, Avida, Nstart, SevenDay Bank, Facit bank, Wasa Kredit, TF Bank, Santander, Svea, Tryggkredit, Wästgöta Finans, MoneyGo, Northmill kontokredit, Northmill privatlån, Lea bank, Cashbuddy och Banky.

Hur du ansöker

Du kan välja två olika vägar för att skicka ut en låneansökan via Axo Finans. Antingen ringer du till kundtjänst eller så fyller du i ett ansökningsformulär direkt på hemsidan. Om du väljer att göra det kan du följa vår steg-för-steg-guide nedan.

Steg 1

Det första du möts av när du går in på Axos hemsida är deras ansökningsformulär. För att göra en ansökan ska du till att börja med dra i reglagen som bilden nedan visa. I reglagen anger du hur stort lån du önskar och under hur många år du vill betala av lånet.

Axo finans ansökningsformulär steg 1

Steg 2

Därefter får du klicka i ja eller nej om huruvida lånet ska användas som ett samlingslån eller ej.

När du angett detta så kommer formuläret utökas där fler fält dyker upp. I dessa fälten ska du ange vad syftet med lånet är och vad pengarna ska användas till. Du ska även ange ditt mobilnummer och e-post. Innan du klickar dig vidare har du även möjlighet att teckna upp dig på Axos nyhetsbrev om så önskas.

Axo finans ansökningsformulär steg 2

Steg 3

I steg nummer 3 ska du ange ditt personummer, civilstånd och antal barn under 21 som finns i hushållet. Klicka sedan på "Gå vidare".

Axo finans ansökningsformulär steg 3

Steg 4

I fjärde steget anger du vilken bostadsform du har.

Axo finans ansökningsformulär steg 4

Steg 5

När du har valt din bostadsform kommer du till det 5e steget där det efterfrågas din anställningsform och hur stor din månadsinkomst är för skatt.

Axo finans ansökningsformulär steg 5

Steg 6

Det sjätte steget är det sista. Här får du möjlighet att ange ditt kontonummer som du vill ha lånet utbetalt till. Det är inget krav att ange ditt kontonummer i detta steg då du kan komplettera med dessa uppgifter efteråt, om du väljer att teckna ett lån.

Axo finans ansökningsformulär steg 6

Om du ansöker innan klockan 14.00 på vardagar hanteras den samma dag. Du får sedan låneerbjudanden från de olika långivarna. Du får då också veta vilken ränta du kan bli erbjuden. När alla långivare gett svar på din ansökan rings du upp av en lånehandläggare på Axo Finans som presenterar det bästa låneerbjudandet. Erbjudandet du får är giltigt i 30 dagar.

Du godkänner det valda låneerbjudandet genom att antingen signera med BankID eller skriva under skuldebrevet du får i posten beroende på långivare. Om du väljer att skicka dokumenten via brev tar processen längre tid.

Utbetalning av lånet sker vilket normalt sker inom 2-5 bankdagar men beror på den enskilda långivare n och efter mottagande av skuldebrevet.

Service & Säkerhet

Kundservicen via telefon har ganska normala öppettider: Måndag-torsdag 08.30-20.00, fredag 08.30-16.00 samt lördag och söndag 10.00-14.00. För att få hjälp av en medarbetare på Axo Finans kan du även maila eller chatta med en kundtjänstpersonal. Hemsidan är ganska väl utformad och letar man runt lite kan man hitta mycket information och få svar på de vanligaste frågorna.

Axo Finans försäkrar att kundens identitet skyddas i enlighet med kraven i gällande lagstiftning. Bland annat garanteras du en säker låneprocess genom att Axo Finans använder sig av signering via BankID.

Sammanfattning

Axo Finans är en tjänst där du enkelt kan ansöka om privatlån utan säkerhet på upp till 600 000 kronor hos ett flertal långivare. Du kan också få hjälp att samla dina lån och krediter. Räntan är som hos de flesta låneförmedlare rörlig och individuellt fastställd beroende på dina ekonomiska förutsättningar, lånebelopp med mera. Du behöver också uppfylla vissa grundkrav för att kunna beviljas ett lån. Chansen för ett beviljande av lånet ökar om du har en medsökande.

Endast en kreditupplysning via uc tas oavsett hur många erbjudanden du får. Ansökan gör du enkelt och snabbt på hemsidan eller genom att ringa. Du får snabbt svar och kan i lugn och ro välja det bästa erbjudandet för dig. Du signerar låneavtalet genom BankID och har sedan pengarna på ditt konto inom några dagar.

Vanliga frågor och svar om Axo Finans

Hur stort samarbete har Axo?

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 20:00
 • Tisdag 08:00 - 20:00
 • Onsdag 08:00 - 20:00
 • Torsdag 08:00 - 20:00
 • Fredag 08:00 - 16:00
 • Lördag 10:00 - 14:00
 • Söndag 10:00 - 14:00

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Axo Finans AB
 • Org.nummer 5569075673
 • Adress Vasagatan 12
 • Postort 111 20 Stockholm
 • Telefon 0771323400
 • E-post kundservice@axofinans.se

Vad tycker våra kunder om Axo Finans?

 • Göran

  Bara 20 banker här men fick ändå bra offerter och nu två procentenheter lägre ränta. Tackade dock nej den här gången av andra skäl.

  2019-09-13
 • Tomas Nilsson

  Jag lånade 50000 till en ny bil. Väldigt nöjd med räntan som blev lägre än min bank kunde erbjuda.

  2019-09-05

Skriv ett omdöme

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.