Hur mycket kostar Ikano Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

10 000 kr
36 mån
4 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 25,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Ikano Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Ikano Bank jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Bra Ikano Bank erbjuder en ränta på 4,15 - 15,94 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 038 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos Ikano Bank. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Ikano Bank har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Lika bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
0 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
25 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
100 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
10,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du kan logga in på dina sidor för att sköta ditt lån
 • Ingen uppläggningsavgift

Nackdelar

 • Du måste ha en fast årsinkomst på minst 125 000 kronor

Om Ikano Bank

Ikano Bank grundades 1995 och är en del av Ikano Group som ägs av familjen Kamprad. Detta företag riktar sig både till företag och privatpersoner där de erbjuder lån (privatlån, samla lån och billån), kreditkort och sparkonton. 

Lånevillkor

Hos Ikano Bank kan du låna en summa mellan 10 000 och 350 000 kronor som sedan ska återbetalas på mellan 1 080 och 4 320 dagar. På hemsidan finner du en enkel kalkylator där månadskostnaden framkommer efter att du fyllt i önskat lånebelopp och återbetalningstid.

Du behöver inte lämna någon säkerhet för lånet och du kan också använda till vad du vill, till exempel vid bilköp. Du kan givetvis betala ditt lån i förtid. Varken uppläggnings- eller aviavgift tillkommer, förutsatt att du betalar via autogiro och inte pappersfaktura. 

Räntan på lånet varierar och beror bland annat på lånebeloppet och din kreditvärdighet. Räntan sätts alltså individuellt och varierar i dagsläget mellan 4,15 och 15,94 procent. Den effektiva räntan varierar mellan 4,23 och 17,16 procent. Om du till exempel lånar 125 000 kronor på 5 år med 5,94 procent rörlig ränta blir månadskostnaden 2 398 kronor och det totala beloppet att återbetala 143 872 kronor. Den effektiva räntan blir 6,10 procent.

För att få låna pengar från Ikano Bank behöver du uppfylla vissa grundvillkor. Du behöver:

 • Vara över 18 år
 • Ha en fast årsinkomst på minst 125 000 kronor
 • Godkänna bankens lånevillkor
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar 

När du ansöker om lån tas en kreditupplysning. Ikano Bank gör också en individuell bedömning och beaktar då inkomsten, boendekostnaderna, lån och andra viktiga faktorer i din privatekonomi. För att kunna låna ska du ha en god återbetalningsförmåga. Det kan hända att du blir nekad på din ansökan om lån även om du uppfyller grundkraven enligt ovan. Du kan först testa låneindikatorn utan kreditupplysning på hemsidan för att se chanserna att bli beviljad utan att faktiskt ansöka.

Hur du ansöker

Ansökningsprocessen sker smidigt på bankens hemsida där du fyller i en ansökan online. 

 1. Du fyller i formuläret med olika frågor, bland annat om din ekonomi, eventuell medsökande och vad pengarna ska användas till. 
 2. En kreditupplysning tas och du får ett besked direkt om ditt lån beviljas. Om din ansökan behöver kompletteras, kommer du få veta detta. 
 3. Om ditt lån beviljas kan du tacka ja till erbjudanden genom att signera det med BankID. Om du vill avvakta är erbjudandet giltigt i 30 dagar. 
 4. Du får normalt pengarna på ditt konto inom 3 bankdagar efter det att banken fått in det undertecknade skuldebrevet. 

Att ansöka om privatlån hos Ikano Bank är inte bindande förrän du har signerat låneavtalet. Du har också ångerrätt.

Service & Säkerhet

Du kan komma i kontakt med Ikano Bank på flera olika sätt: via telefon, via fysiskt brev, dina egna sidor eller genom att ställa en fråga på deras hemsida. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan klockan 09.00 och 17.00. På hemsidan finner du mycket information och du kan enkelt få svar på de frågor du har genom att söka i företagets kundforum. Finner du inte svar på din fråga där, är det bara att kontakta banken. 

På hemsidan finner du också information som rör din säkerhet, till exempel hur dina personuppgifter hanteras, tips för att skydda dig på nätet och vilka IT-säkerhetsrutiner de har.

Sammanfattning

Ikano Bank erbjuder bland annat privatlån till privatpersoner. Du behöver uppfylla vissa grundkrav men kan därefter låna upp till 350 000 kronor. Återbetalningstiden är maximalt 4 320 dagar. Räntan är rörlig och fastställs individuellt efter din ekonomiska förutsättningar.

Ansökningsprocessen är enkel och kan med fördel göras på webben. Du kan välja att signera avtalet direkt eller vänta då erbjudandet är giltigt i 30 dagar. Utbetalning sker normalt inom 3 bankdagar efter lånet godkänts och signerats.

Öppettider Stängt

 • Måndag 09:00 - 17:00
 • Tisdag 09:00 - 17:00
 • Onsdag 09:00 - 17:00
 • Torsdag 09:00 - 17:00
 • Fredag 09:00 - 17:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Ikano Bank AB
 • Org.nummer 5164060922
 • Adress Box 210 66
 • Postort 200 21 Malmö
 • Telefon 047688000
 • E-post bank@ikano.se

Vad tycker våra kunder om Ikano Bank?

  Skriv ett omdöme

  Joar Tornedahl

  Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.