Hur mycket kostar ICA Banken?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

20 000 kr
36 mån
4 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 35,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos ICA Banken och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är ICA Banken jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Toppklass ICA Banken erbjuder en ränta på 3,84 - 11,95 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 960 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos ICA Banken. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. ICA Banken har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
0 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
35 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
100 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
8,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Billigt privatlån
 • Låga räntor och långa löptider
 • Mycket seriös långivare

Nackdelar

 • Tuffa krav på låntagaren

Om ICA Banken

Sedan starten 2001 har ICA Banken vuxit till att bli en våra största banker och långivare. Företaget har över 680 000 kunder och bedriver en heltäckande verksamhet. För många fungerar denna bank som ett komplement till den ordinarie banken, och då framför allt när man ska ansöka om ett privatlån och/eller ha ett kreditkort.

Lånevillkor

På ICA Banken kan du välja ett privatlån från 20 000 och 500 000 kronor som återbetalas på mellan 1 095 och 2 920 dagar. Om du över tid har samlat på dig flera onödigt dyra krediter kan det vara en god idé att samla lånen med ICA Bankens privatlån. Då kallas lånet samlingslån.

Privatlånet hos ICA Banken är ett lån utan säkerhet. Du behöver inte borga en bostad, bil eller dylikt för att få låna pengarna och är fri att spendera pengarna hur du vill. Du kan också göra extra amorteringar och/eller lösa lånet i förtid utan extra kostnad. Det finns också en möjlighet att höja lånet, men då måste du ansöka på nytt. 

Du kan välja att ha en medsökande på lånet. Det tillkommer ingen aviavgift om du betalar med autogiro eller e-faktura, och du betalar inte heller någon uppläggningsavgift. 

ICA Banken tillämpar individuell räntesättning. För dig innebär detta att ju bättre privatekonomi du har desto lägre ränta får du. Beroende på dina förutsättningar kan den rörliga räntan pendla mellan 3,84 och 11,95 procent. Den effektiva räntan varierar mellan 3,91 och 12,63 procent. 

Som hos alla banker och kreditinstitut behöver du uppfylla vissa krav för att kunna beviljas ett lån hos ICA Banken. Du behöver:

 • Vara 18 år eller äldre
 • Ha en fast årsinkomst på minst 180 000 kronor från arbete eller pension 
 • Vara folkbokförd i Sverige

Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Du behöver också klara en kreditprövning via UC.

Hur du ansöker

Så här ansöker du om privatlån hos ICA Banken:

 1. Klicka dig vidare till Icabanken.se.
 2. Fyll i önskat lånebelopp och återbetalningstid i ansökningsformuläret på startsidan eller under Lån i menyvalen.
 3. Klicka på Ansök!
 4. Välj att gå vidare med din ansökan med antingen BankID eller manuellt.
 5. Fyll i ytterligare uppgifter om dig och ditt ekonomiska läge.
 6. Skicka in ansökan.
 7. Kreditprövning via UC sker.
 8. Du får ett lånebesked inklusive ränta som du kan tacka ja eller nej till. Du signerar avtalet med Mobilt BankID.
 9. Få pengarna utbetalda till ett konto i ICA Banken inom loppet av några dagar. Om du inte har något av ICAs bankkort kommer ett nytt konto i ICA Banken att öppnas i ditt namn. Du kan sedan välja att överföra pengarna till ett annat konto om du vill.

Service & Säkerhet

Du kan nå ICA Banken på flera olika sätt. Du kan skicka säkra meddelanden, ställa generella frågor på sociala medier eller ringa dem. Du når kundtjänsten på vardagar mellan klockan 08.00 och 20.00 och på helger mellan klockan 10.00 och 16.00. 

Genom att med hjälp av BankID logga in på ditt personliga ICA Banken-konto kan du smidigt också överblicka sparkontot, kreditkortet och skuldsaldot för privatlånet. Du kan också på hemsidan finna svar på vanligt förekommande frågor. 

På hemsidan finner du omfattande information kring säkerhet och villkor. Du kan läsa mer om hur de hanterar dina personuppgifter, hur de använder cookies och juridisk information.

Sammanfattning

Hos ICA Banken kan du ansöka om ett privatlån på upp till 500 000 kronor som återbetalas på maximalt 2 920 dagar. Den rörliga räntan sätts individuellt och är i dagsläget på maximalt 11,95 procent. Du behöver uppfylla vissa grundkrav för att kunna beviljas ett lån. Du får till exempel inte har betalningsanmärkningar och du måste klara en kreditupplysning via UC.

Ansöker gör du enkelt på hemsidan och får pengarna inom några dagar om du väljer att tacka ja till låneerbjudandet. Om du inte redan har ett konto i ICA Banken kommer ett sådant att öppnas om du beviljas ett lån.

Vad tycker våra kunder om ICA Banken?

  Skriv ett omdöme

  Simon Klaesson
  Simon Klaesson

  - Innehållsansvarig

  Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.