Hur mycket kostar Northmill?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

1 000 kr
3 mån
8 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 19,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Northmill och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Northmill jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Northmill erbjuder en ränta på 7,90 - 25,90 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 975 kr
Beviljandegrad
Bra Northmill godkänner ungefär lika många låneansökningar från Lånen.se-användare som andra långivare. Baseras på antalet godkända låneansökningar de senaste 30 dagarna.
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 7 omdömen från låntagare hos Northmill. Det genomsnittliga betyget är 4,14 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Northmill har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
0 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
19 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
190 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
12,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Oftast utbetalning samma dag
 • Du kan beviljas trots betalningsanmärkning

Nackdelar

 • Flera kreditupplysningar kan tas
 • Krav på tillgång till BankID

Om Northmill

I Stockholm 2006 grundades företaget Northmill AB. De bytte senare namn till Northmill Bank AB för att göra det tydligare om vad det är för typ av företag. Med sina snart 20 år i branschen så har du under dessa år skaffat en bred erfarenhet inom branschen. Hos Northmill hittar du en rad olika produkter och tjänster för att möta olika behov, med fokus på att göra ekonomin enklare för sina kunder.

Lånevillkor

Northmill erbjuder ett flertal finansiella produkter:

Kontokredit

Med Northmills kontokredit får du tillgång till en flexibel kreditlinje på 1 000 - 50 000 kr. Du kan själv bestämma när och hur mycket du vill låna inom den beviljade kreditgränsen. Detta ger en stor grad av flexibilitet för att hantera oväntade utgifter eller ekonomiska utmaningar. Räntan för Northmills kontokredit sätts individuellt baserat på din kreditvärdighet. Just nu ligger den effektiva räntan på 9,22 – 32,74%. Detta är ett stort räntespann, vilket innebär att du kan få en förmånlig ränta om du har god kredithistorik. Har du en sämre kreditvärdighet så kan du fortfarande bli beviljad för en kredit här, men var beredd på att räntan kan vara hög.

Kreditkort

Northmill erbjuder även kreditkort som kan tecknas med en kredit om 10 000 - 50 000 kronor. Med Northmills kreditkort kan du nyttja den tillhörande krediten och för att göra det kan du både genomföra sedvanliga köp på nätet och i fysisk butik, men det går även att göra kontantuttag. Kreditavtalet löper pår tills vidare och du som kund aviseras den 11:e dagen varje månad om använd kredit och utestående kreditskuld. Du kan välja att återbetala hela skulden eller ett lägre belopp, dock som lägst tre procent av kreditskulden, dock aldrig lägre än 150 kronor.

Privatlån

Hos Northmill kan du låna 15 000 – 70 000 kr med en löptid på 18 månader till 15 år. Detta är ett blancolån utan säkerhet, och du kan använda pengarna till precis vad du vill. Den effektiva räntan för Northmills privatlån ligger på 9,52 – 29,17%. 

Samlingslån

Northmills samlingslån är utformade för att hjälpa kunder att konsolidera sina befintliga lån och skulder på ett ställe. Genom att göra detta kan du få en bättre översikt över din ekonomi och i många fall sänka dina totala lånekostnader genom att kombinera flera lån till ett enda lån med en potentiellt lägre ränta. Hos Northmill kan du samla lån upp till 300 000 kr, och det kostar inget att ansöka, så om du har ett par krediter och lån hos olika långivare kan det helt klart vara värt att se om du kan spara pengar på att baka ihop dina lån.

Sparkonto

Northmill erbjuder även sparkonto med fast ränta på 3, 6, 12 eller 24 månader med en insättningsgaranti på upp till 1 050 000 kronor. Det enda som krävs för att öppna ett sparkonto hos Northmill är att du är 18 år gammal, har svenskt personnummer och kan identifiera dig med BankID.

Northmill erbjuder även både låneskydd och kreditskydd som låneförsäkring. De har utformat sina låneförsäkringar för att ge dig som kund trygghet och säkerhet om oväntade händelser inträffar. Detta inkluderar exempelvis arbetslöshet eller sjukdom som kan påverka förmågan att betala tillbaka lånet. Det är viktigt att ha en pålitlig försäkring så att du inte behöver oroa dig över din ekonomi när olyckan är framme.

Hur du ansöker

 1. Du ansöker enkelt om kontokrediten direkt på Northmills hemsida genom att fylla i ett formulär. 
 2. Inom en timme får du ett preliminärt besked om din ansökan är beviljad. Ett preliminärt besked innebär att du kan beviljas en kontokredit förutsatt att du klarar deras interna kreditbedömning. Om det saknas information får du ett SMS med vilka underlag som saknas.
 3. När din ansökan är beviljad får du ett SMS samt mejl. 
 4. Avslutningsvis sker utbetalningen. Om du har ett bankkonto i Nordea, SEB, Handelsbanken eller Swedbank betalas pengarna oftast ut redan samma dag som din ansökan beviljats. Detta förutsätter att du har gjort ett uttag eller fått en höjning beviljad. En annan förutsättning är att detta har skett under bankens öppettider. Om det godkänts innan klockan 13.30 får du pengarna samma dag. I annat fall erhåller du utbetalningen nästkommande bankdag. 

För att sköta ditt ärende med Northmill får du tillgång till Mina Sidor på deras hemsida eller app där du kan logga in för att ta del av avtal, fakturor med mera.

Service & Säkerhet

En viktig aspekt när man bedömer ett finansiellt företag är dess tillgänglighet och service. Northmill har en engagerad kundtjänst som är tillgänglig för att svara på frågor och hjälpa sina kunder genom låneprocessen. Deras kundtjänst har fått strålande betyg på Trustpilot, vilket är ett gott tecken för dig som vill bli kund hos dem.

 • Northmills öppettider är måndag – torsdag mellan 8:00 och 19:00 samt fredagar 8:00 – 18:00

Sammanfattning

Northmill är ett väletablerat finansiellt företag med en imponerande historia och en bred portfölj av finansiella produkter. Deras kontokredit, privatlån och samlingslån ger flexibilitet och möjlighet för dig att hantera din ekonomi på ett bättre sätt. Kundtjänsten är tillgänglig och hjälpsam, och låneförsäkringarna ger extra säkerhet. Sammantaget är Northmill en pålitlig aktör som kan vara ett bra val för dig som söker finansiell stabilitet och flexibilitet.

Vanliga frågor och svar om Northmill

Hur snabbt betalar Northmill ut sina lån?
Hur ofta kan man göra uttag hos Northmill?
Vad kostar Northmills låneskydd?
Går det att låna av Northmill utan uc?

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 19:00
 • Tisdag 08:00 - 19:00
 • Onsdag 08:00 - 19:00
 • Torsdag 08:00 - 19:00
 • Fredag 08:00 - 18:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Northmill AB
 • Org.nummer 5567094866
 • Adress Regeringsgatan 20
 • Postort 111 53 Stockholm
 • Telefon 08 4000 70 40
 • E-post hej@northmill.se

Vad tycker våra kunder om Northmill?

 • Hayatullah

  Jag vill köpa en bil och hoppas ska få lånen som jag vill

  2020-10-18
 • Potjana

  Ni är bästa och snabba ta pengar

  2020-10-01
 • Mehmet

  Bra och snabb handläggning. Patrik på supporten är riktigt bra

  2020-09-28
 • johannes P

  Oslagbar kredit när du behöver den som mest

  2018-12-12
 • Kasper Lindberg

  Bra ränta men aningen krånglig process när det kommer till att använda krediten man fått. Alltså uttag osv

  2018-12-11
 • Martina
  Usel kundservice!

  Usel kundservice, jag fick aldrig hjälp och när jag väl fick svar hade jag tydligen fel bank

  2018-12-01
 • Rafael

  Jätte bra kundservice!

  2018-08-03

Skriv ett omdöme

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.