Hur mycket kostar Credway?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

1 000 kr
1 mån
26.04 % Kan inte justeras
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Credway och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Credway jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Inte bra Credway erbjuder en ränta på 26,04 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 6 510 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos Credway. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Credway har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Lika bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
0 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
0 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
190 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
30,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Prisgaranti
 • Endast ränta på uttaget belopp
 • Inga extra avgifter

Nackdelar

 • Aningen rörig hemsida

Om Credway

Credway är ett varumärke ägt av Northmill AB som grundades 2006 i Stockholm. Sedan dess har företaget utvecklat flera elektroniska banktjänster med visionen att förenkla vardagsekonomin för alla.

Northmill finns i dagsläget i tre olika länder och erbjuder bland annat lån i Finland. Credways verksamhet står under tillsyn av Finansinspektionen och Konsumentverket och i dagsläget når de ut till cirka 220 000 kunder. Credway erbjuder lån till privatpersoner i form av en kontokredit.

Lånevillkor

Hos Credway kan du som privatperson ansöka om smålån. De har satsat på att erbjuda lån genom en smidig process till ett billigt pris. Själva processen sker via kontokredit, vilket fungerar ungefär som att du skaffar ett kreditkort fast utan själva kortet.

Du kan välja ett kreditbelopp på mellan 1 000 och 30 000 kronor. Du väljer sedan själv hur mycket du vill ta ut och får pengarna till ditt konto. Krediten är helt gratis – du betalar endast ränta på de pengarna du valt att få till kontot. Du börjar betala tillbaka först när du väljer att få pengarna på kontot.

Återbetalningstiden är flexibel och varierar mellan 152 och 2 190 dagar. När du tagit ut delar av eller hela ditt kreditbelopp börjar du varje månad betala in minst en viss summa. Detta belopp bestäms utifrån på hur mycket pengar du tagit ut. Du kan dock alltid betala in mer än det lägsta beloppet om du så önskar. Det lägsta beloppet är mellan 250 och 1 500 kronor beroende på lånesumma och avser amortering inklusive ränta. Du kan betala tillbaka hela lånet när du vill.

Räntan är relativt låg om man jämför med liknande alternativ. Du betalar endast 26,04 procent i månadsränta (26 procent i årsränta). Om du lånar 1 000 kronor i 1 månad kostar det dig endast 22 kronor. Om du istället har en utnyttjad kredit på 15 000 kronor i 1 år blir den totala skulden 17 195 kronor. Den effektiva årsräntan är då 29,33 procent.

Credway undviker också de extra avgifter många andra långivare har. De har inga årsavgifter, aviavgifter eller uppläggningsavgifter.

Denna kreditgivare har också en prisgaranti. Den innebär att om du hittar ett korttidslån med liknande villkor som är billigare än Credways lån kommer Credway erbjuda dig ett pris som är 10 procent lägre än det andra lånet.

Ytterligare upplysningar

Om du vill kan du teckna Credways Kreditskydd. Det är som en försäkring som tar över avbetalningen av ditt lån vid dödsfall, om du blir sjukskriven eller om du blir ofrivilligt arbetslös. Kostnaden är låg och bestäms av utifrån hur stort ditt utnyttjade kreditbelopp är. Avgiften är i dagsläget 0,64 procent av den totala skulden.

Credway samarbetar med Creditsafe istället för UC vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas negativt när du ansöker.

För att kunna få låna hos Credway måste du vara minst 18 år. Du kan beviljas även om du har betalningsanmärkning eftersom Credway tittar på din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga.

Hur du ansöker

För att ansöka kan du antingen ringa kundtjänst eller fylla i formuläret på hemsidan. Du ansöker smidigt om lån hos Credway genom att gå igenom nedanstående steg:

 1. I formuläret på hemsidan fyller du först i kreditbelopp, det vill säga hur stor kredit du vill ha tillgång till. Sedan fyller du i dina personuppgifter och övriga uppgifter som till exempel inkomst, boendeform och anställning.
 2. Fullfölj din ansökan med att trycka på ansök.
 3. Du får ett preliminärt svar direkt på skärmen. Ett slutgiltigt svar kommer du att få av Credway när en handläggare har gjort sin bedömning. Detta sker under de ordinarie öppettiderna och du får ett SMS när det är klart.
 4. Om din ansökan har blivit beviljad kan du direkt välja hur mycket du vill ta ut. Pengarna överförs till ditt konto direkt. Om du har SEB, Nordea, Handelsbanken eller Swedbank har du pengarna inom en timme. Har du en annan bank än ovanstående kan du få pengarna samma dag om allt är klart innan klockan 13.30, i annat fall nästkommande bankdag.


Service & Säkerhet

Kundservicen har mycket bra öppettider. Stort plus för att de även har generösa öppettider under helgen. De har öppet på vardagar mellan klockan 7.00 och 21.00 och på lördagar och söndagar mellan klockan 10.00 och 18.00. Du kan ringa, mejla eller chatta direkt med kundtjänsten på Credway.

Hemsidan ger ett proffsigt och snyggt intryck vid första anblick. Tyvärr känns den ibland lite rörig. Dock går det att få svar på de flesta vanliga frågorna om man letar runt lite. Credway har även en app så du smidigt ska kunna använda deras tjänst på språng.

Credway behandlar dina personuppgifter i enighet med Personuppgiftslagen och deras interna integritetspolicy. Uppgifterna hanteras alltid via krypterad SSL-länk för att skydda dem.

Sammanfattning

Credway erbjuder smålån via kontokredit på upp till 30 000 kronor med en flexibel återbetalning. Du betalar för det utnyttjade beloppet. Räntan är låg i jämförelse med liknande lån. Du betalar endast en fast månadsränta och de har inga övriga avgifter. De erbjuder prisgaranti och kreditskydd till en låg kostnad. Det enda kravet som de har på låntagaren är att du måste vara över 18 år. Du kan låna trots betalningsanmärkningar.

Ansöker gör du enkelt på hemsidan eller via telefon. Du får ett preliminärt svar direkt efter du skickat in ansökan. Har du beviljats lån kan du få pengarna till ditt konto redan samma dag.

Öppettider Stängt

 • Måndag 07:00 - 19:00
 • Tisdag 07:00 - 19:00
 • Onsdag 07:00 - 19:00
 • Torsdag 07:00 - 19:00
 • Fredag 07:00 - 19:00
 • Lördag 10:00 - 18:00
 • Söndag 10:00 - 18:00

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Northmill AB
 • Org.nummer 5567094866
 • Adress Färögatan 33
 • Postort 164 51 Kista
 • Telefon 08363773
 • E-post kundtjanst@credway.se

Vad tycker våra kunder om Credway?

  Skriv ett omdöme

  Joar Tornedahl

  Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.