Hur mycket kostar Monetti?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

2 000 kr
3 mån
39 % Kan inte justeras
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 395,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Monetti och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Monetti jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Monetti erbjuder en ränta på 39,00 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 månader kostar som minst 914 kr
Kundomdömen
Toppklass Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Monetti. Det genomsnittliga betyget är 5,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Monetti har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
350 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
350 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
45 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
120 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
36,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Lån utan UC
 • Utbetalning samma dag
 • Kundtjänsten är öppen sju dagar i veckan

Nackdelar

 • Hög effektiv ränta på korttidslånet

Om Monetti

Monetti ingår i Folkefinansgruppen som är ett finans- och kreditbolag med licens och lyder under tillsyn i både Sverige och Norge. Samma bolag driver den kända långivaren Frogtail och har i och med Monetti skapat ytterligare en nischad tjänst. Monetti grundades 2006. Visionen med Monetti är att erbjuda olika finansiella tjänster till människor i vardagen som dessutom har behov som inte täcks av de mer traditionella bankerna. 

Styrkan i Monettis låneprodukter är att de förekommer i två varianter: som ett regelrätt smslån och som en kontokredit. De erbjuder därmed sina kunder en smidig lösning vid tillfälliga ekonomiska behov. I nedanstående recension kommer vi främst fokusera på smslånet.

Lånevillkor

Hos Monetti kan du ansöka om deras så kallade Monettilån som är en högkostnadskredit. Du kan låna mellan 2 000 och 20 000 kronor. Du väljer återbetalningstid mellan 1, 6 eller 12 månader beroende på vilken summa du önskar låna.

Det belopp som du kan låna varierar mellan 2 000 och 20 000 kronor. Lånet har en återbetalningstid på minst 30 dagar. Lån på 5 000-10 000 kronor avbetalas på 6 månader och belopp över dessa på 365 dagar. Både storleken och löptiden på lånet är direkt avgörande för kostnaden på det. Om du inte kan beviljas den ansökta lånesumman kan du istället beviljas ett lägre belopp utifrån den kreditbedömning som görs. 

Kostnaden för Monettis snabblån mäts i effektiv ränta. Den bundna årsräntan är 39,00 procent. Beroende på lånets omfattning och återbetalningstid kan den effektiva räntan variera ganska så kraftigt. Det minsta lånet på 2 000 kronor och med 30 dagar i löptid har absolut högst effektiv ränta. Då ligger den på 1 135,00 procent. Den högsta lånesumman på 20 000 kronor och med 365 dagar i återbetalningstid har däremot en effektiv ränta på 58,00 procent.

Det tillkommer även uppläggningsavgift om 350 kronor samt en administrationsavgift på 45 kronor. Det är möjligt att ha flera lån hos Monetti samtidigt beroende på din betalningsförmåga. Du har möjlighet att lösa ditt lån i förtid utan extra kostnad. Du kan ha flera lån hos Monetti samtidigt. 

Grundkrav

Nedan följer grundkraven för att få låna pengar hos Monetti. Du måste:

 • vara över 18 år
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ha en deklarerad inkomst
 • vara fri från skuldsaldo hos Kronofogden. 

Du måste också genomgå en kreditupplysning via Bisnode. Monetti gör sedan en kreditprövning innan du kan beviljas ett lån hos dem.

Hur du ansöker

Det är enkelt och smidigt att ansöka om snabblån hos Monetti. Som förstagångskund ska du använda ansökningsformuläret på Monetti.se som finns på startsidan. 

 1. Ägna ett par minuter åt att fylla i önskat lånebelopp, återbetalningstid och dina personuppgifter. Skicka in ansökan och legitimera dig med e-legitimation. Nu ska du genomgå en kort och automatisk kreditprövning av Bisnode (lån utan UC).
 2. Om Bisnode bedömer att du är kreditvärdig och kan leva upp till kraven på återbetalning för snabblånet, får du tummen upp. Tacka ja eller nej till lånet. Om du tackar ja kan du räkna med att få pengarna på kontot redan samma dag eller under nästa vardag.

Om du ansöker och beviljas lån på helgfria vardagar före klockan 13.00 så får du pengarna redan samma dag. Om det sker efter denna tidpunkt sker utbetalningen av lånet istället nästkommande bankdag. Om du ansöker och beviljas efter klockan 13.00 på fredagar så sker utbetalningen på måndagen. Har du Nordea får du pengarna samma dag men det krävs att du ansöker och beviljas före klockan 10.30. Beroende på din bank kan de exakta tiderna för insättning på ditt konto variera.

Har du lånat pengar av Monetti förut? Ansök om nytt lån via sms! Det tas endast ut en vanlig sms-taxa för ansökan. Du har även möjlighet att ringa och ansöka om lån.

Service & Säkerhet

Monetti erbjuder sina kunder en tillgänglig kundservice. Om du skulle behöva ställa frågor om snabblånen eller ha ekonomisk rådgivning kan det kännas skönt att veta att kundtjänstteamet finns där för dig, sju dagar i veckan. Öppettiderna är måndag till fredag 08.00-18.00, lördagar söndagar samt helgdagar 10.00-15.00. Du kan antingen ringa eller mejla dem. Du har också möjlighet att läsa svar på vanligt förekommande frågor på hemsidan.  

Monetti följer såväl Finansinspektionens som SKEF:s (Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening) riktlinjer för ansvarsfull kreditgivning. Det här innebär bland annat att de redovisar alla lånekostnader, så att du som kund får en rättvis chans att fatta ett bra lånebeslut. På hemsidan kan du också läsa deras integritetspolicy om hur de hanterar dina personuppgifter.

Sammanfattning

Monetti erbjuder smslån på belopp mellan 2 000 och 20 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 365 dagar. Räntan är bunden och du ser enkelt på hemsidan vad lånet kommer att kosta.

Du måste uppfylla vissa grundkrav. Oavsett storleken på lånet handläggs ansökan snabbt, då företaget är öppet sju dagar i veckan och kreditprövningen går genom Bisnode i stället för UC. Utbetalningen sker samma dag eller nästkommande bankdag beroende på när du ansökt och fått lånet beviljat.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 18:00
 • Tisdag 08:00 - 18:00
 • Onsdag 08:00 - 18:00
 • Torsdag 08:00 - 18:00
 • Fredag 08:00 - 18:00
 • Lördag 10:00 - 15:00
 • Söndag 10:00 - 15:00

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Folkefinans AS Norge Filial Sverige
 • Org.nummer 5164047044
 • Adress Götgatan 78
 • Postort 118 30 Stockholm
 • Telefon 0858858100
 • E-post info@monetti.se

Vad tycker våra kunder om Monetti?

 • anonym
  grymt bra

  Bra upplevelse av krediten jag har hos Monetti. Snabbt och bra räntor.

  2019-12-15
 • michael
  alla borde vara utan uc

  perfekt att lånet inte syns hos UC . det har skapat stora problem för mig med små kreditköp med klarna osv tidigare.

  2018-11-11

Skriv ett omdöme

Andra varumärken från Folkefinans AS Norge Filial Sverige

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.