Hur mycket kostar Marginalen Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

25 000 kr
24 mån
5 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 29,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Marginalen Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Marginalen Bank jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Bra Marginalen Bank erbjuder en ränta på 4,52 - 19,32 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 130 kr
Kundomdömen
Toppklass Detta betyg baseras på 1 omdömen från låntagare hos Marginalen Bank. Det genomsnittliga betyget är 5,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Marginalen Bank har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
0 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
29 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
175 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
10,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Låga räntor och långa återbetalningstider
 • Öppet sju dagar i veckan
 • Billigt privatlån

Nackdelar

 • Lån med UC

Om Marginalen Bank

Marginalen Bank är en finansiell institution med rötter som sträcker sig tillbaka till 1979. 2010 förvärvade de Citibanks svenska konsumentbank, vilket ledde till bildandet av Marginalen Bank. Med cirka 300 anställda i Sverige och ungefär 300 000 kunder, har de etablerat sig som en trygg, säker och lönsam bank. Marginalen Bank ägs av Marginalen AB.

Marginalen AB äger också Marginalen Inkasso, ett inkassoföretag som bland annat hanterar Marginalen Banks inkassoärenden.

Lånevillkor

Marginalen Bank erbjuder ett brett utbud av finansiella produkter och tjänster som syftar till att möta behoven hos både privatpersoner och företag. Här är några av deras mest nyttjade produkter och tjänster:

 • Privatlån

Marginalen Bank erbjuder privatlån med konkurrenskraftig ränta, vilket ger dig möjligheten att finansiera alla möjliga slags projekt. Du kan låna upp till 500 000 kr utan säkerhet och betalar ingen uppläggningsavgift. Den effektiva räntan varierar från 5,63 till 22,07% baserat på den kreditbedömning Marginalen gör. För att få teckna ett privatlån hos Marginalen Bank måste du vara 20 år gammal, vara folkbokförd i Sverige och ha en fast inkomst på 200 000 om året. Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller ett skuldsaldo hos Kronofogden.

 • Samlingslån

Hos Marginalen Bank kan du lösa lån och samla allt hos en enda långivare och därmed förenkla din ekonomi. Oftast används ett samlingslån för att lösa dyra krediter, exempelvis sms-lån och snabblån, men det kan också användas om du har ett par större privatlån och kan få bättre villkor från Marginalens omstartslån. Ifall din kreditvärdighet inte är på topp går det bra att ansöka tillsammans med en medsökande för att ha bättre chans att få samlingslånet beviljat.

 • Kreditkort

Bank Marginalen erbjuder flera kreditkort, inklusive "I’m Yours", "Traveller" och "Gold", som kommer med poängsystem för att passa olika situationer. Kreditkortet Gold är räntefritt i upp till 50 dagar så länge du betalar fakturan i tid. De har även ett lönekonto med en sparränta på 2,65%.

 • Bolån

Marginalen Bank erbjuder bolån till de som normalt sett har svårt att få bolån. Hos storbankerna måste du ofta ha fast anställning och stabil ekonomi för att få ett bolån. Marginalen ser på bolån lite annorlunda, och beviljar gärna bolån till projektanställda, frilansare och till och med företagare som nyss startat eget. 

Räntan du får är baserad på din kreditvärdighet. På Bank Marginalens hemsida använder de en exempelränta på 6%, men den kan definitivt bli högre om de anser att din inkomst är osäker eller om din kreditvärdighet är låg.

 • Sparkonto

Marginalen erbjuder också sparkonton med konkurrenskraftiga räntor (från 3,45 till 4,30%) för dig som vill spara pengar, exempelvis till en kontantinsats. Uttagen är avgiftsfria och du kan välja om du vill ha fast och lite högre sparränta eller rörlig ränta om du föredrar ett mer flexibelt sparkonto med obegränsade uttag.

Hur du ansöker

Så här ansöker du om privatlån hos Marginalen Bank:

 1. Klicka dig vidare härifrån till Marginalen.se.
 2. Välj önskat lånebelopp och återbetalningstid i ansökningsformuläret. Tips: klicka på Justera räntan för att se olika exempelräntor.
 3. Klicka på Ansök nu!
 4. Fyll i dina uppgifter i formuläret.
 5. Skicka in ansökan.
 6. Genomgå en kreditprövning.
 7. Få ansökan beviljad eller avslagen, alternativt få ett annat erbjudande med ett lägre belopp.
 8. Tacka ja eller nej till erbjudandet. Om du tackar jag signerar du enkelt ansökan med hjälp av BankID.
 9. Få pengarna utbetalda inom 3 bankdagar.

Service & Säkerhet

Marginalen Banks öppettider är vardagar 8:00 till 18:00. Enligt omdömen på Trustpilot kan det ibland vara svårt att komma fram, men det är många som har hyllat kundtjänstens kunniga personal. Marginalen Bank står under Finansinspektionens tillsyn och är ISO-certifierad.

Marginalen erbjuder också låneskydd och försäkringar för att hjälpa sina kunder att känna sig trygga och skyddade när de tar lån. Deras låneskydd innebär att du kan få månadskostnaden för ditt privatlån täckt på upp till 15 000 kr, om du blir sjuk eller blir av med jobbet. I låneskyddet ingår även en dödsfallsförsäkring som innebär att hela din skuld upp till 500 000 kr betalas av direkt. Marginalen Banks låneskydd kostar 9,5% av lånets månadskostnad.

Marginalen Banks omdöme på Trustpilot

Marginalen Bank har betyget 3,2 på Trustpilot. Det anses vara ett medelbetyg, så det är varken särskilt högt eller lågt. En snabb titt på deras omdömen gör det klart att de flesta användare antingen ger betyget 5/5 eller 1/5. Användare har både hyllat deras rådgivare när det kommer till samlingslån men även klagat på att det är svårt att komma i kontakt med dem. 

Det är även värt att nämna att Marginalen Bank fick en varning av Finansinspektionen 2011 för sin hantering av jävskrediter. Under 2022 blev de även utredda av Finansinspektionen vad gäller bankens beviljande av privatlån, då det visade sig att de inte på ett ordentligt sätt granskade samtliga uppgifter som kunder lämnade in. Detta gällde framförallt uppgifter om kunders bolån och amortering. Ärendet skrevs dock av efter Marginalen vidtog åtgärder som Finansinspektionen ansågs vara tillräckliga.

Sammanfattning

Marginalen Bank är en etablerad aktör på den svenska finansmarknaden med en historia som sträcker sig över flera decennier. De erbjuder ett brett utbud av finansiella produkter och tjänster, inklusive privatlån, kreditkort, sparkonton och mycket mer. 

Marginalen Bank är avslutningsvis en pålitlig bank som erbjuder konkurrenskraftig ränta, oavsett om det rör sig om privatlån eller bolån. De är även en bank som kan hjälpa de som annars har svårt att få bolån då de inte kräver en fast anställningsform.

Vanliga frågor och svar

Vilken ränta har Marginalen Bank?
Vad tjänster erbjuder Marginalen Bank?
När betalas lån ut från Marginalen?
Vilket kreditupplysningsbolag använder Marginalen Bank?

Vad tycker våra kunder om Marginalen Bank?

 • Petra
  Räddade mig när alla andra sa nej

  Stor eloge till Marginalen som räddade mig med sitt omstartslån! Jag hade flera skulder hos kronofogden och hittade inga banker som ville hjälpa mig. Omstartslånet hjälpte mig att komma tillbaka igen!!

  2018-08-04

Skriv ett omdöme

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.