Hur mycket kostar Freedom Finance?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

5 000 kr
12 mån
3 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Freedom Finance och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Freedom Finance jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Toppklass Freedom Finance erbjuder en ränta på 2,95 - 26,05 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 738 kr
Antal banker
Bra Freedom Finance är en låneförmedlare och ger inte ut några egna lån. Du kan få erbjudanden från över 35 olika banker på samma kreditupplysning när du ansöker om lån genom Freedom Finance.
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Freedom Finance. Det genomsnittliga betyget är 3,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Freedom Finance har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Fördelar

 • Etablerad gratistjänst med certifierade rådgivare
 • Erbjuder billiga privatlån på upp till 600 000 kronor
 • Har rådgivning dygnet runt, sju dagar i veckan

Nackdelar

 • Måste ha ordnad ekonomi för att få lån

Om Freedom Finance

Freedom Finance har förmedlat och jämfört lån sedan 1999 och de är därmed äldst i branschen. De hade omöjligt kunnat finnas så länge på den svenska lånemarknaden om de inte hade varit så seriösa som de är. 

Freedom Finance förmedlar bland annat privatlån som också kallas för blancolån och lån utan säkerhet. Handläggarna hos låneförmedlaren är certifierade. De hjälper dig att begära offerter från ett tjugotal långivare och de är riktigt bra på att förhandla fram sjysta lånevillkor. Det kostar inget att utnyttja förmedlingstjänsten.

Vilka långivare samarbetar Freedom Finance med? SEB, Ikano Bank, Bank Norwegian, Santander, Wasa Kredit, Forex Bank och Marginalen Bank är exempel på några av förmedlarens samarbetsbanker.

Lånevillkor

Hos Freedom Finance kan du som privatperson ansöka om lån på mellan 5 000 och 600 000 kronor. Återbetalningstiden på lånet kan vara mellan 365 och 7 300 dagar. Du kan själv påverka hur hög månadskostnaden för privatlånet blir genom att väga in aspekter såsom avgifter och löptider. Om du lånar ett stort belopp kan det vara skönt att ha en lång löptid på upp till 600 000 kronor för att minska kostnaden varje månad. Du kan också samla dina lån och krediter. Du har också möjlighet att lösa lånet i förtid utan extra kostnad. 

Det är samarbetsbankerna/långivarna och inte Freedom Finance som avgör hur hög räntan på lånet blir. Bankerna baserar i sin tur bedömningen på kreditupplysningen de har gjort via uc. Ju bättre ekonomi du har desto mer kreditvärdig brukar du vara. Kreditvärdigheten, och då en hög sådan, är själva grunden för att få ett billigt lån.

Kostnaderna för privatlånet kan variera från långivare till långivare. Räntan är med andra ord individuell fastställd. Den är också rörlig och varierar mellan 2,95 och 26,05 %. Den effektiva räntan är mellan 2,99 och 29,4 %. 

Den stora förtjänsten med att låna pengar genom en förmedlare är att du får in ett flertal offerter, samtidigt som bara en enda kreditprövning behöver göras. Det ger dig valmöjligheter och bevarar din kreditvärdighet. Endast en kreditupplysning görs också trots att du kan få flera olika erbjudanden. 

För att kunna beviljas ett lån behöver du dock uppfylla vissa grundkrav:

 • Du måste vara 18 år eller äldre för att kunna låna.
 • Du måste ha en inkomst på minst 100 000 kronor per år.
 • Du får inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden eller ha skuldsanering. 

De olika långivarna gör dock en individuell bedömning och ytterligare krav på dig som låntagare kan därmed förekomma. Du kan dock beviljas ett lån trots betalningsanmärkning. En medsökande på låneansökan kan öka möjligheterna till att beviljas ett lån, men också för att få bättre lånevillkor.

Hur du ansöker

Det lättaste sättet att söka lån genom Freedom Finance är att göra det via deras hemsida. Du har också möjlighet att ringa och ansöka den vägen. Du hittar ansökningsformuläret direkt på startsidan. 

 1. Du fyller i önskat lånebelopp, återbetalningstid och dina personuppgifter. Du kommer också få lämna uppgifter om din ekonomi, anställning och syfte med lånet. 
 2. En kreditupplysning tas och du kommer att bli kontaktad personligen, normalt inom 24 timmar. Du kommer att få upp till 30 olika låneerbjudanden. 
 3. När du har bestämt dig för vilket privatlån du ska tacka ja till är det bara att signera avtalet. En del långivare erbjuder digital signering med hjälp av BankID vilket snabbar på utbetalningen. 
 4. Pengarna sätts in på ditt angivna konto inom några dagar. Normalt har du pengarna inom 3-5 bankdagar efter du signerat låneavtalet.

Service & Säkerhet

Om du vill nå Freedom Finance kan du göra det på flera olika sätt. Du kan ringa eller mejl. Deras kundtjänst  är öppen på vardagar mellan klockan 08.00 och 17.00. På helgerna har de tyvärr stängt. Du kan även chatta med dem under öppettiderna. Det finns givetvis möjlighet att posta till dem och de har även ett besökskontor i Ängelholm. På hemsidan finner du också svar på vanligt ställda frågor. 

All information du delar med dig av skyddas enligt lagar och en dataskyddspolicy så att du som kund ska kunna känna dig trygg över att lämna ut dina personuppgifter.

Sammanfattning

Freedom Finance är en väletablerad låneförmedlingstjänst som förmedlar just privatlån upp till 600 000 kronor som återbetalas på maximalt 7 300 dagar. Om du får låna pengar kan du räkna med att få prisvärda erbjudanden från upp till 30 seriösa banker och långivare. Du kan själv välja vilket av erbjudandena du vill tacka ja till. 

Räntan du blir erbjuden fastställs individuellt och beror på dina ekonomiska förutsättningar. Du behöver uppfylla vissa villkor för att kunna beviljas ett lån men kan beviljas trots betalningsanmärkningar. Dessutom tas endast en kreditupplysning oavsett hur många erbjudanden du får. Ansökningsprocessen är enkel och du får snabbt svar. Utbetalning kan ske relativt snabbt speciellt om du signerar med BankID.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 20:00
 • Tisdag 08:00 - 20:00
 • Onsdag 08:00 - 20:00
 • Torsdag 08:00 - 20:00
 • Fredag 08:00 - 20:00
 • Lördag 10:00 - 15:00
 • Söndag 10:00 - 15:00

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Zmarta AB
 • Org.nummer 5566470737
 • Adress Polisgatan 4
 • Postort 262 21 Ängelholm
 • Telefon 0431474700
 • E-post info@freedomfinance.se

Vad tycker våra kunder om Freedom Finance?

 • Mats

  Lovar mycket men för mig kunde de inte göra någonting. Jag hade tydligen redan för bra ränta (8.5 %)....

  2018-10-19
 • MB

  Det var ett tag sedan jag använde Freedom Finance, men när jag använde dem fick jag en betydligt lägre ränta än jag hade då. Stort plus också att jag fick bra hjälp och svar på mina frågor.

  Jag har fortfarande lånet som Freedom Finance hjälpte mig att teckna och allt blev som utlovat.

  2018-08-16

Skriv ett omdöme

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.