Hur mycket kostar Coop Medmera Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

15 000 kr
24 mån
5 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 0,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Coop Medmera Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Coop Medmera Bank jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Coop Medmera Bank erbjuder en ränta på 5,20 - 16,95 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 300 kr
Kundomdömen
Toppklass Detta betyg baseras på 2 omdömen från låntagare hos Coop Medmera Bank. Det genomsnittliga betyget är 5,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Coop Medmera Bank har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
0 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
0 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
8,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du får tre månaders gratis låneskydd
 • Lägre ränta om du är Coop-medlem
 • Du kan få upp till två betalningsfria månader per år

Nackdelar

 • Du måste ha en inkomst på minst 20 000 kronor per månad

Om Coop Medmera Bank

KF som står för Kooperativa Förbundet är ett förbund som består utav 28 olika föreningar. Så här säger Kooperativa Förbundet om sin egna verksamhet: "KF har som syfte att skapa ekonomisk nytta och samtidigt göra det möjligt för medlemmarna att genom sin konsumtion bidra till en hållbar utveckling för människor och miljö. En idé som helt enkelt är att skapa ekonomisk nytta och ge medlemmarna möjlighet att bidra till hållbar utveckling".

MedMera Bank är ett dotterbolag till KF står under tillsyn av Finansinspektionen och bedriver bank- och andra finansiella tjänster under Coops varumärke. Tjänsterna som de erbjuder är bland annat privatlån och sparkonton som kallas för "Coop privatlån" och "Coop spara". Varumärket Coop grundades så långt tillbaka som 1899 medans varumärket Coop MedMera Bank skapades först år 2007.

Lånevillkor

Hos MedMera Bank kan du låna en summa mellan 15 000 och 600 000 kronor. Återbetalningen är flexibel och du kan välja en återbetalningstid mellan 2 - 10 år. Lånet är ett så kallat blancolån vilket innebär att du inte behöver lämna någon säkerhet för lånet. Du kan också välja att använda lånet till att samla andra dyrare krediter och lån

Coops privatlån är ett annuitetslån, vilket innebär att du betalar samma kostnad varje månad. Första månaden är dock amorteringsfri. Möjligheten att din låneansökan beviljas ökar, om du har en medsökande då lånekalkylen oftast ser bättre ut när man är två som står på ett lån. Detta kan också leda till att du får låna ett högre belopp och till en lägre ränta, än om du hade ansökt om lånet själv.

Du kan förstås betala i snabbare takt om du så önskar, och även göra extra amorteringar eller lösa lånet i förtid utan extra kostnad. Du kan få upp till två betalningsfria månader per år. Du kan dock inte använda dessa månader direkt efter varandra. Amorteringen och räntan som skulle egentligen ha betalats läggs på resterande återbetalningstid. Detta innebär att månadskostnaden kan komma att öka. 

Coop MedMera Bank erbjuder deras låntagare att teckna låneskydd. Med Coops låneskydd får du en extra trygghet vid oförutsedda händelser som till exempel arbetslöshet.

Skulle du ansöka om lånet via Coops egna hemsida så är uppläggningsavgiften om 0 kr. Väljer du däremot att teckna lånet via en låneförmedlare så tillkommer det en uppläggningsavgift om 495 kr. Lägger du upp ett autogiro för att betala lånet så behöver du heller inte betala någon aviavgift. Väljer du att betala via pappersfaktura så kan det tillkomma en avgift för detta.

Räntan är rörlig och individuell och baseras på kreditprövningen. Kreditprövningen baseras i sig på den kreditupplysning som tas och den information som du lämnat i din ansökan. Räntan är för närvarande mellan 4,95 och 15.95 %, och den effektiva räntan är mellan 5,06 och 22,68 %. Om du är medlem i Coop samt ansöker direkt på hemsidan får du en procentenhet lägre ränta

För att få låna pengar från MedMera Bank behöver du uppfylla vissa grundkrav:

 • Du måste vara 20 år eller äldre. Om ni är två som ansöker om lånet gemensamt måste ni båda var minst 20 år gamla.
 • En av de sökande (om ni är två som söker gemensamt) måste ha en fast inkomst på minst 20 000 kronor per månad. 
 • En av de sökande (om ni är två som söker gemensamt) måste ha en tillsvidareanställning, vara pensionär eller egenföretagare 
 • En av de sökande (om ni är två som söker gemensamt) måste ha varit skriven och folkbokförd i Sverige under minst de senaste tre åren. 
 • Ingen av de sökande får ha betalningsanmärkningar.
 • Ingen av de sökande får ha något skuldsaldo hos Kronofogden.

Hur du ansöker

Att ansöka om privatlån eller att samla dina lån hos Coop medmera bank är inte speciellt svårt. Nedan kan du se en sammanställning över alla steg med tillhörande bilder från Coops hemsida om hur du går tillväga.

För att inleda en låneansökan hos Coop Medmera så behöver du gå till deras hemsida. Detta kan du göra via länken längst upp på sidan där det står "Ansök nu". När du gjort det kommer du skickas vidare till Coops egna hemsida där du kommer kunna fylla i önskat lånebelopp och vilken löptid du vill ha. Se på bilden nedan som är en skärmdump från Coops hemsida.

Därefter klickar du på "Till ansökan" för att fortsätta med låneansökan.

Coop Medmera hemsida

Nu kommer du hamna på en annan sida, där Coop efterfrågar en del information om både dig, din privatekonomi och vad lånet ska användas till. All information du finner på denna sida behöver anges, annars kan du inte skicka in din ansökan till Coop.

Längst ner finner du ett fält där du kan ange huruvida lånet på Coop ska användas för att samla och lösa andra lån. Är fallet som så att det nya lånet ska användas som ett samlingslån, då behöver du fylla i samtliga lånebelopp och vad du betalar varje månad för sagt lån.

Coop MedMera ansökningsformulär

Längst i ansökningsformuläret finner du lånevillkoren som du behöver acceptera för att kunna skicka in din ansökan. Du har även möjlighet att klicka i en box där du godkänner att Coop får kontakta dig om de behöver kompletterande information för att gå vidare med din ansökan.

Coop MedMera

Du skriver sedan under avtalet med BankID. När du signerat skuldebrevet betalas pengarna ut och du bör ha dem inom 1-2 bankdagar.

Service & Säkerhet

På hemsidan finner du frågor och svar. Om du inte blir hjälpt av dessa, eller har ett personligt ärende, har du möjlighet att Coop MedMera banken på flera telefon eller skicka brev:

 • Telefon - 010-742 00 00
 • Postadress - Coop Sverige 171 88 Solna

Kundtjänsten har öppet:

 • Måndag - Torsdag: 09:00 - 17:00
 • Fredag: 09:00 - 16:00
 • Lördag: 09:00 - 15:00

På Coop MedMera banks hemsida finner du mycket information inom säkerhet och du kan bland annat läsa om hur de hanterar dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.

Sammanfattning

Coop MedMera Bank erbjuder lån till privatpersoner med en summa mellan 15 000 och 600 000 kronor som sedan återbetalas på upp till 12 år. Du behöver dock uppfylla vissa grundkrav för att få låna pengar.

Du, eller en av sökanden om ni är två som ansöker om lån gemensamt, måste till exempel ha en fast inkomst på minst 20 000 kronor per månad. Räntan fastställs individuellt och blir lägre om du är Coop-medlem och ansökan sker enkelt på hemsidan.

Pengarna betalas vanligtvis ut till ditt bankkonto 1-2 bankdagar efter att banken mottagit det undertecknade skuldebrevet, vilket du kan signera direkt på hemsidan om du har en e-legitimation som Mobilt BankID.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 18:00
 • Tisdag 08:00 - 18:00
 • Onsdag 08:00 - 18:00
 • Torsdag 08:00 - 18:00
 • Fredag 08:00 - 18:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn MedMera Bank Aktiebolag
 • Org.nummer 5567105480
 • Adress Solna
 • Postort 171 88 Solna
 • Telefon 010-742 00 00
 • E-post

Vad tycker våra kunder om Coop Medmera Bank?

 • Axel
  Bra kundtjänst

  Väldigt trevlig personal i kundtjänsten. Vill alltid hitta en bra lösning för en.

  2023-07-27
 • David
  Kooperativ är bra

  En smidig process att ta lån hos coop.

  Känns också bra att dem inte vill tjäna pengar till sina aktieägare utan att dem vill göra en bra affär för alla parter när dem är medlemsägda.

  Lånar ju egentligen av min förening bara då jag är medmera medlem =)

  2022-10-04

Skriv ett omdöme

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.