Hur mycket kostar Lendify?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

20 000 kr
12 mån
3 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 495,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Lendify och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Lendify jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Bra Lendify erbjuder en ränta på 2,95 - 17,00 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 233 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos Lendify. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Lendify har öppet 7 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Lika bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
495 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
0 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
0,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du tjänar poäng som kan bytas in mot lägre ränta genom ett lojalitetsprogram
 • Enkel och snabb ansökningsprocess
 • Du kan få pengarna samma dag

Nackdelar

 • Du kan inte låna om du har betalningsanmärkningar
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 180 000 kronor

Om Lendify

Lendify är en marknadsplats för lån och benämner själva att de är Sveriges största sådan. Lendify grundades 2014. Hos dem kan du antingen investera eller låna. När du lånar gör du i praktiken detta av andra privatpersoner som har investerat sina pengar hos Lendify.

Lendifys mål är att skapa bättre förutsättningar för både investerare och låntagare. De vill vidare förändra finansbranschen och istället erbjuda en plattform för att effektivisera hela lånemarknaden.

Lånevillkor

Hos Lendify finns det olika typer av lån, till exempel privatlån, billån eller lån för att samla andra lån och krediter. Privatlånet är ett så kallat blancolån, det vill säga utan säkerhet. Du kan låna en summa mellan 20 000 och 500 000 kronor. Återbetalningstiden är upp till 5 475 dagar. På hemsidan finner du en enkel lånekalkylator där du själv kan beräkna din månadskostnad utifrån lånebelopp och återbetalningstid.

Det är givetvis gratis att ansöka om lån. Det erbjudande du förhoppningsvis kommer att få är inte heller bindande utan är giltigt i 30 dagar. Du har också möjlighet att lösa ditt lån i förtid utan extra kostnad. Du kan utöka ditt befintliga lån genom att ansöka om ett tilläggslån. Du behöver dock ha haft lån hos dem i tre månader innan. Du kan ha upp till tre olika lån hos Lendify. Uppläggningsavgiften för ett lån hos Lendify är 495 kronor.

Räntan är individuell och baseras på dina specifika ekonomiska förutsättningar. För att få veta vilken ränta som just du kommer att bli erbjuden, måste du ansöka om lån. Du får då ett besked som är baserat på kreditvärdigheten, återbetalningstiden samt lånebeloppet. Den lägsta räntan du kan bli erbjuden är 2,95 procent.

Genom lojalitetsprogrammet Lendify Rewards kan du samla poäng som du sedan kan byta in mot lägre ränta. Du får också lägre ränta i den takt som du betalar av ditt lån. Du samlar helt enkelt poäng varje månad som du betalar dina räkningar i tid. När du kommit upp till en viss poängnivå flyttas du upp en nivå. Du låser då enkelt upp en ny ränterabatt som du själv kan aktivera på Mina Sidor. Denna ränterabatt är förutbestämd och baseras på den ränta du hade från början.

För att få låna hos Lendify behöver du uppfylla vissa grundkrav:

 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du måste vara 18 år eller äldre.
 • Du måste ha en stabil årsinkomst på minst 180 000 kronor.
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
 • Du får inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Du måste ha BankID

Hur du ansöker

Du ansöker om lån smidigt och enkelt på Lendifys hemsida. Du fyller i uppgifter såsom lånebelopp och personuppgifter och Lendify tar också en kreditupplysning via UC. Du får sedan ett ett preliminärt låneerbjudande och räntebesked. Ansökan hanteras sedan av kreditavdelningen som sedan ger dig ett besked, ibland direkt och ibland tar det någon timme. Om du behöver komplettera din ansökan tas en kontakt med dig via SMS, mejl eller telefon.

När du fått godkänt på ansökan om lånet och du har signerat skuldebrevet med BankID, kan du få pengarna utbetalda och insatta på ditt konto redan samma dag. Detta gäller oavsett tid på dygnet och dag på året. Du behöver dock ha ett konto i de vanligt förekommande bankerna i Sverige (Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken och Danske Bank). Om du till exempel väljer bankbetalning tar utbetalningen en bankdag.

Ansökan är inte bindande förrän du har undertecknat skuldebrevet. Erbjudandet är också giltigt i 30 dagar.

Service & Säkerhet

Om du vill komma i kontakt med dem kan du kontakta dem genom att ringa, chatta, mejla eller använda deras kanaler i sociala medier. På hemsidan finns även kundomdömen så du själv kan se vad tidigare kunder tycker. Du finner också vanligt förekommande frågor och svar på hemsidan och du har också själv möjlighet att ställa frågor som du sedan får svar på.

Kundtjänsten har öppet på måndagar klockan 9.00-20.00, tisdagar till torsdagar 8.00-20.00 samt fredagar 8-19. Det är lunchstängt mellan klockan 11.30 och 12.30. De har även öppet på helger (lördagar och söndagar) mellan klockan 11.00 och 15.00.

Hemsidan är seriös och det märks att kundens trygghet ligger i fokus. På hemsidan beskriver Lendify att de använder sig av världsledande säkerhet och kryptering.

Sammanfattning

Lendify erbjuder bland annat privatlån till privatpersoner. Du behöver uppfylla vissa grundkrav men kan därefter låna upp till 500 000 kronor. Lendify erbjuder ett lojalitetsprogram som kan ge lägre ränta med tiden om du sköter dina avbetalningar på lånet.

Ansökningsprocessen är enkel och görs via webben. Du måste ha BankID för att kunna ansöka om lån. Du får ett snabbt besked och utbetalning sker oftast samma dag. Du kan till och med få lånet utbetalt på helgen.

Öppettider Stängt

 • Måndag 09:00 - 17:00
 • Tisdag 08:00 - 17:00
 • Onsdag 08:00 - 17:00
 • Torsdag 08:00 - 17:00
 • Fredag 08:00 - 18:00
 • Lördag 10:00 - 15:00
 • Söndag 10:00 - 15:00

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Lendify AB
 • Org.nummer 5569681744
 • Adress Hovslagargatan 5
 • Postort 111 48 Stockholm
 • Telefon 020203040
 • E-post hello@lendify.se

Vad tycker våra kunder om Lendify?

  Skriv ett omdöme

  Simon Klaesson
  Simon Klaesson

  - Innehållsansvarig

  Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.