Hur mycket kostar Enkelfinans?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

5 000 kr
12 mån
5 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 524,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Enkelfinans och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Enkelfinans jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Enkelfinans erbjuder en ränta på 5,07 - 33,46 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 763 kr
Antal banker
Toppklass Enkelfinans är en låneförmedlare och ger inte ut några egna lån. Du kan få erbjudanden från över 39 olika banker på samma kreditupplysning när du ansöker om lån genom Enkelfinans.
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos Enkelfinans. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Enkelfinans har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Fördelar

 • Upp till 39 erbjudanden om lån
 • Endast en uc
 • Kostnadsfri ansökan med BankID

Nackdelar

 • Ingen direktutbetalning
 • Otydlig information på hemsidan

Om Enkelfinans

Enkelfinans ägs och drivs av låneförmedlaren Enklare. Hos Enklarefinans får du hjälp med att jämföra- och ansöka om privatlån. De samarbetar med 39 st. kreditgivare i dagsläget och deras tjänst är helt kostnadsfri.

Lånevillkor

Enkelfinans samarbetar endast med långivare för privatlån som erbjuder lån upp till 600 000 kronor med löptider på upp till hela 20 år. Det ställs inga krav på säkerhet och via endast en uc och ansökan får du upp till 39 st. låneerbjudanden.

När du påbörjar din ansökan får du först välja önskat lånebelopp samt löptid. Redan här kommer du få en fingervisning på en ungefärlig månadskostnad. Exakt hur mycket ditt lån sedan kommer kosta dig avgörs av dina ekonomiska förutsättningar samt vilket låneerbjudande du accepterar.

I nästa steg efterfrågas dina personuppgifter samt information om din inkomst och annat som Enkelfinans samarbetspartners behöver. När du sedan skickar in din ansökan så hämtas det in en kreditupplysning från uc. Det görs dock endast en oavsett antal erbjudanden om lån du mottager.

För att kunna ansöka om lån via Enkelfinans behöver du uppfylla följande:

 • Vara minst 18 år gammal
 • Vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år tillbaka
 • Inneha en fast inkomst om minst 10 000 kronor per månad
 • Ej inneha några skulder hos Kronofogden
 • Ej vara en politiskt utsatt person

Enkelfinans har ett stort samarbete på fler än 35 banker. Här följer ett axplock utav några av de mest välkända bankerna som Eneklfinans samarbetar med: ICA Banken, Coop, Ikano Bank, Bank Norwegian, Remember, Santander Consumer Bank, Svea, TF Bank, Wasa kredit.

Hur du ansöker

Nedan följer en steg-för-steg-guide om hur du ansöker om ett lån på Enkelfinans. Varje steg innehåller en skärmdump från Enkelfinans egna hemsida.

Steg 1

När du besökare Enkelfinans hemsida kommer du mötas av deras ansökningsformulär. För att ansöka om ett lån så får du först dra i reglaget längst upp, som du kan se på bilden nedan. Därefter får du klicka på plus- eller minustecknet för att välja vilken återbetalnigsperiod du önskar. Undertill får de klicka i huruvida detta lånet ska användas för att baka ihop andra lån eller inte.

Ska detta lånet användas för att slå ihop gamla lån och krediter så anger du hur stor skuld det är som ska samlas i reglaget som dyker upp. Du får dessutom möjligheten att skriva upp dig på Enkelfinans nyhetsbrev som regelbundet skickar ut nyheter och råd inom privatekonomi.

Enkelfinans ansökningsformulär steg 1

Steg 2

När du har klickat dig vidare så kommer du komma till nästa steg i ansökan. Nu får du ange: ditt civilstånd, om ert hushåll har boende som är yngre än 21 år, vilken typ av boende ni har och din del av boendekostnaden varje månad. Klicka därefter på "FORTSÄTT".

Enkelfinans ansökningsformulär steg 2

Steg 3

I nästa steg som Enkelfinans kallar för "Sysselsättning" så ska du ange din nuvarande sysselsättning. Du kommer även bli tillfrågad vart du är anställd och hur mycket du har i lön, om du har angett att du har ett jobb. Annars kommer de enbart efterfråga hur mycket du har i inkomst.

Enkelfinans ansökningsformulär steg 3

Steg 4

Det fjärde steget är det sista steget i ansökningsformuläret. Här efterfrågas din e-post, mobilnummer och personnummer.

Anledningen till att de efterfrågar denna informationen är för att de eventuellt kan behöva komma i kontakt med dig gällande din ansökan. Skulle du alltså få ett telefonsamtal från ett okänt nummer en dag eller två efter du har gjort en ansökan så är det förmodligen Enkelfinans som vill prata med dig gällande din låneansökan.

Enkelfinans ansökningsformulär steg 4

Besked på din ansökan kommer börja trilla in redan samma dag och kan sedan pågå i 1-3 bankdagar. Vissa långivare är villiga att ge dig ett besked direkt medans andra behöver mer betänketid eller använder sig av manuella processer för att hantera sina låneansökningar.

Service & Säkerhet

Enkelfinans delar kundtjänst med Enklare och nås via antingen e-post, formulär på hemsidan eller telefon. De har öppet alla vardagar mellan 09:00 - 21:00 men håller stängt under helger.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Enkelfinans en användarvänlig låneförmedlare för privatlån upp till 600 000 kronor. Med ett stort urval av kreditgivare, enkel ansökningsprocess och hjälpsam kundtjänst kan du här låna pengar tryggt och smidigt. Utan krav på säkerhet och med ett relativt lågt krav på inkomst så är det här en låneförmedlare som förmedlar relativt lätta lån att få.

Öppettider Stängt

 • Måndag 09:30 - 17:00
 • Tisdag 09:30 - 17:00
 • Onsdag 09:30 - 17:00
 • Torsdag 09:30 - 17:00
 • Fredag 09:30 - 17:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Enklare Ekonomi Sverige AB
 • Org.nummer 556975-4814
 • Adress Skeppargatan 26
 • Postort 114 52 Stockholm
 • Telefon 0770330777
 • E-post kontakt@enklare.se

Vad tycker våra kunder om Enkelfinans?

  Skriv ett omdöme

  Joar Tornedahl

  Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.