Vill du veta vilket som är det enklaste lånet att få? Nedan listar vi de långivare hos vilka det är lättast att få lån med anmärkning. Så om du vill låna med betalningsanmärkning eller utan UC har du kommit helt rätt! De kreditgivare som listas på denna sida gör vanligtvis en individuell bedömning av din återbetalningsförmåga. Men det är förhållandevis lätt att få lån hos dessa jämfört med hos vissa andra aktörer på marknaden.

 • Ferratum
  Ränta 42,49 %
  Maxbelopp 45 000 kr
 • Lumify
  Ränta 42,50 %
  Maxbelopp 70 000 kr
 • Kredit365
  Ränta 39,00 %
  Maxbelopp 5 000 kr

Vilket är det enklaste lånet att få?

Hos vilken långivare det är lättast att få lån med anmärkning eller utan UC varierar. Flera olika faktorer spelar in, inte minst din aktuella ekonomiska situation. Kreditgivare gör nämligen en bedömning av din återbetalningsförmåga utifrån flertalet variabler. Dessa inkluderar bland annat din senast deklarerade årslön samt dina övriga skulder.

Lätt att få lån om förutsättningarna är de rätta

Av förklarliga skäl är det lättast att få lån om du har en hög deklarerad lön och inga eller få skulder. Om denna beskrivning stämmer in på dig kan man hävda att det är din kreditmarknad. Det enklaste lånet att få kan då vara fler än ett till antalet.

Men vilken är då den lättaste banken att få lån hos? Det beror på dina personliga förutsättningar. Därför är det tyvärr svårt för oss att ge ett rakt och generellt svar på denna fråga.

Vad vi dock kan säga är att det underlättar om du väljer rätt långivare. Vad vi menar med detta är att du har lättast att få lån om du ansöker hos den bank där du har störst sannolikhet att beviljas ett sådant. Dina möjligheter ökar dessutom om du ansöker om ett mindre lån snarare än om ett större.

Ibland lättast att få lån utan UC

En annan faktor som kan vara försvårande är om andra långivare nyligen har gjort kreditupplysningar på dig. Det är i sådana fall vanligtvis lättast att få lån utan UC. Denna möjlighet finns hos de kreditgivare som gör sina kreditupplysningar via andra kreditupplysningsföretag.

Vissa långivare tar upplysningar på potentiella kunder via till exempel Bisnode eller Creditsafe. Och när det rör sig om mindre belopp är sådana kreditgivare väldigt populära. När det kommer till större lån (över 50 000 kr) brukar långivarna dock använda sig av UC.

Vanliga frågor och svar

Hos vilka långivare är det lätt att få lån?
Är det lättast att få lån utan UC?
Var är det lättast att få lån med anmärkning om man har en sådan?

Diskussion

Användarkommentarer

Här finns inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Om författaren

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.