Hur mycket kostar Thorn?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

10 000 kr
12 mån
10 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 610,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Thorn och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Thorn jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Inte bra Thorn erbjuder en ränta på 9,84 - 21,60 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 3 055 kr
Kundomdömen
Toppklass Detta betyg baseras på 1 omdömen från låntagare hos Thorn. Det genomsnittliga betyget är 5,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Thorn har öppet 6 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
595 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
15 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
0,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

Nackdelar

Om Thorn

Thorn PrivatFinans är ett svenskt företag som ägs av Thorn Svenska AB. Thorn Svenska AB grundades redan 1970 och är ett etablerat konsumentkreditinstitut som står under Finansinspektionens och Konsumentverkets tillsyn. De är även medlemmar i Finansbolagens Förening och har sitt svenska huvudkontor i Solna utanför Stockholm.

Sedan starten har Thorn erbjudit finansieringsmöjligheter för sina kunder. Från början låg deras huvudfokus på hemelektronik, och under 1980- och 90-talen var de ledande inom uthyrning av TV-apparater, videobandspelare och tvättmaskiner. Med en kundbas på över 300 000 kunder har Thorn byggt upp förtroende genom att erbjuda god kundservice och lösningar som passar kundernas behov.

Idag erbjuder Thorn inte bara hemelektronik till rimliga månadskostnader. De har även utvidgat sin verksamhet till att inkludera både privatlån och samlingslån.

Lånevillkor

Thorn erbjuder olika lånealternativ för att möta olika kunders behov:

Privatlån Plus

Här kan du låna mellan 10 000 och 100 000 kr utan säkerhet. Den effektiva räntan varierar mellan 11,00% och 31,25%. Privatlån Plus ger dig frihet att använda lånet till vad du vill, vare sig det är en renovering, resa eller andra personliga projekt. Givetvis går det även att använda lånet för att köpa hemelektronik via Thorn.

Trygglån

Med detta lån kan du låna upp till 50 000 kr och få betalskydd. Det innebär att du kan få ersättning som motsvarar lånets månadskostnad om du blir sjukskriven eller förlorar ditt jobb. Thorns Trygglån ger dig även möjlighet att skydda dina närmaste genom att du kan få ersättning på upp till 12 månadsbetalningar vid bortgång.

Samlingslån

Om du har flera mindre lån eller krediter kan Thorn erbjuda dig ett samlingslån på upp till 200 000 kr. Detta kan vara en fördelaktig lösning för att minska din månadskostnad och göra din ekonomi mer överskådlig.

ProduktFinans

ProduktFinans är Thorns produkt där de har samlat all sin hemelektronik de säljer. Här kan du låna upp till 100 000 kr för att köpa hemelektronik på avbetalning. Fördelen med ProduktFinans är att du kan lösa lånet i förtid utan extra kostnad

Köp hemelektronik via Thorn

Thorn är inte bara ett företag som erbjuder lån, utan de är också en leverantör av hemelektronik. De har ett omfattande utbud av produkter för ditt hem, oavsett om du behöver en ny TV, dator, kylskåp eller andra apparater.  Thorn säljer inte bara dessa produkter, de hjälper dig även att finansiera dina inköp, vilket gör det enkelt och bekvämt att uppgradera ditt hem.

Om du har valt att kombinera en produkt med ditt lån hos Thorn, så har du ett så kallat ”kombinationsavtal”. Ett kombinationsavtal ger dig följande fördelar jämfört med ett vanligt låneavtal:

Pausa betalning

Med kombinationsavtalet har du möjlighet att skjuta upp en betalning om du behöver prioritera andra utgifter. Du kan göra detta två gånger under avtalsperioden, men det är viktigt att nämna att betalningen inte försvinner utan bara skjuts fram, vilket förlänger din avtalsperiod.

Ändra månadsbelopp

Med kombinationsavtalet kan du enkelt justera ditt månadsbelopp till en högre eller lägre kostnad. Om du sänker månadsbeloppet förlängs avtalsperioden, vilket ökar den totala räntekostnaden. Om du höjer månadsbeloppet blir avtalsperioden kortare, och du betalar av skulden snabbare.

Extraamorteringar

Som kund med kombinationsavtal är det enklare att göra extra betalningar för att snabbare bli skuldfri. 

Kombinationsavtalet ger dig flexibilitet och anpassningsmöjligheter utifrån din ekonomiska situation.

Hur du ansöker

För att ansöka om ett lån hos Thorn behöver du gå till deras ansökningssida. Därefter väljer du hur stort lån du önskar ta och till vilken löptid. Därefter anger du dina personuppgifter och vart du vill ha lånet utbetalt. När du har fyllt i all information de efterfrågar så klickar du på "Ansök med BankID nu". Då får du öppna BankID och signera din låneansökan.

Service & Säkerhet

Thorn lägger stor vikt vid att erbjuda enastående kundservice. Deras kundtjänst är tillgänglig mellan 08:00 och 17;00 både via e-post och telefon, vilket gör det enkelt att få svar på dina frågor eller hjälp med ditt lån eller köp av hemelektronik. Just när det kommer till hemelektronik är det viktigt att det blir rätt, så det är glädjande att Thorns kundtjänst har fått gott omdöme på Trustpilot.

När det gäller säkerhet kan du känna dig trygg med Thorn. Deras låneprodukter inkluderar betalskydd för att skydda dig i oväntade situationer som sjukdom eller arbetslöshet. Dessutom kan möjligheten att både köpa och finansiera hemelektronik hos Thorn skapa extra trygghet, då du får allt du behöver på ett och samma ställe. 

Thorn strävar efter ansvarsfull kreditgivning och samarbetar därför med Lånestopp.se. Tjänsten Lånestopp.se är en tjänst framtagen av Falsto AB som hindrar dig från att teckna nya lån och krediter. Denna tjänsten kan liknas vid tjänsterna Spelpaus.se och Nixtelefon.org, men då att Lånestopp.se är riktad mot att stoppa nytecknadet av lån. Du väljer själv hur länge du är spärrad och kan ta bort spärren när du vill.

Thorns omdöme på Trustpilot

Det är alltid bra att veta vad andra kunder tycker om ett företag innan man själv blir kund. När vi tittar på Trustpilot ser vi att Thorn har betyget 4,1 av 5 stjärnor , vilket är ett bra betyg. När man tittar på vad andra skriver ser man bland annat att flera är nöjda över att ha fått lån av Thorn efter att ha blivit nekade någon annanstans. Bemötandet och kundtjänsten nämns ofta som positiva.

Det som nämns som lite negativt är att de verkar försöker sälja in hemelektronik och prylar i samband med att man har tecknat ett lån. Detta uppfattar vissa som oprofessionellt, och vissa har uppfattat det som att de måste köpa vissa prylar för att få bättre villkor på sina lån.

Sammanfattning

Thorn är en etablerad aktör inom konsumentfinansiering och hemelektronik. Med sina flexibla lånealternativ och stora utbud av elektronikprodukter kan de vara ett bra val för kunder som vill förverkliga sina drömmar om ett nytt hemmabiosystem, eller som bara behöver en flexibel lånelösning. Om du söker efter en pålitlig partner för finansiering av hemelektronik eller privatlån är Thorn definitivt värt att ta en närmare titt på.

Vanliga frågor och svar om Thorn

Beviljar Thorn lån trots betalningsanmärkningar?
Vilka är Facit Bank?
När betalas lånet ut av Thorn?
Kan man ha flera lån hos Thorn?

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 18:00
 • Tisdag 08:00 - 18:00
 • Onsdag 08:00 - 18:00
 • Torsdag 08:00 - 18:00
 • Fredag 08:00 - 18:00
 • Lördag 10:00 - 16:00
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Thorn Svenska Aktiebolag
 • Org.nummer 5561368480
 • Adress Vretenvägen 13
 • Postort 171 54 Solna
 • Telefon 020242424
 • E-post info@thorn.se

Vad tycker våra kunder om Thorn?

 • Goliat
  Nöjd kund

  Supernöjd! Kan inte annat än rekommendera Thorn till alla! Love you!

  2018-08-18

Skriv ett omdöme

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.