Hur mycket kostar Viiga Lån?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

10 000 kr
12 mån
7 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 614,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Viiga Lån och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Viiga Lån jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Inte bra Viiga Lån erbjuder en ränta på 6,84 - 21,60 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 2 305 kr
Kundomdömen
Inte bra Detta betyg baseras på 0 omdömen från låntagare hos Viiga Lån. Det genomsnittliga betyget är 0,00 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Viiga Lån har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Inte bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
595 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
19 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
0,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Snabb utbetalning
 • Snabbt svar på ansökan

Nackdelar

 • BankID krävs vid snabb utbetalning

Om Viiga Lån

Viiga Lån är ett varumärke som tillhör Thorn Svenska AB som också är kreditgivaren. Detta är en aktör inom lånemarknaden i Norden som erbjuder lån till privatpersoner. 

Lånevillkor

Hos Viiga Lån kan du som privatperson ansöka om ett lån på en valfri summa mellan 10 000 och 40 000 kronor. Du behöver inte lämna någon säkerhet för lånet och du väljer också helt själv vad du ska ha pengarna till.

Du väljer själv vilken återbetalningstid du vill ha inom spannet 365 och 2 555 dagar. Du kan givetvis lösa lånet i förtid utan extra kostnad om du har möjlighet till det. Återbetalningen sker genom antingen autogiro eller betalningsavi som kommer till dig en gång per månad. Om du väljer autogiro kostar administrationsavgiften dig 19 kronor per månad, annars 39 kronor för att få en betalningsavi. 

Du betalar en fast ränta som varierar mellan 6,84 och 21,60 procent. Den effektiva räntan är i dagsläget mellan 8,57 och 28,65 %. Det är först när du har skickat in din ansökan till Viiga Lån som du kommer att få veta exakt vilket lånebelopp och ränta som du kommer att kunna bli erbjuden. Detta baseras på den individuella kreditprövningen som Viiga Lån gör när du ansöker om lån. I låneavtalet finns också specificerat den exakta årliga och effektiva räntan.

Grundkrav

För att kunna beviljas lån hos Viiga Lån behöver du uppfylla vissa grundkrav:

 • Du måste vara 20 år eller äldre
 • Du måste ha ett svenskt personnummer
 • Du måste ha bott i Sverige i minst 2 år
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige
 • Du måste ha ett svenskt bankkonto
 • Du måste ha en e-mail som går att nå dig på

Förutom grundkraven behöver du också klara den kreditprövning som görs. Kreditprövningen baseras på den information som du har angett i din ansökan. En kreditupplysning via UC kommer också att tas. Viiga Lån vill erbjuda lån under ansvarsfulla villkor och de vill också säkerställa att du inte får ekonomiska problem genom att teckna lånet, det vill säga att du kan betala tillbaka hela lånet utan svårigheter. 

Ibland kan Viiga Lån komma att kräva viss dokumentation när du ansöker om lån. Du kan till exempel behöva styrka din inkomst genom anställningsavtal och/eller lönespecifikationer. Du kommer att bli kontaktad om de är i behov av ytterligare underlag till din ansökan.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt om lån hos Viiga Lån genom att genomgå följande steg:

 1. Du fyller i formuläret på hemsidan med bland annat kontaktuppgifter och skickar det till Viiga Lån. Du legitimerar dig med BankID. 
 2. Viiga Lån gör en kreditprövning av din ansökan.
 3. Du får svar på din ansökan om lån inom en timme förutsatt att du ansöker under de ordinarie öppettiderna. Om du ansöker övrig tid så får du svar dagen efter. 
 4. Du skriver under låneavtalet som du får skickat till dig när lånet har godkänts. 
 5. Utbetalning sker. Om du har godkänt låneavtalet med BankID kan du ha pengarna på ditt bankkonto samma dag eller senast vardagen efter. Har du inte BankID måste du kontakta Viiga Lån för vidare instruktioner. 

Att ansöka är inte bindande utan du godkänner lånet först när du har undertecknat låneavtalet.

Service & Säkerhet

Om du vill komma i kontakt med denna långivare kan du antingen mejla eller ringa dem. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan klockan 08.00 och 18.00. På hemsidan finner du också svar på vanligt förekommande frågor. 

På hemsidan kan du läsa mer om hur Viiga Lån hanterar cookies och din integritet som kund. Du finner hela integritetspolicyn samt villkor enkelt på hemsidan som du noggrant kan läsa igenom.

Sammanfattning

Hos Viiga Lån kan du som privatperson ansöka om ett lån på en valfri summa mellan 10 000 och 40 000 kronor som ska återbetalas på mellan 365 och 2 555 dagar. Vilket lånebelopp samt ränta som du kommer att bli erbjuden får du veta först när du gjort en ansökan eftersom det baseras på en kreditprövning.

Du måste uppfylla vissa grundkrav och du kan komma att behöva inkomma med underlag som till exempel styrka din inkomst. Du ansöker enkelt via ett formulär direkt på hemsidan och får svar inom en timme under öppettiderna. Du kan skriva under låneavtalet med BankID och kan då erhålla pengarna samma dag.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 17:00
 • Tisdag 08:00 - 17:00
 • Onsdag 08:00 - 17:00
 • Torsdag 08:00 - 17:00
 • Fredag 08:00 - 17:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Thorn Svenska Aktiebolag
 • Org.nummer 5561368480
 • Adress Box 1315
 • Postort 171 54 Solna
 • Telefon 020242424
 • E-post info@viigalan.se

Vad tycker våra kunder om Viiga Lån?

  Skriv ett omdöme

  Simon Klaesson
  Simon Klaesson

  - Innehållsansvarig

  Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.