Att hitta rätt långivare kan vara en utmaning, men tack vare låneförmedlare kan det bli enklare och mer överskådligt. När du väljer låneförmedlare är det viktigt att titta på hur många banker och långivare de samarbetar med, eftersom det är det som avgör om de kan hitta det bästa lånealternativet för dig. I den här artikeln kommer vi att presentera de fem bästa låneförmedlarna som hjälper dig att hitta rätt lån för dina behov.

Vilken låneförmedlare samarbetar med flest banker?

En bra låneförmedlare har tillgång till många långivare och kan hjälpa dig hitta det bästa möjliga lånet för din finansiella situation. Genom att samarbeta med många olika banker kan låneförmedlare ge dig ett brett utbud av lånealternativ. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du har en mindre än perfekt kreditvärdighet eller letar efter ett lån med specifika villkor som kan vara svåra att hitta.

Förutom att ha tillgång till flera långivare bör en bra låneförmedlare också vara kunnig och transparent. De bör kunna besvara dina frågor, ge dig vägledning och hjälpa dig att förstå villkoren för ditt lån. Dessutom bör de vara tydliga om sina avgifter och eventuella potentiella risker som är förknippade med det lån de rekommenderar. Genom att arbeta med en bra låneförmedlare kan du spara tid, pengar och stress, dessutom kan du känna dig trygg med att du fattar det bästa möjliga beslutet för din ekonomiska framtid.

Topp 5 - Låneförmedlarna med störst samarbete 

 1. Lendo – Samarbetar med totalt 40 olika långivare och erbjuder lån upp till 600 000 kr
 2. Sambla – Låneförmedlare med stort samarbete om totalt 40 banker när du ska samla dina lån
 3. Advisa – Här får du låneerbjudande från 40 olika banker när du ska ta ett privatlån
 4. Enklare – Hjälper dig att söka lån upp till 600 000 kr utan säkerhet hos 38 olika banker
 5. Zmarta – Stort samarbete om 35 olika banker och långivare när du söker lån här

Vad du kan förvänta av de olika förmedlarna

1. Lendo

Lendo är en Sveriges mest populära låneförmedlare som samarbetar med 40 olika banker och långivare som erbjuder lån utan säkerhet upp till 600 000 kr. De erbjuder en enkel och smidig ansökningsprocess online där du fyller i dina uppgifter och snabbt får besked om vilka lånealternativ som passar dig bäst. Genom att använda Lendo kan du spara tid och energi på att själva slippa leta efter det bästa lånealternativet. 

Lendo samarbetar med alla stora banker och långivare och har länge varit den mest framträdande låneförmedlaren i Sverige. Om du letar efter en pålitlig och beprövad låneförmedlare är Lendo ett bra val.

 • Lånebelopp: 10 000 - 600 000 kr
 • Anslutna banker: 40 stycken
 • Ränta: 2,95 - 29,95%
 • Löptid: 1 - 15 år
 • Lendo
  Ränta 4,70 - 33,75 %
  Maxbelopp 600 000 kr

2. Sambla

Sambla är en låneförmedlare som hjälper dig hitta det bästa lånealternativet för just dig. De jämför lån från flera olika banker och långivare, vilket gör det möjligt för dig att få en överblick av dina alternativ och hitta det lån som passar dig bäst utan att påverka din kreditvärdighet. Sambla erbjuder en enkel ansökningsprocess där du fyller i din information och får snabbt svar om vilka långivare som kan erbjuda dig de bästa villkoren. De erbjuder lån utan säkerhet upp till 600 000 kr och arbetar för att ge dig den lägsta möjliga räntan baserat på din kreditvärdighet och ekonomi. 

Sambla är en av de största låneförmedlarna i Sverige och erbjuder en bred portfölj av låneprodukter från flera olika banker och långivare. De har också ett fokus på att hjälpa sina kunder att refinansiera befintliga lån för att sänka sina månatliga betalningar.

 • Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr
 • Anslutna banker: 40 stycken
 • Ränta: 3,06 - 29,99 %
 • Löptid: 1 - 20 år
 • Sambla
  Ränta 5,20 - 33,99 %
  Maxbelopp 600 000 kr

3. Advisa

Advisa är en annan stor låneförmedlare i Sverige som erbjuder lån utan säkerhet från flera olika banker och långivare. Genom att samarbeta med flera olika banker och långivare kan de erbjuda lån utan säkerhet upp till 600 000 kr till individuella räntor baserade på din kreditvärdighet och ekonomi. Advisa erbjuder en smidig och enkel ansökningsprocess online där du fyller i din information och får besked om vilka långivare som kan erbjuda de bästa villkoren. 

I och med att de erbjuder individuell räntesättning baserat på din kreditvärdighet och ekonomi kan de hjälpa dig att hitta det bästa lånealternativet för dina förutsättningar. Advisa samarbetar med ett par långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar, så det kan vara en bra låneförmedlare om du har en eller flera prickar i registret.

 • Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr
 • Anslutna banker: 40 stycken
 • Ränta: 3,06 - 29,99 %
 • Löptid: 1 - 20 år
 • Advisa
  Ränta 4,75 - 33,99 %
  Maxbelopp 600 000 kr

4. Enklare

Enklare är en relativt ny låneförmedlare i Sverige som erbjuder lån utan säkerhet upp till 600 000 kr från flera olika banker och långivare. Enklare erbjuder en enkel och smidig ansökningsprocess online där du fyller i din information och får snabbt besked om vilka långivare som kan erbjuda de bästa villkoren för just dig. De har också en kundtjänst som finns tillgänglig för att svara på eventuella frågor och ge dig råd och vägledning genom hela låneansökningsprocessen. Enklare arbetar för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta det bästa lånealternativet och ta kontroll över din ekonomiska framtid.

 • Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr
 • Anslutna banker: 38 stycken
 • Ränta: 2,95 - 26,50 %
 • Löptid: 1 - 20 år
 • Enklare
  Ränta 5,07 - 33,46 %
  Maxbelopp 600 000 kr

5. Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare som samarbetar med flera olika banker och långivare för att erbjuda lån utan säkerhet upp till 600 000 kr. De erbjuder en enkel och smidig ansökningsprocess online där du fyller i din information och får snabbt besked om vilka långivare som kan ge dig med förmånliga villkor. Zmarta strävar efter att erbjuda individuella räntor baserade på din kreditvärdighet och ekonomi för att hjälpa dig att hitta det bästa lånealternativet för dina behov och förutsättningar. 

Dessutom erbjuder Zmarta låneförmedling inom bolån och söker du om bolån här, så kommer din bolåneansökan skickas till 14 olika banker som erbjuder lån för köp av bostad.

 • Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr
 • Anslutna banker: 35 stycken
 • Ränta: 2,95 - 29,40 %
 • Löptid: 1 - 20 år
 • Zmarta
  Ränta 3,25 - 29,40 %
  Maxbelopp 600 000 kr

Så här söker du lån hos en låneförmedlare

Processen kan variera beroende på vilken låneförmedlare du använder och vilka långivare de samarbetar med, men så här kan det exempelvis se ut om du ansöker om ett lån på Lendo.se:

 1. Gå till Lendo.se och välj den typ av lån du är intresserad av.
 2. Ange det belopp du vill låna och välj önskad återbetalningstid.
 3. Fyll i dina personliga uppgifter, som namn, adress och födelsedatum.
 4. Ange information om din anställning, inklusive arbetsgivare, månadsinkomst och anställningsform.
 5. Fyll i dina finansiella uppgifter, såsom dina utgifter, lån och besparingar.
 6. Granska din låneansökan och skicka in den.
 7. Vänta på att Lendo matchar din låneansökan med olika långivare.
 8. Jämför de olika låneerbjudandena som du får från långivare som är anslutna till Lendo.
 9. Välj det låneerbjudande som passar dig bäst och klicka på "Ansök nu".
 10. Fyll i den nödvändiga informationen och bekräfta din ansökan.
 11. Vänta på att långivaren granskar din ansökan och ger dig besked om godkännande eller avslag.
 12. Om din ansökan blir godkänd, granska och godkänn låneavtalet.
 13. När avtalet har godkänts, kommer pengarna att sättas in på ditt bankkonto inom ett par dagar.

Om du är på jakt efter ett lån kan en låneförmedlare vara ett bra alternativ, framförallt för att hjälpa dig att få en översikt över vad långivare kan erbjuda dig. Som vi har sett i denna artikel finns det flera låneförmedlare att välja mellan, och varje låneförmedlare vi har nämnt här kommer kunna hjälpa dig att hitta ett lån som passar dig, oavsett din personliga situation.

Diskussion

Användarkommentarer

Här finns inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Om författaren

Simon Klaesson
Simon Klaesson

- Innehållsansvarig

Simon har ett stort intresse för finans och ekonomi och har sedan 2020 varit innehållsansvarig på Lånen.se. Simon har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Lånen.se är korrekt och alltid uppdaterad.