Lånen.se
Lån & Spar Bank
Till ansökan

Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank

(4,5)

Använder du dig av Advisa kan du få offerter från Lån & Spar Bank och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa Ansök endast hos Lån & Spar Bank
Belopp: 50 000 – 500 000 kr
Ränta: 3,45 – 8,95 %
Löptid: 2 – 15 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 20 833 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid:

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-23. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Lån & Spar Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Lån & Spar Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Lån & Spar Bank jämfört med konkurrenterna?Kostnad Lån & Spar Bank kan som lägst erbjuda en ränta på 3,45 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 2 787 kr.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 53 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte aviavgiften eller förseningsavgiften från det normala. Lån & Spar Bank använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 20 833 kr. Dessutom får du inte ha några betalningsanmärkningar. Lån & Spar Bank accepterar låntagare som är 18 år eller äldre.
Kundservice Kundservice hos Lån & Spar Bank har öppet i genomsnitt 9 timmar per dag på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos Lån & Spar Bank.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Lån & Spar Bank.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 495 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 – 35 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi. Den lägre avgiften gäller om du väljer e-faktura.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 0 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Kreditränta + 10 %-enheterRänta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du får tre månaders kostnadsfritt kreditskydd
 • Låg ränta
 • Snabb handläggning

Nackdelar

 • Kräver hög årsinkomst om du är ensam sökande
 • Om du ska låna över 350 000 kronor krävs en medsökande

Om Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank A/S ägs till största delen av olika organisationer och föreningar. I Sverige samarbetar de med Villaägarnas Riksförbund, M Sverige (Sveriges största konsumentorganisationer för bilister och trafikanter) samt Hyresgästföreningen. Banken etablerades i Danmark redan år 1880 och är noterat på Köpenhamnsbörsen.

Det är en bank som har främst medlemmar som kunder, men är en digital bank som även erbjuder icke-medlemmar att vara kunder. De erbjuder privatpersoner bland annat tjänster som privatlån, medlemslån, sparkonto och kreditkort. Är du medlem i någon av de organisationer som banken samarbetar med kommer du att kunna få extra bra erbjudanden och villkor på deras olika tjänster.

Deras vision är att leda den digitala utvecklingen av framtida banktjänster för att öka möjligheterna till en ny och rörlig vardag för sina kunder.

Lånevillkor

Hos Lån & Spar Bank kan du låna, utan säkerhet, en valfri summa mellan 50 000 och 500 000 kronor som ska återbetalas på mellan 730 och 5 475. Du måste dock ha en medsökande på lånet om du har tänkt att låna över 350 000 kronor. På hemsidan finns en enkel lånekalkylator där du själv kan beräkna vilken månadskostnad du kan komma att få beroende på lånebeloppet och återbetalningstiden. Du kan också använda en låneindikator där du kan, genom att fylla i olika uppgifter, få veta hur mycket du kan låna utan att en kreditprövning görs. Du får även svar direkt på din förfrågan.

Exakt vilken ränta du får på ditt lån fastställs efter en individuell kreditbedömning. Räntan är i dagsläget mellan 3,45 och 8,95 procent, och den rörliga effektiva räntan varierar mellan 3,56 och 9,39 procent. Om du lånar 175 000 kronor på 10 år kan den effektiva räntan vara 5,13 procent för annuitetslån.

Är ni två som ansöker om lånet ökar möjligheterna att få låna den summa som ni önskar. Du har också möjlighet att höja ditt befintliga lån genom att göra en ny ansökan med totalbeloppet som lånesumma.

En uppläggningsavgift om 495 kronor tillkommer på lånet. Det tillkommer även aviavgift om du väljer att inte få fakturan digitalt. Du kan teckna en låneskyddsförsäkring. Du kan lösa lånet i förtid utan extra kostnad eller göra extra amorteringar. Du har också möjlighet att öka ditt befintliga lån.

Grundkrav

För att få låna pengar av Lån & Spar Bank behöver du uppfylla vissa krav:

 • Du behöver vara över 18 år.
 • Du måste vara fast anställd.
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
 • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 250 000 kronor från fast tjänst, detta är dock sammanlagt för både huvudsökande och eventuell medsökande.
 • Du måste ha tillgång till BankID på fil eller Mobilt BankID.

Service & säkerhet

Om du vill komma i kontakt med Lån & Spar Bank kan du ringa dem under deras öppettider som är helgfria vardagar mellan klockan 9.00 och 17.00. Du kan också skicka e-post om du föredrar den kontaktvägen. På hemsidan finns också vanligt förekommande frågor och svar . Du finner även kundomdömen på hemsidan där du kan läsa om vad andra kunder tycker om banken och deras tjänster.

På hemsidan finner du en hel avdelning med information kring säkerhet och juridik. Här kan du läsa om hur banken hanterar din personuppgifter, använder cookies, insättningsgaranti och ångerrätt bara för att nämna några exempel. Det märks att banken tar dessa områden på allvar och vill ge tydlig och utförlig information till dig som kund om din trygghet och säkerhet.Har du frågor eller synpunkter är det också bara att kontakta banken.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt om ett privatlån hos Lån & Spar Bank genom att:

 1. fylla i en ansökan på deras hemsida.
 2. Du blir därefter kontaktad med ett låneerbjudande.
 3. Om du accepterar detta kommer du att få lämna kompletterande uppgifter via ett digitalt formulär.
 4. Du får sedan signera avtalet med BankID.
 5. Utbetalning sker därefter till ditt konto i Lån & Spar Bank. Information om mer exakta tidsangivelser för utbetalning saknas.

Enligt lag har du också ångerrätt i 14 dagar.

Sammanfattning

Lån & Spar Bank erbjuder bland annat privatlån där du kan låna upp till 500 000 kronor, men summor över 350 000 kronor kräver också en medsökande. Räntan är rörlig och fastställs individuellt. Du behöver uppfylla vissa krav för att få låna. Du kan till exempel inte ha betalningsanmärkningar och du måste vidare också ha en tillsvidareanställning för att kunna beviljas ett lån. Ansökan sker via hemsidan och BankID eller Mobilt BankID krävs för att signera avtalet. Mer exakt information om när utbetalning till ditt bankkonto i Lån & Spar Bank sker saknas på hemsidan.


Skärmdump från Lån & Spar Bank

Recensionen publicerades 2018-08-12 och uppdaterades senast 2019-10-14 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Lån & Spar Bank?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

alan

16 aug 2018

inga problem, jätte nöjd

inga problem, jätte nöjdSkriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Lån & Spar Bank:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Andra varumärken från Lån & Spar Sverige, bankfilial


Villabanken
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
500 000 kr