Lånen.se
Lån & Spar Bank
Ansök kostnadsfritt

Lån & Spar Bank

Belopp: 50 000 – 500 000 kr
Ränta: 3,45 – 8,95 %
Löptid: 2 – 12 år
Ålderskrav: 18 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 20 833 kr/mån
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid:

Hur mycket kostar Lån & Spar Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Lån & Spar Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Lån & Spar Bank jämfört med konkurrenterna?Ränta Lån & Spar Bank kan erbjuda en lägre ränta än 90 % av konkurrenterna. Den högsta räntan är lägre än 91 % av konkurrenternas högsta räntor.
Avgifter Uppläggningsavgiften är lägre än hos 30 % av konkurrenterna och aviavgiften är 0 kr. Eftersom den maximala kredittiden är över 2 år väger en låg aviavgift tyngre än en låg uppläggningsavgift.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 20 833 kr. Dessutom får du inte ha några betalningsanmärkningar. Lån & Spar Bank accepterar låntagare som är 18 år eller äldre.
Kundservice Kundservice hos Lån & Spar Bank har öppet i genomsnitt 8 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos Lån & Spar Bank.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av allt ifrån enkelhet att ansöka om ett lån till bemötande från kundservice.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 495 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 0 – 35 kr Kostnad för att få en betalningsavi. Den högre avgiften gäller för avisering per brev.
Förseningsavgift 60 kr Tilläggsavgift som kan debiteras om du inte betalar i tid.
Påminnelseavgift 60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Dröjsmålsränta 10 % (0,8 % per månad) Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Du får tre månaders kostnadsfritt kreditskydd
  • Låg ränta
  • Snabb handläggning

Nackdelar

  • Kräver hög årsinkomst om du är ensam sökande
  • Om du ska låna över 350 000 kronor krävs en medsökande

Om Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank A/S ägs till största delen av olika fackföreningar. Banken etablerades i Danmark redan år 1880. Det är en bank som har främst medlemmar som kunder, men är en digital bank som även erbjuder icke-medlemmar att vara kunder. De erbjuder privatpersoner bland annat tjänster som privatlån, medlemslån, sparkonto och kreditkort.

Lånevillkor

Hos Lån & Spar Bank kan du låna, utan säkerhet, en valfri summa mellan 50 000 och 500 000 kronor som ska återbetalas på mellan två och tolv år. På hemsidan finns en enkel lånekalkylator där du själv kan beräkna vilken månadskostnad du får beroende på lånebeloppet och återbetalningstiden. Du kan också använda en låneindikator där du kan, genom att fylla i olika uppgifter, få veta hur mycket du kan låna utan att en kreditprövning görs. Du får även svar direkt på din förfrågan.

Du kan lösa lånet i förtid utan extra kostnad eller göra extra amorteringar. Vilken ränta du får på ditt lån fastställs efter en individuell kreditbedömning. Snitträntan för ett privatlån är i dagsläget 5,15 procent. Är ni två som ansöker om lånet ökar möjligheterna att få låna den summa som ni önskar. Du har också möjlighet att höja ditt befintliga lån genom att göra en ny ansökan med totalbeloppet som lånesumma.

För att få låna pengar av Lån & Spar Bank behöver du uppfylla vissa krav: Du behöver vara över 18 år, du måste vara fast anställd och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Vidare behöver du ha en årsinkomst på minst 250 000 kronor från fast tjänst, detta är dock sammanlagt för både huvudsökande och eventuell medsökande. Om du tänkt låna en summa över 350 000 kronor behöver du ha en medsökande.

Service & säkerhet

Om du vill komma i kontakt med Lån & Spar Bank kan du ringa dem under deras öppettider som är vardagar mellan klockan 09:00 och 17:00. Du kan också skicka e-post om du föredrar den kontaktvägen. På hemsidan finns också vanligt förekommande frågor och svar och du finner även kundomdömen där du kan läsa om vad andra kunder tycker om banken och dess tjänster.

På hemsidan finner du en avdelning med information kring säkerhet och juridik. Här kan du läsa om hur banken hanterar din personuppgifter, använder cookies, insättningsgaranti och ångerrätt bara för att nämna några exempel. Det märks att banken tar dessa områden på allvar och vill ge tydlig och utförlig information till dig som kund om din trygghet och säkerhet.

Hur du ansöker

Du ansöker om ett privatlån hos Lån & Spar Bank genom att fylla i en ansökan på deras hemsida. Du blir därefter kontaktad med ett låneerbjudande, och om du accepterar detta kommer du att få lämna kompletterande uppgifter via ett digitalt formulär. Du får sedan signera avtalet med BankID och utbetalning sker därefter till ditt konto i Lån & Spar Bank. Information om mer exakta tidsangivelser för utbetalning saknas.

Sammanfattning

Lån & Spar Bank erbjuder bland annat privatlån där du kan låna upp till 500 000 kronor, men summor över 350 000 kronor kräver också en medsökande. Du behöver uppfylla vissa krav för att få låna. Ansökan sker via hemsidan och BankID krävs för att signera avtalet. Mer exakt information om när utbetalning sker saknas på hemsidan.

Vad tycker kunderna om Lån & Spar Bank?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

alan

16 aug

inga problem, jätte nöjd

inga problem, jätte nöjdSkriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Lån & Spar Bank:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.

Andra varumärken som ägs av Lån & Spar Sverige, bankfilial


Villabanken
Ränta från
3,25 %
Maxbelopp
500 000 kr