Hur mycket kostar Lån & Spar Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

50 000 kr
24 mån
5 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 395,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Lån & Spar Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Lån & Spar Bank jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Lika bra Lån & Spar Bank erbjuder en ränta på 4,95 - 10,95 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 1 633 kr
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 3 omdömen från låntagare hos Lån & Spar Bank. Det genomsnittliga betyget är 3,67 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Lån & Spar Bank har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
395 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
0 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
0 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
10,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du får tre månaders kostnadsfritt kreditskydd
 • Låg ränta
 • Snabb handläggning

Nackdelar

 • Kräver hög årsinkomst om du är ensam sökande
 • Om du ska låna över 350 000 kronor krävs en medsökande

Om Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank A/S ägs till största delen av olika organisationer och föreningar. I Sverige samarbetar de med Villaägarnas Riksförbund, M Sverige (Sveriges största konsumentorganisationer för bilister och trafikanter) samt Hyresgästföreningen. Banken etablerades i Danmark redan år 1880 och är noterat på Köpenhamnsbörsen.

Det är en bank som har främst medlemmar som kunder, men är en digital bank som även erbjuder icke-medlemmar att vara kunder. De erbjuder privatpersoner bland annat tjänster som privatlån, medlemslån, sparkonto och kreditkort. Är du medlem i någon av de organisationer som banken samarbetar med kommer du att kunna få extra bra erbjudanden och villkor på deras olika tjänster.

Deras vision är att leda den digitala utvecklingen av framtida banktjänster för att öka möjligheterna till en ny och rörlig vardag för sina kunder.

Lånevillkor

Hos Lån & Spar Bank kan du låna, utan säkerhet, en valfri summa mellan 50 000 och 500 000 kronor som ska återbetalas på mellan 730 och 5 475. Du måste dock ha en medsökande på lånet om du har tänkt att låna över 350 000 kronor. På hemsidan finns en enkel lånekalkylator där du själv kan beräkna vilken månadskostnad du kan komma att få beroende på lånebeloppet och återbetalningstiden. Du kan också använda en låneindikator där du kan, genom att fylla i olika uppgifter, få veta hur mycket du kan låna utan att en kreditprövning görs. Du får även svar direkt på din förfrågan.

Exakt vilken ränta du får på ditt lån fastställs efter en individuell kreditbedömning. Räntan är i dagsläget mellan 3,45 och 8,95 procent, och den rörliga effektiva räntan varierar mellan 3,56 och 9,39 procent. Om du lånar 175 000 kronor på 10 år kan den effektiva räntan vara 5,13 procent för annuitetslån.

Är ni två som ansöker om lånet ökar möjligheterna att få låna den summa som ni önskar. Du har också möjlighet att höja ditt befintliga lån genom att göra en ny ansökan med totalbeloppet som lånesumma.

En uppläggningsavgift om 495 kronor tillkommer på lånet. Det tillkommer även aviavgift om du väljer att inte få fakturan digitalt. Du kan teckna en låneskyddsförsäkring. Du kan lösa lånet i förtid utan extra kostnad eller göra extra amorteringar. Du har också möjlighet att öka ditt befintliga lån.

Grundkrav

För att få låna pengar av Lån & Spar Bank behöver du uppfylla vissa krav:

 • Du behöver vara över 18 år.
 • Du måste vara fast anställd.
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
 • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 250 000 kronor från fast tjänst, detta är dock sammanlagt för både huvudsökande och eventuell medsökande.
 • Du måste ha tillgång till BankID på fil eller Mobilt BankID.

Hur du ansöker

Du ansöker enkelt om ett privatlån hos Lån & Spar Bank genom att:

 1. fylla i en ansökan på deras hemsida.
 2. Du blir därefter kontaktad med ett låneerbjudande.
 3. Om du accepterar detta kommer du att få lämna kompletterande uppgifter via ett digitalt formulär.
 4. Du får sedan signera avtalet med BankID.
 5. Utbetalning sker därefter till ditt konto i Lån & Spar Bank. Information om mer exakta tidsangivelser för utbetalning saknas.

Enligt lag har du också ångerrätt i 14 dagar.

Service & Säkerhet

Om du vill komma i kontakt med Lån & Spar Bank kan du ringa dem under deras öppettider som är helgfria vardagar mellan klockan 9.00 och 17.00. Du kan också skicka e-post om du föredrar den kontaktvägen. På hemsidan finns också vanligt förekommande frågor och svar . Du finner även kundomdömen på hemsidan där du kan läsa om vad andra kunder tycker om banken och deras tjänster.

På hemsidan finner du en hel avdelning med information kring säkerhet och juridik. Här kan du läsa om hur banken hanterar din personuppgifter, använder cookies, insättningsgaranti och ångerrätt bara för att nämna några exempel. Det märks att banken tar dessa områden på allvar och vill ge tydlig och utförlig information till dig som kund om din trygghet och säkerhet.Har du frågor eller synpunkter är det också bara att kontakta banken.

Sammanfattning

Lån & Spar Bank erbjuder bland annat privatlån där du kan låna upp till 500 000 kronor, men summor över 350 000 kronor kräver också en medsökande. Räntan är rörlig och fastställs individuellt.

Du behöver uppfylla vissa krav för att få låna. Du kan till exempel inte ha betalningsanmärkningar och du måste vidare också ha en tillsvidareanställning för att kunna beviljas ett lån. Ansökan sker via hemsidan och BankID eller Mobilt BankID krävs för att signera avtalet. Mer exakt information om när utbetalning till ditt bankkonto i Lån & Spar Bank sker saknas på hemsidan.

Öppettider Stängt

 • Måndag 08:00 - 17:00
 • Tisdag 08:00 - 17:00
 • Onsdag 08:00 - 17:00
 • Torsdag 08:00 - 17:00
 • Fredag 08:00 - 17:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Lån & Spar Sverige
 • Org.nummer 5164060971
 • Adress Box 4114
 • Postort 203 12 Malmö
 • Telefon 040205600
 • E-post

Vad tycker våra kunder om Lån & Spar Bank?

 • ingalill

  det mesta bra men kan få fram hur stor skulden är. borde finnas mina sidor eller liknande

  2021-03-02
 • Niclas
  Se upp för deras dyra låneskydd!

  Det gick fort och smidigt, men när jag läste avtalet upptäckte jag att jag skulle få en låneskyddsförsäkring som kostar 667kr/mån om jag inte aktivt går in och meddelar att jag inte vill ha den. Inte ok! Det är sånt här som får mig att tappa förtroendet. Om de ville ge ett seriöst intryck så frågar de självklart om man vill ha försäkringen innan man ska skriva på något. Det ger ett suspekt intryck när försäkringen är insmugen i låneavtalet.

  2020-07-31
 • alan

  inga problem, jätte nöjd

  2018-08-16

Skriv ett omdöme

Andra varumärken från Lån & Spar Sverige

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.