Hur mycket kostar Nstart?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.

30 000 kr
24 mån
7 %
Resultat
 • Räntekostnad 0,00 kr
 • Avgifter 1 024,00 kr
 • Belopp att betala tillbaka 0,00 kr
 • Månadskostnad 0,00 kr
Efter ränteavdrag kostar lånet totalt 0,00 kr efter ett ränteavdrag på 0,00 kr. Över 0 månader innebär det en totalkostnad på 0,00 kr per månad.
Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Nstart och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Nstart jämfört med konkurrenterna?

Kostnad
Inte bra Nstart erbjuder en ränta på 6,95 - 21,95 %. Ett lån på 25 000 kr i 1 år kostar som minst 2 733 kr
Kundomdömen
Bra Detta betyg baseras på 6 omdömen från låntagare hos Nstart. Det genomsnittliga betyget är 3,67 av 5.
Kundtjänst
Bra Detta baseras på kundtjänstens öppettider. Nstart har öppet 5 dagar i veckan.
Sammanvägt betyg
Bra Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

Avgifter

Uppläggningsavgift
995 kr Kostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift
0 kr Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift
29 kr Administrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift
60 kr Avgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift
125 kr Tilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta
0,00 % Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Du kan låna även om du har en eller flera betalningsanmärkningar
 • Du får löpande ekonomisk rådgivning

Nackdelar

 • Om du lånar pengar är kravet att du ska lösa krediter och andra lån

Om Nstart

Nstart är ett svenskt finansbolag som erbjuder samlingslån utan säkerhet. Det drivs av entreprenörer, finansiärer och kreditspecialister som har stor erfarenhet. Bolaget menar själva att de ser långsiktigt på sitt förhållande till sina kunder. Nstart står givetvis under Finansinspektionens tillsyn.

Lånevillkor

Hos Nstart kan du ansöka om ett nystartslån, vilket är ett lån utan säkerhet och är ett samlingslån med syfte att samla andra dyrare lån och krediter. Du kan låna en valfri summa mellan 30 000 och 500 000 kronor, vilka ska återbetalas på mellan 730 och 5 475 dagar.

På hemsidan finner du en enkel lånekalkylator som hjälper dig att beräkna månadskostnaden och hur mycket ränta du får betala. Månadskostnaden är densamma varje månad och dras via autogiro. Givetvis har du möjlighet att göra extra inbetalningar under tiden du återbetalar. Uppläggningsavgiften på ett nytt lån är 995 kronor. 

Du kan också teckna en låneskyddsförsäkring. Det innebär att om något oförutsett händer, till exempel olycksfall, sjukdom eller arbetslöshet, träder låneskyddet in och betalar månadskostnaden i 12 månader. 

Räntan är rörlig och fastställs individuellt. Räntan är i dagsläget mellan 9,95 och 21,95 procent, och den högsta effektiva räntan är 28,90 procent. Nstart erbjuder till och med ett belöningssystem om du sköter dina inbetalningar på lånet. Om du betalar månadskostnaden i tid samt undviker nya lån och kreditupplysningar, får du faktiskt sänkt ränta varje år. En medsökande på lånet ökar också möjligheterna till en lägre ränta.

Grundkrav

Nstart har vissa krav på dig som ansöker om lån. 

 • Du måste vara mellan 18 och 65 år.
 • Minst en sökande på lånet ska ha fast inkomst på minst 22 000 kronor per månad. 
 • Minst en sökande på lånet ska ha en fast anställning.
 • Om lånet avser att betala en skuld hos Kronofogden eller vid ett lånebelopp över 300 000 kronor krävs alltid en medsökande. 

En medsökande ökar också möjligheten att få lånet beviljat. Det finns inga hinder att du har flera kreditupplysningar och/eller betalningsanmärkningar.

Bedömningen som Nstart gör baseras på flera olika faktorer. De tar till skillnad från många andra långivare, inte så stor hänsyn till om du har betalningsanmärkningar eller många förfrågningar i din kreditupplysning som annars kan sänka din kreditvärdighet. Innan du erbjuds att få låna pengar från Nstart går de tillsammans med dig igenom din personliga ekonomi, din återbetalningsförmåga och din kreditvärdighet.

Hur du ansöker

Hos Nstart är det enkelt att ansöka om lån, vilket gör du direkt på deras hemsida. Du gör detta genom att följa nedanstående steg.

 1. Du fyller enkelt i olika uppgifter i ett formulär. Uppgifter som du behöver besvara är till exempel önskat lånebelopp och återbetalningstid, sysselsättning, månadsinkomst, civilstånd och boendeform. Du har också möjlighet att förklara vad du vill ha hjälp med, till exempel att samla dyrare lån och krediter. 
 2. Skicka ansökan. Det kan ta upp till 2 minuter så stäng inte fönstret med ansökan innan du fått klartecken.
 3. Nstart kommer sedan att kontakta dig, och tillsammans går ni igenom lån och krediter för att se vilka som ska betalas samt vilken summa och återbetalningstid som skulle passa dig. 
 4. Nstart gör sedan en bedömning om du (och eventuell medsökande) ska beviljas lånet eller ej. Fokus ligger då på din, eller era, inkomster och återbetalningsförmåga. En kreditupplysning görs också. 
 5. Du får ett låneerbjudande som du kan tacka ja eller nej till. Uppgifter om hur och när utbetalning sker saknas.

Service & Säkerhet

Du kan nå Nstart via e-post eller telefon. Deras kundtjänst är öppen på måndagar mellan klockan 09.00 och 18.00 och på tisdagar till fredagar mellan klockan 09.00 och 17.00. Enligt hemsidan försöker de svar inom 24 timmar.

På sajten finner du bland annat kundomdömen som hjälper dig att kunna skapa en bättre bild av vad andra tycker om Nstart samt svar på vanligt ställda frågor. Deras besöksadress finns i Stockholm. På hemsidan finner du också till exempel hur företaget arbetar med klagomål samt deras dataskyddspolicy.

Sammanfattning

Nstart erbjuder samlingslån till privatpersoner upp till 500 000 kronor. Om du har betalningsanmärkningar behöver detta inte utgöra något hinder för att få låna. Du har till och med möjlighet till sänkt ränta under din återbetalningstid förutsatt att du sköter ditt lån och undviker nya lån och kreditupplysningar.

Räntan är rörlig och fastställs individuellt. Ansökningsprocessen kan upplevas som något krånglig, och uppgifter om hur och när utbetalning sker saknas.

Öppettider Öppet nu

 • Måndag 09:00 - 18:00
 • Tisdag 09:00 - 18:00
 • Onsdag 09:00 - 18:00
 • Torsdag 09:00 - 18:00
 • Fredag 09:00 - 16:00
 • Lördag -
 • Söndag -

Företagsuppgifter

 • Företagsnamn Nystart Finans Sverige AB
 • Org.nummer 5569764110
 • Adress Birger Jarlsgatan 9
 • Postort 11145 Stockholm
 • Telefon 0841020304
 • E-post info@nstart.com

Vad tycker våra kunder om Nstart?

 • Alisa
  Oprofessionell

  Extremt svåra att komma i kontakt med. Låneansökan hamnar mellan stolarna och glöms bort. Vägrar ringa upp. Rekommenderas absolut inte.

  2022-09-15
 • Nemo

  Det enda stället jag med skuld hos kronofogd fick låna hos, tack för att ni räddade mig

  2019-01-08
 • Hej

  Har svårt att få låna men hos Nystart finans gick det

  2018-12-17
 • Simon
  Ny chans

  Nystartfinans gav mig ett trevligt bemötande och ny chans

  2018-12-16
 • Molly
  Dåligt bemötande

  Negativt och dömande bemötande mötte mig när jag kontaktade detta bolag. Blev erbjuden lån men tackade nej då jag inte vill samarbeta med ett bolag som har så dåligt bemötande så kunden får ångest. Kände mig inte hjälpt, snarare tvärt om. Rekommenderas inte!

  2018-11-22
 • Nilla
  Nöjd kund

  Nystart kräver att du har en ganska hög lön men det är det värt för annars borde man nog inte låna så mycket

  2018-11-22

Skriv ett omdöme