Kontokredit är en form av kredit som erbjuds av många långivare och banker. Det är en förutbestämd kreditgräns som du kan dra nytta av när det behövs. Istället för att få en engångsutbetalning som med ett traditionellt lån får du tillgång till en löpande kredit som du kan använda när du vill, exempelvis mot slutet av månaden när du ännu inte fått din lön men vill kunna ha en helkväll på stan. Dessutom betalar du bara ränta på den del av kontokrediten som du faktiskt använder.

När du beviljas en kontokredit får du en kreditgräns som baseras på din kreditvärdighet, inkomst och andra relevanta faktorer. Kreditgränsen är det maximala belopp som du kan ta ut. När du använder krediten minskar den tillgängliga saldot, och när du betalar tillbaka på krediten ökar det tillgängliga saldot igen.

Kontokredit kan användas till olika ändamål, till exempel:

 • Kortvariga utgifter
  Kontokrediten kan hjälpa till att täcka omedelbara eller kortvariga kostnader, som oväntade räkningar.
 • Inköp och shopping
  Den kan användas för att handla vid reor och erbjudanden som dyker upp när du annars inte hade haft pengar på kontot.
 • I väntan på lön
  Kontokredit kan användas som ett verktyg för att hantera tillfälliga stunder då du inte har pengar på kontot, som när du väntar på att lönen ska komma.

Vilken är den bästa kontokrediten?

Kontokredit har blivit allt mer populärt bland låntagare som söker flexibla och bekväma kreditlösningar. För att hjälpa dig att hitta de bästa långivarna som erbjuder kontokredit har vi utfört en noggrann granskning och utvärderat baserat på ett flertal faktorer som påverkar låntagarens upplevelse.

Faktorer som påverkar hur bra en kontokredit är:

Ränta

En av de viktigaste faktorerna är räntan som långivaren tillämpar på kontokrediten. Långivare med konkurrenskraftig ränta hamnar högt på vår lista eftersom det innebär en lägre kostnad för dig som låntagare.

Avgifter

Avgifter kan ha en betydande inverkan på den totala kostnaden för kontokrediten. Långivare som erbjuder transparenta och kostnadseffektiva lösningar rankas högt.

Om krediten är utan uc

Många låntagare föredrar att undvika att deras kreditupplysning registreras hos uc (Upplysningscentralen). Vi har identifierat långivare som erbjuder möjligheten att ansöka om kontokredit utan att en uc-förfrågan görs.

Möjlighet att låna trots betalningsanmärkningar

För den som ska låna med betalningsanmärkningar kan det vara utmanande att få tillgång till en kredit. Vi har inkluderat långivare som erbjuder möjligheten att bevilja kontokrediter även till personer med betalningsanmärkningar.

Flexibilitet och kreditgräns

En bra kontokredit bör erbjuda flexibilitet och anpassas efter låntagarens behov. Vi har rankat långivare som erbjuder generösa kreditgränser, direktutbetalningar och flexibla återbetalningsalternativ högt.

 • Ferratum – Bästa kontokrediten för dig som vill ha en kredit upp till 45 000 kr och ställer låga krav.
 • Brixo – Bästa krediten för dig som vill ha en låg ränta, schyssta villkor och är utan uc.
 • Lumify – Bästa kontokrediten för dig som vill ha ett större kreditutrymme och är utan uc.
 • Credifi - Bra alternativ för dig som behöver en kredit snabbt och ställer låga krav.
 • Saldo – Bästa krediten för dig som har betalningsanmärkning och behöver pengar fort.

Bästa kontokrediterna 2024 - Bäst i test

 1. 1. Ferratum

  Ferratum

  Ferratum erbjuder en flexibel och bekväm kontokredit som har blivit populär bland låntagare. Med Ferratums kontokredit får du tillgång till en förutbestämd kreditgräns på upp till 50 000 kr som du kan utnyttja efter behov. Hos Ferratum kan du låna utan uc, och dessutom beviljas kontokrediter trots betalningsanmärkningar.

  Belopp 1 000 - 40 000 kr
  Ränta 43,49 %
  Löptid 3 mån - 8 år
  Kreditupplysning Creditsafe
  Betalningsanmärkningar Accepteras
  Direktutbetalning Ja
 2. 2. Brixo

  Brixo

  Brixo erbjuder en kontokredit som har fått positiv uppmärksamhet bland låntagare. Med Brixos kontokredit får du tillgång till en flexibel kreditlösning på upp till 50 000 kr som kan anpassas efter dina individuella behov. 

  Tack vare en låg ränta och inga avgifter hamnar Brixo högt upp på vår lista. Det enda som håller Brixo tillbaka en aning är att det tar en arbetsdag för pengarna att komma in på kontot.

  Belopp 3 000 - 50 000 kr
  Ränta 28,95 %
  Löptid 6 mån - 4 år
  Betalningsanmärkningar Accepteras
  Uppläggningsavgift 475 kr
  Ansök nu
 3. 3. Lumify

  Lumify

  Lumify erbjuder en attraktiv kontokredit som har fått uppmärksamhet för sin generösa kreditgräns. Med Lumifys kontokredit får du tillgång till en betydande kreditgräns på hela 70 000 kr, vilket ger dig möjlighet att hantera både kortvariga och långsiktiga ekonomiska behov.

  Anledningen till att Lumify inte hamnar högre upp är att deras uppläggningsavgift är betydligt högre än genomsnittet i branschen. Med det sagt behöver du bara ansöka om en kontokredit en gång, till skillnad från deras andra låneprodukter, exempelvis som ett snabblån.

  Belopp 2 000 - 70 000 kr
  Ränta 43,50 %
  Löptid 3 mån - 8 år
  Kreditupplysning Creditsafe
  Betalningsanmärkningar Accepteras inte
  Direktutbetalning Dygnet runt
  Ansök nu
 4. 4. Credifi

  Credifi

  Credifi erbjuder en kontokrediter upp till 50 000 kr utan uc. Credifi är ett av få bolag som erbjuder räntefria låneperioder för sina låneprodukter och har ofta kampanjer där de bjuder på uppläggningsavgiften. Tack vare aggressiv marknadsföring med räntefria låneperioder har de blivit ett populärt alternativ på marknaden.

  Belopp 2 000 - 50 000 kr
  Ränta 43,50 %
  Löptid 3 mån - 8 år
  Kreditupplysning Creditsafe
  Betalningsanmärkningar Accepteras inte
  Direktutbetalning Dygnet runt
  Ansök nu
 5. 5. Saldo

  Saldo

  Saldo erbjuder en bra kontokredit på upp till 20 000 kr. Med Saldos kontokredit kan du få tillgång till en flexibel kreditgräns och du kan teckna krediten på deras hemsida. Saldo strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga villkor och möjligheten att låna utan uc.

  Saldo passar bäst för dig som inte behöver en hög kontokredit eftersom kreditgränsen är lägre än för andra konkurrenter på denna lista.

  Belopp 1 000 - 20 000 kr
  Ränta 19,50 - 39,50 %
  Löptid 2 mån - 2 år
  Kreditupplysning Bisnode
  Betalningsanmärkningar Accepteras
  Direktutbetalning Dygnet runt
  Ansök nu

Vanliga frågor om kontokrediter

Vad är skillnaden mellan en kontokredit och ett vanligt lån?
Kan jag låna utan uc med en kontokredit?
Kan jag få en kontokredit trots betalningsanmärkningar?
Vilka faktorer påverkar räntan på en kontokredit?

Diskussion

Användarkommentarer

Här finns inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Om författaren

Joar Tornedahl

Joar Tornedahl är sedan våren 2022 skribent här på Lånen.se. Med sin stora kunskap om lån i allmänhet men konsumentkrediter i synnerhet så skriver Joar djupgående artiklar och guider i syftet att lära våra besökare hur man på ett tryggare sätt kan låna pengar. Joar har sedan tidigare mångårig erfarenhet från arbete på ett flertal mindre till medelstora nischbanker men vill idag förmedla vidare sin kunskap för att skapa ett bättre låneklimat online.