Lånen.se
Ferratum Business företagslån
Till ansökan

Ferratum Business företagslån

Ränta: 12,00 – 34,80 %
Belopp: 20 000 – 2 000 000 kr
Löptid: 1 mån – 2 år
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Utan säkerhet i företaget: Ingen säkerhet i företaget krävs
Utan personlig borgen: Personlig borgen krävs – Läs mer
Minsta omsättning: 450 000 kr
Företagets historik: Aktivt i minst 6 mån
Kreditupplysning på företaget: Ja, hos UC
Kreditupplysning på företrädaren: Ja, hos UC
Utbetalningstid:
Bundenhet av ansökan: Ansökan är inte bindande
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 9.4 av 10 (69 omdömen)

Betalningsanmärkningar accepteras

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-19. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Fördelar

 • Ingen säkerhet krävs
 • Möjlighet till två betalningsfria månader per låneavtal

Nackdelar

 • Ditt företag behöver uppfylla flera olika villkor för att få låna

Om Ferratum Business

Ferratum Business ingår i det ledande europeiska finansinstitutet Ferratum Group. I dagsläget har Ferratum Group kontor i över 24 länder och är noterad på Frankfurtbörsen. Ferratum Business har i dagsläget kontor i sex olika städer runtom i världen, bland annat i Sverige, England och Australien.

Genom att använda sig av den senaste tekniken och välutbildade lånespecialister hjälper Ferratum Business små och medelstora företag i Sverige att kunna erhålla det rörelsekapital som de kan vara i behov av på ett snabbt sätt.

Lånevillkor

Hos Ferratum Business kan du och ditt företag ansöka om företagslån på en valfri summa mellan 20 000 och 2 000 000 kronor. Löptiden är maximalt 730 dagar. Ni kan givetvis lösa lånet i förtid utan extra kostnad och du betalar endast för den tid ni nyttjat lånet.

Lånet återbetalas till Ferratum varje månad via faktura. Första återbetalningen på lånet blir således efter 30 dagar. Du betalar också en fast kostnad varje månad. Du har möjlighet att få 2 betalningsfria månader per låneavtal.

Det tillkommer inte några andra avgifter men räntan läggs på som vanligt. Du betalar dock en uppläggningsavgift på lånet som är maximalt 2,5 procent av lånebeloppet. Denna avgift dras direkt när pengarna överförs till dig.

Du betalar också ränta på lånet. Räntan är individuell och baseras på företagets omsättning, vilken bransch ni verkar i, ert kreditbetyg samt hur ert kassaflöde ser ut. Räntan varierar mellan 12,00 och 34,80 procent. Den slutgiltigt räntan fastställs dock utifrån den kreditbedömning som görs.

Grundkrav

Det finns vissa villkor som ert företag behöver uppfylla för att kunna beviljas ett lån. Dock kommer belutet att baseras utifrån ert kassaflöde, och inte bara på kreditpoängen. De krav som ställs är dock att ni måste:

 • ha haft verksamhet i 6 månader eller längre.
 • ha en årsomsättning på minst 450 000 kronor.
 • ha ägare som är baserade i Sverige. Notera att alla ägare måste vara bosatta i Sverige.
 • ha ett svenskt bankkonto som även ska vara ett separat företagskonto.
 • ha ett företag som är registrerat i Sverige.
 • ha en fysisk placering.

Det spelar ingen roll vilken bransch ni verkar i.

Kreditupplysningar via UC på både företaget och den person som ansöker om lån kommer att tas. Du behöver inte heller ha någon säkerhet för lånet men ger ändå en personlig garanti för att lånet ska till fullo bli återbetalt.

Service & säkerhet

Om du vill komma i kontakt med Ferratum Business kan du kontakta dem via telefon på vardagar mellan klockan 9.00 och 17.00. Du har också möjlighet att kontakta dem via e-post. De gör sitt allra yttersta för att du ska kunna få ett svar inom 12 timmar.

På Ferratums hemsida kan du läsa om deras arbete kring säkerheten, till exempel deras integritetspolicy och användning av cookies.

Hur du ansöker

Att ansöka om företagslån hos Ferratum Business är ingen svår process. Du följer helt enkelt bara stegen nedan:

 1. Du kan ansöka om lån på deras hemsida eller via telefon. Ansökan görs på cirka 5 minuter. Du beskriver företaget och ert finansiella behov.
 2. I samband med att du ansöker behöver du uppvisa olika slags underlag som företagets organisationsnummer, ditt personnummer, bevis på din identitet och företagets nuvarande omsättning vilket sker genom verifiering av ditt bankkonto online. Det sistnämnda tar cirka 1 minut att göra. Du legitimerar dig med hjälp av BankID.
 3. Du kommer att bli kontaktad av en lånespecialist.
 4. Du kommer normalt att få svar på din ansökan inom en arbetsdag.
 5. Efter du godkänt låneerbjudandet sker utbetalning normalt inom 24 timmar. Efter du gjort ansökan har du normalt pengarna på ditt konto inom 2 arbetsdagar.

Ansökan om företagslån hos Ferratum Business är inte bindande förrän du undertecknat låneerbjudandet.

Sammanfattning

Hos Ferratum Business kan du som småföretagare ansöka om ett företagslån på upp till 2 000 000 kronor som du sedan ska återbetala på maximalt 730 dagar. Du betalar ränta och uppläggningsavgift på lånet. Det finns vissa villkor som ert företag behöver uppfylla för att kunna beviljas ett lån, till exempel krav på årlig omsättning.

Du kan ansöka om lån på hemsidan eller via telefon och behöver i samband med den uppvisa olika underlag. Svar på ansökan får du inom en arbetsdag och utbetalning sker inom 24 timmar efter att din ansökan har godkänts.


Skärmdump från Ferratum Business företagslån

Recensionen publicerades 2018-12-17 och uppdaterades senast 2019-11-04 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn:
Org.nummer:
Adress: Wennerbergsgatan 10
Postort: 112 58 Stockholm
Telefon: 020-018 00 20
E-post: [email protected]

Relaterade artiklar

intervju-med-ferratum-business

Intervju med Ferratum Business

av Jakob Thorselius

Vad tycker kunderna om Ferratum Business företagslån?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 0

Här finns inga kundomdömen ännu. Har du varit kund hos Ferratum Business företagslån? Skriv gärna ett omdöme!


Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Ferratum Business företagslån:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.