Lånen.se
Marginalen Bank
Till ansökan

Marginalen Bank

Belopp: 25 000 – 350 000 kr
Ränta: 3,50 – 18,95 %
Löptid: 2 – 12 år
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Inkomstkrav: 12 500 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 2 – 5 bankdagar
Betalningsfria månader: Ja (upp till 1 per år)
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 5.3 av 10 (4 omdömen)

Betalningsanm. OK

Villkoren kontrollerades automatiskt 2019-08-25. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Marginalen Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Marginalen Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Marginalen Bank jämfört med konkurrenterna?Kostnad Marginalen Bank kan som lägst erbjuda en ränta på 3,50 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 3 186 kr. I betyget har hänsyn tagits till att Marginalen Bank accepterar betalningsanmärkningar.
Tydliga avgifter Marginalen Bank använder sig inte av otydliga avgifter.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 12 500 kr. Marginalen Bank kräver att låntagaren är minst 20 år gammal. Även låntagare med betalningsanmärkningar accepteras.
Kundservice Kundservice hos Marginalen Bank har öppet i genomsnitt 12 timmar per dag på vardagar. På helger har kundservice öppet 09:00 - 17:00.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos Marginalen Bank.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Marginalen Bank.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 250 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 10 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 175 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Kreditränta + 10 %-enheterRänta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Låga räntor och långa återbetalningstider
 • Öppet sju dagar i veckan
 • Billigt privatlån

Nackdelar

 • Lån med UC

Om Marginalen Bank

Marginalen Bank är en sammanslagning mellan Marginalen och Citibanks svenska konsumentbank. Det är ett etablerat och seriöst låneföretag som erbjuder privatlån upp till 350 000 kronor.

Deras privatlån – också kallat lån utan säkerhet – är prisvärt. Marginalen Bank tillämpar individuell räntesättning från 3,5 procent till 18,95 procent. Hur de kommer fram till räntesatsen är enkelt: ju bättre ekonomisk situation du har, desto lägre ränta får du.

Det är överlag svårt att få förmånligare lån utan säkerhet än privatlån. Om du behöver låna pengar i en klumpsumma rekommenderar vi att du allra först överväger det billigare privatlånet och därefter tittar på andra alternativ såsom snabblån.

Det är överlag svårt att få förmånligare lån utan säkerhet än privatlån. Om du behöver låna pengar i en klumpsumma rekommenderar vi att du allra först överväger det billigare privatlånet och därefter tittar på andra alternativ såsom snabblån.

Många ansöker om privatlån för att kunna samla sina smålån till ett enda större lån. Därför kallas somliga privatlån ofta samlingslån. För den som har massor av skulder är detta det bästa sättet att få överkomligare månadskostnader.

Men låneformen ställer höga krav på dig som låntagare. Marginalen Banks privatlån är lån med UC, det vill säga lån som passerar Upplysningscentralen för en kreditupplysning. Du måste ha en bra privatekonomi för att beviljas lånet.

Lånevillkor

Privatlån kännetecknas av stora lånesummor. Det minsta beloppet du kan låna hos Marginalen Bank är 25 000 kronor. Beloppet sträcker sig, som skrivet, till 350 000 kronor och räntesättningen grundas på dina egna ekonomiska förutsättningar.

Flera avgifter tillkommer. Räkna med att behöva betala uppläggningsavgift och aviavgifter på privatlånet hos Marginalen Bank. Det är inget ovanligt att man betalar avgifter för sitt privatlån, då lånet i övrigt är så pass fördelaktigt.

Med tanke på att privatlånet kan vara ett stort belopp har Marginalen Bank generösa återbetalningstider. Kunderna ska ha råd att amortera varje månad! Beroende på hur mycket pengar du lånar kan du välja en löptid från 2 till 12 år.

Grundkrav

Nedanför följer grundkraven för att få låna pengar hos Marginalen Bank:

Du måste…

 • vara minst 20 år
 • ha en fast årsinkomst på minst 150 000 kronor
 • vara fri från betalningsanmärkningar.

Service och säkerhet

Från ISO-märkningarna till UC-kontrollerna till Finansinspektionens tillsyn – Marginalen Bank är en trygg och pålitlig långivare med kundens bästa för ögonen. Kraven för att beviljas privatlån kan tyckas hårda men i och med sitt alternativa omstartslån hjälper de dig som hamnat i ekonomiska svårigheter att få bättre lånevillkor.

Med över 300 000 kunder är Marginalen Bank en av de största bankerna på marknaden i Sverige, och som sådan har de ett gott rykte att leva upp till. Så förvänta dig inget mindre än ett engagerat kundbemötande från deras sida. Kundservicen är öppen mellan klockan 8 och 20 på vardagar och mellan klockan 9 och 17 på helger.

Livechatta, ring eller mejla för att få råd och stöttning inför ditt nya privatlån!

Hur du ansöker

Så här ansöker du om privatlån hos Marginalen Bank:

 1. Klicka dig vidare härifrån till Marginalen.se.
 2. Välj önskat lånebelopp och återbetalningstid i ansökningsformuläret. Tips: klicka på ”Justera räntan” för att se olika exempelräntor.
 3. Klicka på ”Ansök nu!”
 4. Fyll i dina uppgifter i formuläret.
 5. Skicka in ansökan.
 6. Genomgå en kreditprövning.
 7. Få ansökan beviljad eller avslagen – alternativt få ett annat erbjudande med ett lägre belopp.
 8. Tacka ja eller nej till erbjudandet – om ja, signera ansökan med hjälp av BankID.
 9. Få pengarna utbetalda inom tre bankdagar.

Sammanfattning

Marginalen Bank erbjuder privatlån och samlingslån från 25 000 till 350 000 kronor. Eftersom det rör sig om stora belopp måste ansökan passera Upplysningscentralen, även kallade UC. Vid ett beviljande av låneansökan kan du få ett förmånligt lån till en ränta på mellan 3,5 procent och 18,95 procent. Den långa återbetalningstiden på upp till 12 år gör att du får en överkomlig månadskostnad och inte behöver vända ut och in på plånboken för att ha råd att betala tillbaka pengarna. Ansök om att få låna pengar från en av den svenska marknadens tryggaste långivare idag och få pengarna inom tre bankdagar.


Skärmdump från Marginalen Bank

Recensionen publicerades 2018-07-10 och uppdaterades senast 2018-07-10 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Vad tycker kunderna om Marginalen Bank?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

Petra

4 aug 2018

Räddade mig när alla andra sa nej

Stor eloge till Marginalen som räddade mig med sitt omstartslån! Jag hade flera skulder hos kronofogden och hittade inga banker som ville hjälpa mig. Omstartslånet hjälpte mig att komma tillbaka igen!!Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Marginalen Bank:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.