Lånen.se
Marginalen Bank
Till ansökan

Marginalen Bank

Marginalen Bank

(4,0)

Använder du dig av Advisa kan du få offerter från Marginalen Bank och 38 andra långivare.
Ansök om lån hos Advisa Ansök endast hos Marginalen Bank
Belopp: 25 000 – 350 000 kr
Ränta: 3,50 – 18,95 %
Löptid: 2 – 12 år
Ålderskrav: 20 år eller äldre
Utan UC: Nej
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras inte
Inkomstkrav: 16 667 kr/mån
Låneskydd kan tecknas: Ja
Direktutbetalning: Nej
Utbetalningstid: 2 – 5 bankdagar
Betalningsfria månader: Ja (upp till 1 per år)
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 5.8 av 10 (4 omdömen)

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-22. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Marginalen Bank?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Marginalen Bank och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Marginalen Bank jämfört med konkurrenterna?Kostnad Marginalen Bank kan som lägst erbjuda en ränta på 3,50 %. Ett lån på 25 000 kr i 5 år kostar som minst 3 186 kr.
Tydliga avgifter Förseningsavgiften är 84 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte uppläggningsavgiften eller aviavgiften från det normala. Marginalen Bank använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad För att få ett lån beviljat krävs en månadslön på minst 16 667 kr. Dessutom får du inte ha några betalningsanmärkningar. Marginalen Bank kräver att låntagaren är minst 20 år gammal.
Kundservice Kundservice hos Marginalen Bank har öppet i genomsnitt 12 timmar per dag på vardagar. På helger har kundservice öppet 09:00 - 17:00.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos Marginalen Bank.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Marginalen Bank.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 250 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift Kostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 10 – 29 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi. Den lägre avgiften gäller om du väljer e-faktura.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 175 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta Kreditränta + 10 %-enheterRänta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

 • Låga räntor och långa återbetalningstider
 • Öppet sju dagar i veckan
 • Billigt privatlån

Nackdelar

 • Lån med UC

Om Marginalen Bank

Marginalen Bank är en sammanslagning mellan Marginalen och Citibanks svenska konsumentbank och har därmed funnits sedan 2010. Rötterna går dock tillbaka till slutet av 1970-talet. Det är ett etablerat och seriöst låneföretag som erbjuder privatlån, bolån, att samla dina lån samt omstartslånet, vilket är till för dig med betalningsanmärkningar. De erbjuder även tjänster som olika slags kreditkort, sparande och tjänster för företagare.

Lånevillkor

Marginalen Bank erbjuder privatlån, också kallat lån utan säkerhet, till privatpersoner. Många ansöker om privatlån för att kunna samla sina smålån till ett enda större lån. Därför kallas somliga privatlån ofta samlingslån. För den som har massor av skulder är detta det bästa sättet att få mer överkomliga månadskostnader. Det minsta beloppet du kan låna hos Marginalen Bank är 25 000 kronor. De möjliga lånebeloppen sträcker sig mellan 25 000 och 350 000 kronor.

Med tanke på att privatlånet kan vara ett stort belopp har Marginalen Bank generösa återbetalningstider. Kunderna ska ha råd att amortera varje månad! Beroende på hur mycket pengar du lånar kan du välja en löptid från 730 till 4 380 dagar. På hemsidan finner du en enkel lånekalkylator där du själv kan beräkna din månadskostnad utifrån exempelränta.

Räntesättningen grundas på dina egna ekonomiska förutsättningar. Den baseras på den information du har lämnat i din ansökan om lån samt den kreditupplysning som görs. Marginalen Bank tillämpar individuell räntesättning från 3,50 till 18,95 procent. Räntan är dessutom rörlig. Hur de kommer fram till räntesatsen är enkelt: ju bättre ekonomisk situation du har, desto lägre ränta får du.

Om du till exempel lånar 100 000 kronor på 5 års återbetalningstid med en årsränta om 6,29 procent inklusive en uppläggningsavgift på 250 kronor och en aviavgift om 10 kronor blir den total skulden 118 235 kronor. Den effektiva räntan blir då 6,80 procent och månadskostnaden blir 1 962 kronor.

Flera avgifter tillkommer. Räkna med att behöva betala uppläggningsavgift på 250 kronor och aviavgifter på privatlånet hos Marginalen Bank. Det kostar 10 kronor om du betalar med autogiro och 29 kronor för en pappersfaktura. Det är inget ovanligt att man betalar avgifter för sitt privatlån, då lånet i övrigt är så pass fördelaktigt.

Du kan teckna låneskydd när du beviljas ett lån. Det är en försäkring som betalar av ditt lån om du mot förmodan skulle bli sjuk eller arbetslös. Du har också möjlighet att utöka ditt befintliga lån och/eller betala in extra lånet när du har möjlighet.

Grundkrav

Marginalen Banks privatlån är lån med UC, det vill säga lån som passerar Upplysningscentralen för en kreditupplysning. Du måste ha en bra privatekonomi för att beviljas lånet. En medsökande kan öka möjligheterna till att beviljas ett lån. Nedanför följer grundkraven för att få låna pengar hos Marginalen Bank:

Du måste:

 • vara minst 20 år.
 • ha en fast årsinkomst på minst 200 000 kronor.
 • vara fri från betalningsanmärkningar.
 • ha en tillsvidareanställning. Du kan till exempel inte vara student.

Service och säkerhet

Med över 300 000 kunder är Marginalen Bank en av de största bankerna på marknaden i Sverige, och som sådan har de ett gott rykte att leva upp till. Så förvänta dig inget mindre än ett engagerat kundbemötande från deras sida. Kundservicen är öppen mellan klockan 8.00 och 20.00 på vardagar och mellan klockan 9.00 och 17.00 på helger. Om du inte vill ringa dem så har du möjlighet att mejla dem. Du kan också ställa din fråga i deras kundforum där du också finner svar på många andra ställda frågor.

Utifrån ISO-märkningarna, UC-kontrollerna och Finansinspektionens tillsyn är Marginalen Bank en trygg och pålitlig långivare med kundens bästa för ögonen. På hemsidan finns tydlig information om hur de hanterar dina personuppgifter och cookies.

Hur du ansöker

Så här ansöker du om privatlån hos Marginalen Bank:

 1. Klicka dig vidare härifrån till Marginalen.se.
 2. Välj önskat lånebelopp och återbetalningstid i ansökningsformuläret. Tips: klicka på Justera räntan för att se olika exempelräntor.
 3. Klicka på Ansök nu!
 4. Fyll i dina uppgifter i formuläret.
 5. Skicka in ansökan.
 6. Genomgå en kreditprövning.
 7. Få ansökan beviljad eller avslagen, alternativt få ett annat erbjudande med ett lägre belopp.
 8. Tacka ja eller nej till erbjudandet. Om du tackar jag signerar du enkelt ansökan med hjälp av BankID.
 9. Få pengarna utbetalda inom tre bankdagar.

Sammanfattning

Marginalen Bank erbjuder privatlån från 25 000 och upp till 350 000 kronor. Eftersom det rör sig om stora belopp måste ansökan passera Upplysningscentralen, även kallade UC. Vid ett beviljande av låneansökan kan du få ett förmånligt lån till en ränta på mellan 3,50 och 18,95 procent. Den långa återbetalningstiden på upp till 4 380 dagar gör att du får en överkomlig månadskostnad och inte behöver vända ut och in på plånboken för att ha råd att betala tillbaka pengarna. Ansök enkelt på hemsidan om att få låna pengar från en av den svenska marknadens tryggaste långivare idag och få pengarna inom tre bankdagar.


Skärmdump från Marginalen Bank

Recensionen publicerades 2018-07-10 och uppdaterades senast 2019-10-14 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Marginalen Bank Bankaktiebolag
Org.nummer: 516406-0807
Adress: Valhallavägen 66
Postort: 114 27 Stockholm
Telefon: 0771-717 710
E-post:

Liknande lån

OKQ8
Ränta från
3,89 %
Maxbelopp
350 000 kr
Coop Medmera Bank
Ränta från
3,30 %
Maxbelopp
350 000 kr
Santander
Ränta från
3,95 %
Maxbelopp
350 000 kr
Spargo Finans
Ränta från
9,84 %
Maxbelopp
150 000 kr

Relaterade artiklar

omstartslan-nystartslan-komplett-guide-och-tips-vart-du-kan-lana

Omstartslån / Nystartslån - Komplett guide och tips vart du kan låna

av Kajsa Amnehagen
lan-med-aktiv-skuld-hos-kronofogden

Låna pengar med aktiv skuld hos kronofogden - Här kan du låna

av Kajsa Amnehagen

Marginalen Bank finns hos 23 låneförmedlare

Advisa
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
600 000 kr
Sambla
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
600 000 kr
Lendo
Ränta från
2,95 %
Maxbelopp
600 000 kr

Vad tycker kunderna om Marginalen Bank?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

Petra

4 aug 2018

Räddade mig när alla andra sa nej

Stor eloge till Marginalen som räddade mig med sitt omstartslån! Jag hade flera skulder hos kronofogden och hittade inga banker som ville hjälpa mig. Omstartslånet hjälpte mig att komma tillbaka igen!!Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Marginalen Bank:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.