Lånen.se

Låna pengar med aktiv skuld hos kronofogden - Här kan du låna

Publicerad av Kajsa Amnehagen och uppdaterad 9 oktober 2019
Låna pengar med aktiv skuld hos kronofogden - Här kan du låna

Att få lån om du har, eller har haft, skulder hos Kronofogden är svårare än om du inte hade några skulder alls. och det är väl egentligen ganska självklart. Det finns däremot ett par långivare som erbjuder lån trots skuld hos kronofogden, du hittar ett par alternativ längre ner i artikeln.

Om du har en skuld hos Kronofogden, innebär det också att du har fått en eller flera betalningsanmärkningar. Att du har en betalningsanmärkning får en långivare veta när de gör en kreditupplysning på dig i samband med låneansökan. Och detta är en tydlig varningssignal för långivaren att du kanske inte bör beviljas ett lån.

Även om du betalar dina skulder hos Kronofogden, finns en betalningsanmärkning kvar i tre år i registren. Detta gör att dess negativa konsekvenser är något du får dras med relativt länge. Det är därför väldigt viktigt att du försöker undvika att din skuld går hela vägen till Kronofogden. Skulden och betalningsanmärkningen gör annars att det bland annat blir svårt att hyra en bostad, få lån eller köpa en bil på avbetalning.

Här kan du låna trots din skuld

Det finns dock långivare som kan bevilja din låneansökan trots betalningsanmärkning och/eller aktiv skuld hos Kronofogden. Att låna pengar från de stora bankaktörerna kommer att bli svårt, nästintill omöjligt, men som tur är finns det mindre aktörer som kan titta på dina personliga förutsättningar på ett annat vis. Vissa av dem tar en stor hänsyn till din inkomst och återbetalningsförmåga, och inte lägger så mycket vikt vid en eventuell betalningsanmärkning.


Kredit 365
Ränta
39,00 %
Maxbelopp
5 000 kr

Hos Kredit 365 kan du låna mellan 1000 - 5 000 kr utan UC och med betalningsanmärkning. Kredit 365 hör till dem kreditgivare som beviljar flest lån, men har däremot en relativt hög effektiv ränta att ta ställning till innan du väljer att låna.


Ferratum
Ränta
39,60 %
Maxbelopp
45 000 kr

Hos Ferratum kan du låna mellan 1000 - 45 000 kr utan UC och med betalningsanmärkning. Ferratum erbjuder även direktutbetalning av ditt lån om du har någon av bankerna: Swedbank, SEB eller Handelsbanken.


Nystart Finans
Ränta från
9,90 %
Maxbelopp
500 000 kr

NyStart Finans är en aktör som erbjuder dig som har betalningsanmärkningar privatlån, men ställer krav på till exempel fast anställning och att du har en inkomst på minst 22 000 kronor per månad. Även räntan kan vara högre för dig med skulder än för den som inte har, utifrån att långivaren tar en större risk.


Marginalen Bank Omstartslån
Ränta från
Individuellt
Maxbelopp
600 000 kr

Ofta kräver långivaren också någon form av säkerhet när du ska låna. Om du till exempel ansöker om Marginalen Omstartslån har du möjlighet att lösa dina skulder hos Kronofogden, köpa en bil och/eller köpa en bostad. De kräver dock att du har säkerhet i form av en bostad som du antingen äger eller ska köpa.


Svea Ekonomi Omstartslån
Ränta från
Individuellt
Maxbelopp
200 000 kr

Att låna mer pengar om man inte har kunnat sköta sina tidigare ekonomiska åtaganden är ibland inte en bra idé, men kan i vissa fall innebära en lättnad och en lägre månadskostnad. Svea Ekonomi Skuldfinansiering erbjuder till exempel ett samlingslån, där du samlar dina dyra lån, kronofogdeskulder och inkassoskulder, får ett enda lån och därigenom kan få en lägre månadskostnad. De hjälper även till med kontakten med dina olika fordringsägare för att lösa dina tidigare lån.

brev från kronofogden

Vidare läsning

Diskussion

Användarkommentarer

Här finns inga kommentarer ännu.

Skriv en kommentar

Ditt förnamn:
Din kommentar:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in din kommentar godkänner du denna hantering. Om din kommentar framstår som stötande eller av något skäl olämplig kan publicering underlåtas.

Om författaren

Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen Datakvalitetsansvarig, redaktör [email protected]   Kajsa är vår egen faktagranskare som ansvarar för att de uppgifter vi presenterar på Lånen.se är aktuella. Hon har god kännedom om den svenska lånemarknaden och ser till att våra användare uppdateras när någonting händer.