Lånen.se
Profilkredit
Till ansökan

Profilkredit

Belopp: 3 000 – 25 000 kr
Ränta: 39,00 %
Räntefri period: 30 dagar
Löptid: 1 mån – 1 år
Ålderskrav: 20 – 67 år
Utan UC: Ja, använder Bisnode
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja
Betyg på Trustpilot: Trustpilot 8 av 10 (11 omdömen)
Detta är en högkostnadskredit. Genom att inte betala hela lånebeloppet riskerar du en betalningsanmärkning. Innan du ansöker om en högkostnadskredit bör du kontakta skuldrådgivaren i din kommun för att få ekonomisk rådgivning.

Betalningsanm. OK Använder inte UC Pengar samma dag Räntefritt i 30 dgr

Villkoren kontrollerades automatiskt 2020-01-29. All insamlad data valideras regelbundet av  Viktor Svensson Viktor Svensson och  Kajsa Amnehagen Kajsa Amnehagen.

Hur mycket kostar Profilkredit?

Justera reglagen för att se hur beloppet, löptiden och räntenivån påverkar din månadskostnad.


Resultat

Räntekostnad
Ränteavdrag
Avgifter
Belopp att betala tillbaka
Effektiv ränta
Månadskostnad
Före ränteavdrag

Räkneexemplet ovan är en uppskattning av kreditkostnaden hos Profilkredit och ska inte ses som ett erbjudande. Det är alltid villkoren som framgår på långivarens hemsida som gäller.

Hur bra är Profilkredit jämfört med konkurrenterna?Kostnad Profilkredit kan som lägst erbjuda en ränta på 39,00 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 975 kr. I betyget har vi tagit hänsyn till att 30 räntefria dagar erbjuds.
Tydliga avgifter Uppläggningsavgiften är 74 % högre än genomsnittet. Aviavgiften är 68 % högre än genomsnittet. Däremot avviker inte förseningsavgiften från det normala. Profilkredit använder sig därmed i viss mån av otydliga avgifter.
Beviljandegrad Jämfört med andra lån har en mycket låg andel av Lånen.se-användare blivit beviljade att låna hos Profilkredit. För att få ett lån beviljat måste du vara minst 20 år. Även låntagare med betalningsanmärkningar accepteras.
Kundservice Kundservice hos Profilkredit har öppet i genomsnitt 8 timmar per dag på vardagar. Kundservice har inte öppet på helger.
Kundomdömen Detta betyg baseras på 1 omdöme från låntagare hos Profilkredit. Vi har även tagit hänsyn till att Profilkredit har 8 av 10 i betyg från 11 recensioner på Trustpilot.
Helhetsintryck Detta betyg baseras på ett helhetsintryck av att ansöka om ett lån hos Profilkredit.
Slutbetyg Detta är en sammanvägning av samtliga ovanstående betyg.

AvgifterUppläggningsavgift 395 krKostnad för att teckna ett nytt lån.
Förlängningsavgift 395 krKostnad för att förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån.
Aviavgift 45 kr/månAdministrativ avgift för upprättande och utskick av betalningsavi.
Påminnelseavgift 60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.
Förseningsavgift 0 krTilläggsavgift som kan debiteras för upprättande av en avbetalningsplan.
Dröjsmålsränta 39 % (3,3 % per månad)Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning.

Fördelar

  • Snabb ansökningsprocess
  • Snabb utbetalning

Nackdelar

  • Uppläggningsavgift tillkommer
  • Maxgräns på lånebeloppet när du ansöker för första gången

Om Profilkredit

Profilkredit är en svensk kreditgivare och är ett varumärke under Finans 24/7 Sverige AB, som har erbjudit lån från år 2016. Profilkredit erbjuder privatlån utan säkerhet till privatpersoner i Sverige.

Lånevillkor

Hos Profilkredit kan du ansöka om en summa mellan 3 000 och 25 000 kronor. Är det första gången du ansöker hos Profilkredit, kan du endast låna upp till 5 000 kronor. Om du skött ditt lån och betalningar, kan du sedan låna upp till den högsta summan. Du kan delbetala lånet på upp till 365 dagar, men du kan givetvis betala tillbaka hela lånet i förtid om du vill och kan. Det krävs ingen säkerhet för lånet.

Om du till exempel lånar 5 000 kronor i 1 månad blir den totala kostnaden att betala tillbaka 5 678 kronor. Den effektiva årsräntan är då 359,67 procent. Om du delbetalar lånet på tre månader tillkommer ingen fakturaavgift under den första månaden. Det tillkommer dock en uppläggningsavgift på 499 kronor.

För att kunna beviljas ett lån hos Profilkredit behöver du uppfylla vissa grundkrav för att säkerställa att du har möjlighet att återbetala ditt lån. Du behöver vara minst 20, ha ett svenskt personnummer, vara folkbokförd i Sverige samt ha ett bankkonto och en aktiv mejladress. Du kan inte beviljas lån om du är över 67 år. Du kan inte heller ha betalningsanmärkningar från det senaste året eller finnas i Kronofogdens register. En kreditupplysning kommer att tas när du ansöker om lån.

Service & säkerhet

Du kan nå Profilkredit antingen via mejl, telefon eller genom att fylla i ett formulär på hemsidan. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan klockan 09:00 och 17:00. De garanterar ett svar inom 24 timmar.

På Profilkredits hemsida kan du läsa mer om ansvar och privatpolicy. De beskriver att låntagaren skriver under låneavtalet med BankID, vilket minimerar risken för att det ska bli fel eller att ett lån tas i ditt namn utan din vetskap.

Hur du ansöker

Du ansöker smidigt direkt på hemsidan genom att fylla i olika uppgifter som till exempel lånebelopp. Du skapar även ett konto som ger dig tillgång till dina sidor där du får en överblick över allt du behöver veta om ditt lån. Du skriver sedan under med BankID. Profilkredit kontrollerar de upplysningar du har lämnat och din ansökan blir sedan beviljad om allt stämmer. Du får svar inom en timme under öppettiderna, i annat fall får du svar dagen efter.

Du behöver också godkänna lånet, vilket du gör genom att logga in och godkänna det. När du samtyckt och godkänt görs en utbetalning till ditt bankkonto. Om du har en av de större bankerna i Sverige sker överföringen omgående, vilket gör att du har tillgång till pengarna direkt efter ditt godkännande. Oavsett bank har du pengarna på ditt konto inom 1-2 vardagar.

Sammanfattning

Hos Profilkredit ansöker du som privatperson om lån på mellan 3 000 och 25 000 kronor. Är det första gången du ansöker, har du en maxgräns om 5 000 kronor. Du kan återbetala lånet på upp till 365 dagar. Förutom dyr ränta, tillkommer även faktura- och uppläggningsavgifter. Du måste uppfylla vissa grundkrav för att kunna beviljas ett lån hos Profilkredit.

Ansökan gör du enkelt på hemsidan. Du skapar ett konto och fyller i ett formulär och skriver under med BankID. Svar på din ansökan får du inom 1 timme under öppettiderna, annars dagen efter. Utbetalning sker direkt efter du godkänt lånet, och du har pengarna på ditt konto inom 1-2 arbetsdagar.


Skärmdump från Profilkredit

Recensionen publicerades 2019-04-04 av  Viktor Svensson Viktor Svensson

Öppettider

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Finans 24/7 Sverige AB
Org.nummer: 559091-5194
Adress: Adelgatan 21
Postort: 211 22 Malmö
Telefon:
E-post: [email protected]

Liknande lån

Cash Republic
Ränta från
25,99 %
Maxbelopp
30 000 kr
Kontant Finans
Ränta från
25,95 %
Maxbelopp
20 000 kr
Nano Kredit
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
25 000 kr
Nano Flex
Ränta från
39,00 %
Maxbelopp
25 000 kr

Vad tycker kunderna om Profilkredit?


Skriv ett omdöme

Alla omdömen 1

petri

6 apr 2019

Dåligt att man bara får låna 5tkr första...

Dåligt att man bara får låna 5tkr första gången, blir bara en onödig UC..Skriv ett omdöme

Ditt betyg:
Ditt förnamn:
E-postadress:
(Visas inte offentligt)
Ge ditt omdöme en rubrik:
(Frivilligt)
Berätta om din upplevelse av Profilkredit:


Läs om hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att skicka in ditt omdöme godkänner du denna hantering. Om ditt omdöme framstår som stötande eller av något skäl olämpligt kan publicering underlåtas.